Даруємо 10 шоперів

в нашому Telegram

Приєднатись

Секрет щасливої команди!

post thumbnail

Що ми все про хостинг, та про хостинг? Настала осінь, попереду лише похолодання, авітаміноз та спогади про відпускні тусовки – в цей період дуже важливо, щоб командний дух вашої компанії не розпадався!

У зв’язку з цим аналітична компанія Great Place to Work провела дослідження і з’ясувала, що тільки 40% працівників по-справжньому задоволені своєю роботою. Так а в чому ж секрет щасливої команди? Давайте подивимося, що там експерти нам нарахували.

Переваги щасливої команди

Британський університет Уоріка виявив, що задоволені працівники на 12% більш продуктивні, на відміну від менш щасливих колег. А якщо ви займаєтеся продажами, то ще більше – задоволені маркетологи здатні на 37% видавати більше продажів, ніж песимістичні партнери. Цілком собі відчутні показники.

Радість від перебування на роботі також пов’язують з більш високим рівнем залученості, що, в свою чергу, призводить не тільки до створення креативних ідей, а й навіть до поліпшення здоров’я. Аналітики з Great Place to Work дали кілька лайфхаків, як можна поліпшити загальну атмосферу колективу.

Можете ходити на роботу трішки пізніше? Ідеально

У 2016 році доктор Пол Келлі з Оксфордського університету провів дослідження, завдяки якому вдалося з’ясувати, що для багатьох йти на роботу до 10:00 ранку – справжні муки. Висновок пояснюється тим, що початок роботи до 10 ранку негативно позначається на природних ритмах більшості людей. Його цитата: «Не можна поміняти 24-годинні ритми. Ви не можете навчитися вставати в певний час – фізично так, але біологічно – зовсім ні. Серце та печінка мають різні моделі, але ви просите їх зміститися на дві або три години. І зараз робітничий клас позбавлений сну – це міжнародне питання, від якого страждає багато людей».

Робочому місцю – природне освітлення

Бренд Staples, що спеціалізується на розробці канцелярських товарів і приладдя, оприлюднив результати проведеного дослідження, заявивши, що 40% працівників щодня борються з поганим освітленням на робочому місці, а це негативно позначається на комфорті, затишку і щасті. За опитуваннями все тих же Staples 80% вважають за краще мати на своєму робочому місці хороше освітлення, 40% впевнені, що їх освітлення над столом незручне, а 32% вважають, що найбільш оптимальне світло зробло би їх перебування на роботі зручнішим.

За словами вчених, від 13 до 15 хвилин впливу сонячного світла в день достатньо для викиду ендорфінів, що відповідають за радість в організмі. Так що, якщо є можливість в сонячний період вийти на 15 хвилин на вулицю – це було б чудовою можливістю, щоб отримати прилив енергії.

Здоровий перекус і прохолода

Аналітики Liberty Games звернули увагу, що 33% їх працівників сильно зраділи від появи здорової їжі в меню перекусів – свіжі фрукти піднімають настрій і додають енергії.

Ще 30% із загального числа поскаржилися, що важке і тепле повітря погано впливає на мозкову активність – свіжість і приємна прохолода фокусує увагу і змушує мозок працювати куди активніше.

Колектив – це більше, ніж просто група людей

Набридла фраза «дружний колектив»? Ага, знайоме, але без неї нікуди. Адже гарне взаємовідношення усередині працівників – запорука прогресивної роботи. Хлопці з Harvard Business Review опублікували велике дослідження під назвою «Нам всім потрібні друзі на роботі», в якому з’ясували, що близькі дружні відносини на роботі підвищують задоволеність співробітників в 2 рази. А ще кращий друг на роботі підвищує впевненість в робочому місці в 7 разів.

«Дух товариства – це більше, ніж просто розвага. Йдеться про створення спільного почуття мети і менталітету, що ми рухаємося у правильному напрямку».

зі слів Harvard Business Review.

Спільні заходи, вечірки, невимушені корпоративи, велосипедні прогулянки, оригінальні змагання, творчі конкурси і проста внутрішня атмосфера допоможуть створити відчуття командної роботи і єднання.

Ні переживанням за робоче місце

А в цьому питанні особисто розбиралися хлопці з Google People Operations. У 2015 році їх аналітики провели розслідування, в якому розглядали питання, що допоможе створити ефективну і, отже, щасливу команду.

Для дослідження Google провела більше 200 інтерв’ю зі своїми співробітниками, прийшовши до висновку, що «психологічна безпека» відіграє значиму роль: «члени команди повинні відчувати себе в безпеці, коли намагаються творити і створювати щось нове. Відсутність переживань за робоче місце дає свободу для креативних ідей».

Так, і до чого ми прийшли?

Це були цікаві і місцями корисні дослідження від компаній різних напрямків, які прийшли до одного: задоволені співробітники – це запорука успіху. Навіть якщо у вас немає бізнесу і команди, тут все одно можна підкреслити щось для себе. Ну а якщо вас це зовсім не стосується, але ви хочете почати створювати власну справу, тоді почніть з того, щоб зареєструвати домен. Повірте нам – це дуже просто. Ну а ми зі своєю щасливою командою завжди допоможемо вам в цій справі.

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Як скоротити посилання безкоштовно. Топ 5 сервісів альтернатив Bitly
Як скоротити посилання безкоштовно. Топ 5 сервісів альтернатив Bitly

Поділитися посиланням в робочому чаті, закинути лінк на сайт в рекламу, соцмережі чи SMS....

Життєхитрики, як отримати хелп від підтримки HostPro максимально швидко
Життєхитрики, як отримати хелп від підтримки HostPro максимально швидко

Навіть якщо ви ніц не запамʼятаєте, знайте: ми все одно готові вам допомогти, коли...

100 статистичних фактів про IT
100 статистичних фактів про IT

Хочете дізнатися сотню цікавих фактів про IT? Як добре, що ми здибалися :)  Гадаємо,...