7 способів знайти нову роботу за допомогою власного сайту

post thumbnail

Важливість власного веб-сайту на нинішньому ринку праці дуже висока: зараз, коли створити власне інтернет-портфоліо, демонструючи свої вміння, не складає особливих труднощів, персональні сайти стають ще більш важливими в пошуках статусної роботи.

Часи, коли доводилося вручну кодувати або платити за розробку сайту пройшли – зараз навіть звичайний користувач інтернету, який знайомий з ним лише поверхово, здатний створити сайт безкоштовно, купуючи лише хостинг і домен. Для цього буде потрібна хороша ідея, конструктор сайтів і трішечки усидливості. Ну да ладно, зараз не про це.

По суті, якщо ви серйозно плануєте влаштуватися на роботу #своєїМрії, то вам потрібно подумати про створення особистого сайту. Далі ми розповімо сім причин, за якими персональний сайт може допомогти знайти нову роботу.

📞 1. Роботодавцям легше знайти вас і вийти на зв’язок

Сторінки веб-сайту проходять індексацію (як сайт проходить індексацію читайте ось тут), а потім ранжуються на основі їх релевантним за запитами, які задають користувачі. Тому, використовуйте наступні ключові слова на сторінках сайту – так пошуковим агентам буде легше знайти вас в інтернеті, з урахуванням вашого досвіду і роду діяльності. Ви SMM-маркетолог? Тоді фраза «SMM-маркетолог» обов’язково має бути присутня. Пишіть хороші тексти? Назвіть себе «контент-менеджером» і так далі. Для більшої ймовірності попадання в індексування, використовуйте наступні ключові фрази кілька разів, але не забувайте вписувати їх по-суті, а не аби як – це важливо!

Контактні форми і посилання на профілі в соцмережах допоможуть роботодавцям легко зв’язатися з вами, тому не забудьте розмістити кілька каналів зв’язку.

⚓ 2. Все необхідне в одному місці

Вимоги від роботодавців завжди різні: хтось вимагає конкретні матеріали, хтось хоче побачити вміння, а комусь просто підійде ваші напрацювання і попередні проекти. Чому б не поєднати все в одному місці: тут можна і продемонструвати свої навички, і розташувати актуальну інформацію, і надати попередні роботи для створення повноцінної картини. Детілесь посиланням на власний сайт – це корисно, навіть коли ви просто звертаєтеся в якусь фірму, щоб дізнатися про наявність вільних вакансій.

👀 3. Покажіть, що за вас є кому поручитися

Досвід варто дорогого, а особливо, коли вміння можуть підтвердити сторонні люди. Покажіть цитати керівників, на кого вам вдалося справити враження і хто може поручитися за вас і вашу роботу; включите рекомендації від попередніх співробітників і підлеглих, які можуть підтвердити якість вашої повсякденної роботи, креативні ідеї або лідерські якості – такий підхід заощадить час роботодавцям, оскільки їм не доведеться займатися пошуком цієї інформації і просити її з вашого попереднього місця роботи.

👋 4. Привітайте гостей і розкажіть про себе

Вітальне відео на особистому сайті дозволяє представитися, піднести себе, продемонструвавши свій креативний підхід і ораторські здібності. Крім того, можна включити абзац про себе, свої інтереси і хобі – ці відомості допомагають подивитися на майбутнього працівника під іншим кутом, дізнавшись ближче.

↗ 5. Всі роботи в одному місці

Тримайте всі роботи в одному місці. Наймачі побачать приклади того, що ви можете робити, як діяти і що придумувати – це змусить звернути на вас увагу. Будьте різнобічним, не забувайте навіть самі мінімальні проекти на різні теми: чим більше вмінь продемонструєте, тим краще.

🎬 6. Продемонструйте свої вміння

Сайт-портфоліо чудовий майданчик для демонстрації своїх здібностей. Посилання на роботи, цитати колишніх співробітників і відгуки попередніх керівників завжди добре, але візуальна частина відразу продемонструє ваші навички. Чи вмієте добре писати і шукайте роботу в цьому напрямку? Так напишіть соковитий і цікавий текст, який розповість про вас і покаже сильні сторони. Розбираєтеся в WordPress? Доведіть, прив’язавши до свого сайту цікаві фішки. Фронтенд? Верстка? Добре кодіте? Пускайте все в хід – ваші труди окупляться, особливо, коли все робиться для себе.

🔎 7. Вчіться чомусь новому

Якщо ви налаштовані знайти нову роботу, особливо, якщо це робота вашої мрії, то пам’ятайте, що особистий веб-сайт допоможе впорається з цим завданням. Обзавестися їм дуже просто: достатньо просто купити домен і вибрати якісний хостинг – в цьому вам допоможе HostPro.

Власний сайт ще і прекрасна можливість тренуватися і вивчати щось нове. Демонстрація, що ви не стоїте на місці і постійно практикуєте свіжі рішення з великою ініціативою, покаже наймачам вас з кращого боку.

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Як скоротити посилання безкоштовно. Топ 5 сервісів альтернатив Bitly
Як скоротити посилання безкоштовно. Топ 5 сервісів альтернатив Bitly

Поділитися посиланням в робочому чаті, закинути лінк на сайт в рекламу, соцмережі чи SMS....

Життєхитрики, як отримати хелп від підтримки HostPro максимально швидко
Життєхитрики, як отримати хелп від підтримки HostPro максимально швидко

Навіть якщо ви ніц не запамʼятаєте, знайте: ми все одно готові вам допомогти, коли...

100 статистичних фактів про IT
100 статистичних фактів про IT

Хочете дізнатися сотню цікавих фактів про IT? Як добре, що ми здибалися :)  Гадаємо,...