Даруємо 10 шоперів

в нашому Telegram

Приєднатись

10 розширень Google, від яких ви будете в захваті

post thumbnail

Сьогодні порадимо IT-спільноті HostPro 10 топових розширень Google для оптимізації роботи. Ви будете здивовані, наскільки можна покращити свій досвід пошуку, розробки та перегляду сторінок всього за кілька кліків. 

Браузер Google Chrome має буквально тисячі розширень, функціонал їхній чи не безкінечний – від блокування реклами до підвищення продуктивності. Зазвичай вони безкоштовні і ви можете легко знайти їх в інтернет-магазині Chrome. Ми ж спростили вам пошук до прочитання однієї статті. Тож вуаля – 10 найкращих розширень Chrome на цей час.

Wappalyzer

10 розширень Google - Wapplyzer | Блог Hostpro

Визначить, які саме технології застосовані на сайті: CMS, мова програмування, JS-фреймворк, вебсервер (версії та ПЗ), інструменти аналітики тощо. 

Завантажити Wappalyzer

LiveReload

LiveReload | Блог Hostpro

Під час збору сайту купа часу витрачається на постійне оновлення браузера, щоб перевірити останні зміни. Так-от програма-компілятор LiveReload, автоматично перезавантажить сторінку або стилі в ній після внесених у файли змін й суттєво заощадить ваш час. 

Завантажити LiveReload

META SEO inspector

10 розширень Google - META SEO inspector | Блог Hostpro

Аналізує й показує метадані на сторінці. З цим розширенням можна перевірити мета-теги, canonical, наявність мікроформатів, теги XFN та інші метадані.

Здебільшого розширення призначене для веброзробників, яким потрібно перевірити HTML-код свого сайту на відповідність рекомендаціям Google. 

Завантажити META SEO inspector

Dark Reader

Dark Reader | Блог Hostpro

Ви адепт темної теми? Ми з вами:) Якщо на якомусь сайті є лише світла тема, а ваші очі вже звикли до непросвітнього мороку, є візуальна альтернатива Dark Reader. Це розширення зробить для вас темну тему на будь-якому ресурсі, а також дозволить налаштувати під себе яскравість, контрастність, відтінки сірого та інші параметри. 

Завантажити Dark Reader 

Ghostery

10 розширень Google - Ghostery | Блог Hostpro

Хороших блокувальників реклами як цвіту в городі, але Ghostery – ваш плащ-невидимка у вебі. На особистому досвіді скажемо, що це топ: він блокує рекламу, трекери та інші елементи, що порушують конфіденційність зі сторонніх доменів на сайтах. А ще розширення надає інформацію про трекери, які блокує, щоб ви могли бачити, які саме дані про вас збираються. 

Завантажити Ghostery

OneTab

OneTab | Блог Hostpro

Якщо вас теж тіпає, коли бачите 40 відкритих вкладок у колеги (всі ми грішні), порадьте йому OneTab. Це розширення дозволить звести всі відкриті вкладки в один організований список за 1 клік. Коли вони знадобляться, їх можна буде відновити всі одразу або по черзі. OneTab не лише боротиметься з безладом у вашому браузері, але й звільнить пам’ять на вашому лептопі чи ПК, через що він працюватиме швидше. 

Завантажити OneTab

Save Image as Type

10 розширень Google - Save Image as Type | Блог Hostpro

Це розширення дозволяє вибрати, в якому форматі ви хочете завантажити зображення з Інтернету: JPG, PNG або WebP. Save Image as Type заощадить вам час на завантаження картинок, а потім ще й перетворення їх у потрібний формат. Просто клікніть правою кнопкою, щоб відкрилося меню з вибором типів файлів. 

Завантажити Save Image as Type 

Google Dictionary

Google Dictionary | Блог Hostpro

Дасть визначення незнайомих слів в Інтернеті. Замість того, щоб шукати переклад чи тлумачення слова на окремій вкладці, просто виділіть слово й натисніть розширення Google Dictionary. 

Завантажити Google Dictionary

Grammarly

10 розширень Google - Grammarly | Блог Hostpro

Перевірить правопис та стилістику англійських текстів. На місці запропонує виправлення. Бездоганно працює у фоновому режимі під час набору тексту.

Завантажити Grammarly

Otter.ai

Otter.ai | Блог Hostpro

Транскрибує аудіо з вбудованим чат-ботом на базі ШІ. Розширення незамінне для ваших мітингів у Zoom або Google Teams. З ним також можна просто записати розмову з клієнтом або командою. А якщо котрийсь з учасників зловив ґаву, чат-бот відповість на всі питання, які звучали під час зустрічі. Розуміє лише англійську включно з більшістю акцентів.   

Завантажити Otter.ai

Можливо, вас зацікавлять наші матеріали:

На завершення 

Сподіваємося, ця підбірка випробуваних мільйонами користувачів розширень зробить ваш користувацький досвід простішим і:

  • заощадить час на пошук важливої програмної інформації (Wappalyzer, META SEO inspector);
  • прискорить веброзробку (Livereload);
  • зробить вашим стомленим очам добре з темною темою, навіть там, де її нема (Dark Reader);
  • захистить ваші користувацькі дані (Ghostery);
  • впорядкує ваші вкладки (OneTab);
  • дозволить не боятися помилок при написанні англійською (Grammarly);
  • затранскрибує ваш мітинг з колегами чи клієнтом (Otter.ai).

Якщо ви досі не знаєте, де розміщувати свій чи клієнтський сайти, приходьте до нас в HostPro. Ваш проєкт гідний хорошого хостингу. 

Поточний хостер вас не влаштовує? Ми з радістю, швидко і безкоштовно перенесемо ваш сайт до нас на сервери. Просто залиште заявку, а ми підберемо тариф під ваші ресурси й виконаємо всі міграційні роботи. Без зайвих питань і рахунків. Місяць користування вашим тарифом Хостингу + SSL у подарунок.

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Як скоротити посилання безкоштовно. Топ 5 сервісів альтернатив Bitly
Як скоротити посилання безкоштовно. Топ 5 сервісів альтернатив Bitly

Поділитися посиланням в робочому чаті, закинути лінк на сайт в рекламу, соцмережі чи SMS....

Життєхитрики, як отримати хелп від підтримки HostPro максимально швидко
Життєхитрики, як отримати хелп від підтримки HostPro максимально швидко

Навіть якщо ви ніц не запамʼятаєте, знайте: ми все одно готові вам допомогти, коли...

100 статистичних фактів про IT
100 статистичних фактів про IT

Хочете дізнатися сотню цікавих фактів про IT? Як добре, що ми здибалися :)  Гадаємо,...