26 липня – День системного адміністратора

post thumbnail

Якщо системний адміністратор несподівано починає отримувати на пошту дружні електронні листи з привітаннями, означає сьогодні – День системного адміністратора. Щорічно ми з друзями відмічаємо День сисадміна випадає на останню п’ятницю липня (так-так, залишився останній місяць літа), в цьому році – це 26 число.

Ходять легенди, що системні адміністратори – це люди, які живуть в стресі від постійних заяв, що апаратне і програмне забезпечення не виконує те, що, на думку користувачів, має робити. Але єдиний день в році – це сьогодні! – на пошті серед розсилок спаму, акцій, знижок і агресивних листів з’являються вітальні листівки та слова подяки за хорошу роботу – за дійсно важливу, безперебійну і складну роботу.

Але ж все колись почалося з того, що хтось сильно психанув …

Йде 2000-й рік, простий сисадмін Тед Кекатос читає ранковий журнал з рекламою Hewlett Packard і бачить, як користувачі завалили хлопця квітами, морозивом, фруктами та іншими подарунками, який… просто встановив новий лазерний принтер. Як так? Чому тільки його? Тед вирішується зареєструвати домен sysadminday.com, розсилає його всім знайомим і пропонує вибратися на пікнік, щоб посидіти з однодумцями, випити і приємно провести час. З того часу традиція прижилася, а хлопці і дівчата з усього світу, які відносять себе до сисадмінів, кожну останню п’ятниця липня збираються на підстилках за містом, на роботі за столами, на системних блоках і серверах, над клавіатурами або в пабі після роботи і просто відпочивають. Так, вони це заслужили.
служили. 

Так ось, це день, коли хлопцям і дівчатам з сфери адміністрування можна зняти з себе окуляри, бороду та інший робочий стафф, відкинутися в кріслі на пару хвилин і насолодитися розсилкою на пошті і в соцмережах, в якій будуть слова подяки. І до цих слів приєднуємося і ми, ваша хостінг компанія HostPro.

Тримайтеся, бійці. Ми з вами!

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Ми змушені повернути автосуспенд
Ми змушені повернути автосуспенд

Друзі! В умовах війни ми несемо додаткові витрати, пов’язані з резервуванням даних та переміщенням...

Зустрічаємо оновлену панель управління ISPmanager 6
Зустрічаємо оновлену панель управління ISPmanager 6

Оскільки ISPmanager – російська панель управління, ми змушені припинити співпрацю з нею. Всі діючі...

Що таке кластерний хостинг?
Що таке кластерний хостинг?

Звичайний хостинг змушує вас ділитися. Ділитися диском, памʼяттю, ресурсами сервера. І все б нічого,...