Даруємо 10 шоперів

в нашому Telegram

Приєднатись

Хостинг сайтів з LiteSpeed веб-сервером 

post thumbnail

Знаєте, іноді рішення про покупку на сайті – справа однієї секунди. Ось чому так важливо понад усе працювати над оптимізацією швидкості, що б ви не продавали. 

Зараз ми візьмемо й з’ясуємо, як ваш сайт можна пришвидшити за допомогою хостингу з LiteSpeed сервером. 

Чому мій сайт довго завантажується?

Для початку… Якщо хоча б раз ви ставили собі це питання, сядьмо й поговоримо. Насправді в анамнезі повільного сайту можна знайти кілька причин, і вони не завжди стосуються коду. 

  1. Повільний хостинг – самому серверу не стає потужності або на ньому розміщується надто багато сайтів.
  2. Занадто важкі сторінки через не оптимізовані картинки й відео.
  3. Неналаштоване кешування.
  4. Є багацько JavaScript, CSS-файлів, а також зображень, через що HTTP-запитів виконується більше, ніж треба.
  5. Сам код нечистий (має зайві пробіли, пусті рядки, вбудовані стилі, непотрібні коментарі).
  6. Хтось “відклав” сторонній код на вашому сайті.
  7. Був стрибок трафіку, наприклад, під час рекламної кампанії.
  8. Забагато мультимедійної реклами. 
  9. І ще десятки інших менш популярних проблем.

Сьогодні акцент нашої уваги зміститься на питання серверного характеру, бо нас бере нетерплячка розповісти про веб-сервер LiteSpeed і те, як він може примножити ваш дохід, просто пришвидшивши сайт. 

Швидкість сайту і конверсії. Статистика 

Без зайвих слів – кілька статистичних даних, які допоможуть вам краще зрозуміти, як час завантаження сайту впливає на ваш бізнес і, зокрема, на коефіцієнт конверсії.

Коефіцієнт конверсії сайту падає в середньому на 4,42% з кожною додатковою секундою часу завантаження.

Portent

Майже 70% споживачів визнають, що швидкість сторінки впливає на їхню готовність купувати в онлайн-магазині.

Unbounce

Найвищі показники конверсії в електронній комерції спостерігаються на сторінках з часом завантаження від 0,1 до 2 секунд.

Portent

За рахунок стиснення зображень і тексту 25% сторінок можуть заощадити більше 250 КБ, а 10% – більше 1 МБ (що впливає на час завантаження сторінки).

Google

Що таке веб-сервер LiteSpeed?

LiteSpeed Web Server – провідний високопродуктивний веб-сервер від компанії LiteSpeed Technologies. Він є чудовою швидкісною альтернативою звичним нам усім  Apache та Nginx. Він універсальний, бо працює з більшістю CMS, і зручний, бо його можна налаштувати на рівні інтуїції.  

Ми використовумо веб-сервер LiteSpeed (LSWS) вже досить давно, і часто радимо тарифи на ньому для тих, хто шукає оптимальне серверне рішення. Останні версії LiteSpeed, створеного ще в 2003-му, вважаються одними з найшвидших на ринку, і не без підстав, скажемо ми вам. 

Переваги LiteSpeed перед іншими технологіями

Продуктивність 

Веб-сервер LiteSpeed має чудову продуктивність як з точки зору швидкості, так і з точки зору масштабованості. Секрет продуктивності LiteSpeed у тому, що він здатен обслуговувати тисячі клієнтів одночасно, і при цьому використовувати мінімум сервісних ресурсів. Саме цієї фічі часто не вистачає, коли на сайтах відбуваються стрибки трафіку. 

Унікально розроблений та оптимізований код LiteSpeed Web Server підвищує продуктивність PHP, на основі якого створені найпопулярніші CMS (WordPress, Joomla, Drupal) і обслуговує статичні сайти в рази швидше, ніж Apache та Nginx.

Apache – система, заснована на процесах, тоді як LSWS – на подіях. Це основна відмінність між ними. Apache розробляє нові процеси для відповіді на кожен запит, що потребує більше ресурсів. На противагу цьому, LSWS забезпечує численні з’єднання за допомогою лише кількох процесів. 

Як приклад наведемо результати тестів реалізації HTTP/2 при завантаженні WordPress. Для чистоти експерименту на кожному сервері використовувалися плагіни кешування WordPress: LSCache для LiteSpeed, FastCGI Cache для Nginx і W3 Total Cache для Apache.

Швидкий хостинг LiteSpeed ​​для WordPress | HostPro

Отже, LiteSpeed випереджає Nginx у 12 разів і Apache аж у 84 рази!

Швидкий хостинг LiteSpeed ​​для WordPress | HostPro

За рахунок того, що користувачі хостингу на веб-сервері LiteSpeed мають можливість встановлювати такі плагіни, як LSCache на WordPress, і використовувати кешування на рівні сервера, швидкість завантаження сайтів стає ще більшою. 

Це ще не все по продуктивності, бо з LSWS використовується також серверний API (LSAPI), який забезпечує чудову продуктивність динамічного контенту. Це неабияк оптимізує обмін даними між сервером і сторонніми додатками. До того ж, LSAPI сумісний з PHP, RUBY та PYTHON та має відкритий вихідний код.

Підтримка асинхронного введення/виведення

Копнемо трошки глибше в причину продуктивності LiteSpeed Web Server. 

Для початку, існують синхронні та асинхронні введення і виведення. При синхронному введенні/виведенні потік запускає операцію введення-виведення, після чого переходить в режим очікування аж до моменту завершення запиту. При цьому він не береться за інші завдання. 

Якщо в операційну систему надсилається запит на асинхронне введення/виведення, потік відправляє його в ядро ⇒ ядро запит приймає, а викликаючий потік в цей час продовжує обробку іншого завдання. Саме так покращується ефективність обробки запитів і магія з продуктивністю сайту стає видимою. 

Сумісність з Apache

Лайтспід має сумісність з Apache і його функціями, такими як mod_rewrite, .htaccess і mod_security. Саме це дозволяє LSWS бути ледь не прямою, але набагато продуктивнішою альтернативою Apache.

Безпека  

Крім того, що LiteSpeed сумісний з функцією Apache – mod_security, він також має вбудовану функцію захисту від DDoS-атак. Працює це так: IP-адреси, які здійснюють занадто багато з’єднань, запитів або вимагають занадто великої пропускної здатності, блокуються.

Дуже корисна фіча – оновлення системи безпеки здійснюються щоразу, коли виявляються нові загрози.

LiteSpeed має ще один безпековий прикол, і ймення йому – suEXEC Daemon. Цей режим був доданий в LSAPI 6.0 і розроблений спеціально для шаред-хостингу. SuEXEC дозволяє запускати PHP-процеси від імені власника облікового запису, а не від імені користувача веб-сервера. 

У разі компрометації одного з користувачів веб-сервера, PHP-додатки, запущені під його обліковим записом, не зможуть виконувати операції з файлами інших користувачів.  

Певна річ, SuEXEC може спричинити проблеми з продуктивністю, оскільки йому доводиться щоразу запускати нові процеси. Але і тут LSWS не зганьбилися і запропонували для вирішення цієї проблеми режим Daemon suEXEC. 

Фінансова вигода 

Якщо треба перейти з Apache на LiteSpeed, то це досить просто і вигідно з економічної точки зору. Вартість ліцензування останнього є набагато нижчою в порівнянні з будь-яким оновленням обладнання, необхідним для оптимізації Apache для досягнення аналогічних результатів.

Це вигідно не лише власникам хостингового середовища, але й самим користувачам, позаяк тарифи на LSWS виходять досить місткими, але бюджетними. 

Перелік платформ, для яких доступний LiteSpeed  

LiteSpeed – це ідеальна хостингова платформа для прискорення веб-сайтів на основі CMS:  

Для того щоб скористатися геть усіма перевагами LiteSpeed, завантажте на сайт спеціальний плагін. Для кожної з вищеназваних систем керування контентом розроблений свій. До прикладу, LiteSpeed Cache (LSCWP) для WordPress. 

На лайтспіді можна розміщувати й інші CMS, в тому числі самописні індивідуальні системи. Але якщо для таких систем не буде відповідного модуля, то їх розробникам потрібно писати додатково або взагалі не використовувати переваги кешу LiteSpeed. 

Про процес встановлення LiteSpeed Cache читаємо нижче. 

Інструкція зі встановлення LiteSpeed Cache на сайт

Крок 1.

Для початку знаходимо на офіційному сайті WordPress плагін LiteSpeed Cache. Тиснемо “Завантажити”.

Швидкий хостинг LiteSpeed ​​для WordPress | HostPro

Крок 2. 

В консолі WordPress знаходимо розділ “Плагіни”“Додати новий”.

Швидкий хостинг LiteSpeed ​​для WordPress | HostPro

Крок 3.

На наступному кроці завантажуємо плагін ⇒ “Вибрати файл” ⇒ шукаємо “litespeed-cache.5.3.zip”“Встановити”.

Швидкий хостинг LiteSpeed ​​для WordPress | HostPro

Крок 4. 

Далі отримуємо ось таке сповіщення і тиснемо на кнопку “Увімкнути плагін”.

Швидкий хостинг LiteSpeed ​​для WordPress | HostPro

Інший спосіб 

LiteSpeed Cache можна встановити й іншим способом – у розділі “Плагіни” тиснемо на “Додати новий” ⇒ знаходимо LiteSpeed Cache у пошуку ⇒ “Встановити”“Активувати”.

Швидкий хостинг LiteSpeed ​​для WordPress | HostPro

Крок 5. 

Після активації у бічному меню ліворуч з’явиться LiteSpeed Cache ⇒ нам потрібен розділ “Кеш”“Налаштування контролю кешу”“Увімкнути кеш”“Зберегти зміни”

Швидкий хостинг LiteSpeed ​​для WordPress | HostPro

На завершення 

Результати говорять самі за себе – веб-сервер LiteSpeed має неабияку перевагу в продуктивності та безпеці над своїми конкурентами (Apache та Nginx), і саме тому ми в HostPro пропонуємо його нашим клієнтам за замовчуванням на всіх тарифах CMS Хостингу, Клауд Сайту та Реселінг Хостингу. 

Будьте певні – за умови грамотного коду й оптимізації, про повільну роботу сайту не може бути й мови. Для цього кожному проєкту потрібен хостер, який знає, що робить. Hostpro залюбки стане таким хостером для вас. 

Маєте питання про перехід на LiteSpeed веб-сервер? Чекаємо на ваші питання ось тут – [email protected] 

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Сторінка не просувається в ТОП видачі. Що робити?
Сторінка не просувається в ТОП видачі. Що робити?

Що робити, якщо сторінка не росте? Питання, яке турбує багатьох власників сайтів та SEO-фахівців....

Новий апдейт Google – зниження позицій сайтів з ШІ-контентом
Новий апдейт Google – зниження позицій сайтів з ШІ-контентом

5 березня 2024-го Google оприлюднив новий апдейт, націлений на боротьбу зі спамом і низькоякісним...

Найкраще і найгірше в ecommerce-сайтах для онлайн-покупців
Найкраще і найгірше в ecommerce-сайтах для онлайн-покупців

Завдяки тому, що електронна комерція стала невідʼємною складовою нашого консьюмерського життя, очікування щодо того,...