Оренда dedicated server – вигідніше в Hostpro

post thumbnail

Виділений сервер – по суті, найпопулярніше хостингове рішення для масштабних проектів зі стабільно високою відвідуваністю, необхідністю встановлювати власне ПЗ  та особливими вимогами до безпеки, як приклад, потужні інтернет-магазини, додатки, сайти, що надають державні, банківські чи поштові послуги. Також це вдалий вибір для тих, кому потрібно ​​облаштувати віддалене робоче місце на сервері з ОС Windows. 

Що таке виділений сервер? 

Виділений сервер, він же дедік (від dedicated server), він же private server, він же сервер по-народному – найбільш кастомізований вид хостингу, при якому в оренду надається ціла фізична машина. 

На хвильку відволічемося, щоб розрізнити поняття “віртуальний виділений сервер” і просто “віртуальний сервер”. 

Перше поняття – це добре відомий нам VPS (virtual private server), хостингове рішення, при якому на одному фізичному сервері розміщується кілька віртуальних серверів, а на кожному з віртуальних – по 1 клієнту з одним або кількома сайтами. 

На VPS ви ділите ресурси однієї фізичної машини з іншими клієнтами, але гарантовано отримуєте їх завдяки технології KVM (в Hostpro використовується на всіх тарифах VPS). 

*KVM (Kernel-based Virtual Machine) – програмне рішення, яке допомагає уникнути оверселінгу – повторного продажу одного і того ж ресурсу.

Тоді як на виділеному сервері – ви єдиний орендар фізичного сервера, ізольований від інших сайтів, зі своїми 100% ресурсів. На дедіку ви, по суті, позбавляєтесь обсесивно-компульсивних думок:  “а якщо DDoS-атака”, “раптом у сусіда по серверу є вразливості і мене зачепить”, “відчуваю ресурсів не вистачить”, “треба унікальні налаштування, як його викрутити”. 

Дедік – плюси і мінуси

Як і все у цьому світі, виділений сервер має свої світлі та темні сторони. Зібрали основне у табличці нижче. 

Переваги виділеного сервераНедоліки виділеного сервера
Повний контроль над ПЗ та фізичним обладнанням та можливість зміни конфігурації (ви можете змінити кількість оперативної пам’яті, обрати свій процесор, встановити будь-яку ОС)Найдорожчий вид хостингу: 

Intel Xeon з Hyper-Threading від $80 / міс 
*Акційний сервер Intel Atom D525 – $30 / міс 


Найвищий відсоток аптайму (час безперебійної роботи системи) серед усіх видів хостингу
Проблеми з масштабуванням (через те, що це велика фізична машина, а не віртуальний сервер, збільшити ресурси набагато важче). 

Якщо бізнес виросте ще, не буде можливості розширювати існуючі ресурси і доведеться переходити на більш потужний сервер. 
Гарантовані 100% ресурсівНеобхідні знання та навички адміністрування. 

*Це, до речі, важко назвати недоліком, адже з нашою техпідтримкою адміністрування можна з легкістю делегувати професіоналам.
Максимальна безпека – відсутність “згубного” впливу сусідів + можливість встановити своє безпекове ПЗ
Забезпечує оптимальний час завантаження сторінок, покращуючи тим самим ваші SEO-позиції у пошуковій видачі.
Плюси і мінуси виділеного сервера

Переваги оренди виділеного сервера в Hostpro

Виділений сервер у Hostpro – це вигідно за замовчуванням, і ось чому. У вартість оренди виділеного сервера вже входять:

  • Безкоштовне встановлення
  • Налаштування сервера
  • Захист від DDoS-атак
  • Безкоштовне адміністрування сервера
  • Панель управління Control Web Panel (є можливість встановити також платні панелі: WHM / cPanel, Plesk, DirectAdmin).

Що дає технологія Hyper-Threading?

На послугах dedicated server ми пропонуємо сервери Intel Xeon покоління Coffee Lake з технологією Hyper-Threading. Як ця технологія працює та що дає?

Hyper-Threading дозволяє процесору розділити кожне зі своїх фізичних ядер на віртуальні ядра, які називаються потоками. Так, кожне ядро може виконувати дві задачі одночасно. Це збільшує продуктивність самого процесора та підвищує його ефективність.

Технологію можна порівняти з пунктом пропуску на кордоні. Уявімо, що є з десяток прикордонників, але лише одна під’їзна дорога до пункту. Якщо автівок буде багато, утвориться черга, при тому, що певна кількість службовців буде не задіяна. 

Як збільшити швидкість руху, пропускну здатність та підвищити ефективність митниці без розширення самого пункту чи кількості співробітників? Так, зробити ще одну під’їзну дорогу. Якщо говоримо про сервер, то активувати на ньому Hyper-Threading. 

Щоб ядро процесора оперативно обробляло інформацію, яка надходить без затримок, імітується друге ядро в системі і “затори” з даних вже не виникають. При цьому кількість ядер насправді не змінюється, до кожного з них просто додатково приєднується 1 контролер та набір регістрів, і коли потік інформації стає більшим, ніж пропускна здатність одного каналу, збільшується кількість потоків – підключається ще один канал введення-виведення даних.

До слова, навіть з появою багатоядерних процесорів Intel Hyper-Threading залишається актуальною для виконання наступних завдань:

  • Підвищення ефективності процесора завдяки одночасному виконанню кількох задач;
  • Мінімізація часу відповіді сервера, що покращує досвід користувача та підвищує SEO-позиції;
  • Збільшення кількості транзакцій, які обробляються одночасно.

У чому різниця між сервером з адмініструванням і без?  

У випадку оренди сервера без включеного адміністрування будьте готові до того, що всі технічні налаштування, забезпечення необхідного рівня захисту, оновлення програмного забезпечення будуть на вашій відповідальності або ж плечах найманого технічного спеціаліста. 

Так, адміністрування сервера вимагає чимало клопоту і якщо у вас є бажання контролювати все самостійно – ок, але якщо є можливість делегувати це на професіоналів, то чому б цього не зробити. Зазвичай хостери, які пропонують адміністрування сервера, позиціонують це як додаткову послугу, за яку передбачається окрема плата. У Hostpro ж послуги, що стосуються адміністрування севера, надаються безкоштовно, серед основного наші сапорти: 

  • Швидко запускають сервер (залежно від характеристик сервера це займає від 2 до 72 годин)
  • Підбирають, встановлюють і налаштовують потрібну операційну систему та займаються її оновленням
  • Встановлюють стандартне програмне забезпечення з репозиторіїв (нестандартне за окрему плату)
  • Налаштовують та оптимізують роботу MySQL/Nginx/Apache
  • Встановлюють стандартні модулі для PHP
  • Моніторять доступність та завантаженість сервера (до речі, ви також можете завжди бути в курсі стану сервера за допомогою Telegram-бота)
  • Додають додаткові IP-адреси
  • Встановлюють стандартні модулі для PHP
  • Здійснюють налаштування брандмауера 
  • Створюють та налаштовують поштові акаунти, FTP/SSH
  • Скидають адміністративний/root пароль за запитом
  • Дбайливо переносять ваші проекти на новий сервер та виконують усі необхідні налаштування 

Вже, мабуть, час спинитися, бо список цей можна продовжувати довго. Одним словом, оренда виділеного сервера з безкоштовним адмініструванням позбавляє вас, як мінімум, списку робіт, представленого вище. Крім того, технічна підтримка в Hostpro – не разова акція, а вирішення питань 24/7.  

Локація серверів 

Прагнете володіти повною свободою щодо вибору розташування вашого виділеного сервера? Серед можливих варіантів розміщення дедіків в Hostpro: Україна, Європа, США. При виборі локації варто орієнтуватися або на розташування власної компанії, якщо ви орендуєте сервер для роботи з великими базами даних, або ж з урахуванням того, де розміщується ваша цільова аудиторія, якщо берете для інтернет-магазину чи додатку, наприклад. 

Зверніть увагу, що чим ближче сервер буде до вас або ваших клієнтів, тим швидше ресурс буде завантажуватися для кінцевого користувача. 

Для кожного регіону ви можете обрати дедік з моніторингом 24/7 та цілодобовою технічною підтримкою незалежно від локації сервера.

Дедік-сервери в Україні, Європі та США

Виділені сервери від HostPro
1 – Україна (Київ); 2 – Німеччина (Франкфурт, Фалькенштайн, Нюрнберг); 3 – Фінляндія (Туусула); 4 – Франція (Париж, Рубе, Страсбург, Гравлін); 5 – Великобританія (Лондон); 6 – Польща (Варшава); 7 – Сінгапур; 8 – Австралія (Сідней); 9 – Канада (Богарнуа); 10 – США (Хілсборо, Вінт Хіл, Нью-Йорк, Маямі, Лос-Анджелес)

В Україні наші сервери можна орендувати у місті Київ.

В Європі виділені сервери Hostpro розміщуються в:

  • Німеччині – Франкфурт, Фалькенштайн, Нюрнберг
  • Фінляндії – Туусула
  • Великобританії – Лондон
  • Франції – Париж, Рубе, Страсбург, Гравлін
  • Польщі – Варшава

У США серед локацій дедік-серверів можна обрати:

  • Хілсборо
  • Вінт Хіл
  • Нью-Йорк
  • Маямі
  • Лос-Анджелес

Також виділений сервер від Hostpro можна орендувати в Сінгапурі, Австралії (Сідней) та Канаді (Богарнуа).

Висновок

Вибір виділеного сервера – завдання, над яким справді варто посушити голову. Щоб визначитися з сервером, спершу слід розглянути потужності сервера, скільки оперативної пам’яті та дискового простору вам потрібно, вибрати ОС. Якщо виникають запитання, пишіть нам на [email protected] – ми допоможемо вам з вибором потрібної конфігурації, налаштуванням власної або ж індивідуально зберемо  нестандартну конфігурацію. 

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Що таке снапшоти, що таке бекапи, і чим вони відрізняються?
Що таке снапшоти, що таке бекапи, і чим вони відрізняються?

Одна DDoS-атака чи невдале оновлення WordPress може покласти ваш сайт на лопатки. Тож, щоб...

Коли і кому варто обирати Windows VPS?
Коли і кому варто обирати Windows VPS?

Наші клієнти, як правило, купують віртуальні сервери на Linux, тому що ця операційна система...

Що потрібно знати про перехід із shared хостингу на VPS?
Що потрібно знати про перехід із shared хостингу на VPS?

Ми допомогли переїхати з віртуального хостингу на VPS тисячам клієнтів. Тож сьогодні поділимося власним...