Даруємо 10 шоперів

в нашому Telegram

Приєднатись

Чому так важливо використовувати VPN під час подорожей

post thumbnail

Тепла осінь, час оксамитового сезону (ну або час працювати не розгинаючи спину і збирати на Новий рік)! Якщо ви раптом запланували вирушити в подорож, саме час встановити VPN – «віртуальну приватну мережу», що приховує вашу інформацію від потенційних сторонніх спостерігачів.

Аналогічно тому, як ви купуєте замочок для своєї валізи або користуєтеся страхуванням, ваше цифрове життя повинно бути під захистом. Смартфони, планшети, ноутбуки – без цих штук ми вже не подорожуємо. А значить, що кожен гаджет може бути під загрозою.

При поїздці у відпустку чи у відрядження, без інтернету не обійтися. Скинути фотку друзям, що нарешті підкорився Еверест, написати мамі, що наділи шапку і поїли, або відзвітувати про ділову зустріч перед босом. А ще паралельно подивитися пару роликів на YouTube і почитати новини – для всього потрібен інтернет. VPN захищає від усього, особливо, в громадському місці з відкритою точкою Wi-Fi. А чому це так важливо, щоб мене взагалі хтось захищав? Давайте розбиратися.

Що таке VPN і що він робить?

VPN – приватна мережа з доставки інтернет-трафіку, яка забезпечує захист онлайн-серфінгу. VPN гарантує безпеку – будь-хто, хто спробує прочитати ваші дані або перехопити файли, не зможе це зробити.

Важливість VPN | Блог Hostpro

Віртуальні мережі стали популярними ще й завдяки тому, що вони дозволяють обходити деякі заборони. Вони надють доступ до сайтів, що недоступні в тому чи іншому регіоні. Обійдіть географічне обмеження і отримуйте доступ до контенту, куди б ви не поїхали. Припустимо, вас закинуло в Італію, але пропустити випуск «МастерШеф» на СТБ вам аж ніяк не можна. Встановлюйте локацію VPN Україна і насолоджуйтеся кулінарними шедеврами своїх героїв. А чому б і ні?

Наскільки цінна VPN

Відкриті точки доступу Wi-Fi часто потрапляють під контроль хакерів. Нещодавно компанія Kaspersky провела масштабне дослідження, вивчивши понад 31 мільйони відкритих інтернет-точок. Вона з’ясувала, що 28% з них небезпечні і завдають шкоди для користувача. Вся інформація – фотографії, паролі, особисте листування, історія відвідувань сторінок і пошукові запити – була доступна для зловмисників.

Крім хакерських хитрих прийомів «людина посередині», може використовуватися «диявольська підробка» або «гаряча точка». Це підроблені Wi-Fi мережі, що встановлюються поблизу зі скупченням людей – близько площ, ресторанів, готелів і так далі, і видаються «за свої». Суть проста. Хакери налаштовують підроблену відкриту мережу з аналогічною назвою і чекають, коли до них приєднаються користувачі. Як тільки гаджет підключається до такої точки, інформація, що передається, стає під загрозою.

Як хакери перехоплюють інформацію через Wi-Fi | Блог Hostpro

Як правило, хакери не грають за правилами і намагаються зловити користувачів на неуважності. Без VPN будь-яке підключення до загальнодоступної Wi-Fi мережі несе загрозу. Віртуальна приватна мережа не дозволяє підключитися до вашого трафіку.

Безкоштовний або платний VPN-сервіс?

Всі сервіси за щось живуть. Платні VPN мережі забезпечують повну безпеку, виключаючи витік інформації. Ні рекламодавці, ні зловмисники не можуть отримати доступ до онлайн-данних, навіть звернувшись до постачальників послуг. Якщо вам по-справжньому важливе збереження, тоді платний VPN – правильний вибір.

Важливість VPN | Блог Hostpro

А ось що стосується безкоштовних VPN, то тут варто задуматися. Вони можуть продавати дані, допомагаючи налаштувати нативну або спливаючу рекламу. Це звичайний прийом у безкоштовних сервісів, які заробляють не за допомогою користувачів, а завдяки їм.

Дистанційна робота під час подорожей

Не наражайте компанію на небезпеку, працюючи віддалено. VPN допоможе забезпечити захист в громадських місцях. Та й самі компанії часто нагадують своїм співробітникам, які працюють поза домом і, тим більше, поза країною, про засоби захисту.

Перебуваючи у відпустці, іноді потрібно заглянути на пошту. А при віддаленій роботі – зайти у внутрішню систему компанії або адмін-панель сайту. Все це важлива інформація, яка ставить під загрозу ваші файли і файли вашого сайту, або компанії. Установка VPN вирішить цю проблему.

До речі, якщо ви працюєте на власний сайт і хочете, щоб він однаково швидко завантажувався для всіх користувачів з будь-якого куточка Землі, тоді вам необійтися без CDN мереж. Це групи серверів, розміщених в різних точках планети, які зберігають кеш сайтів, завдяки чому завантаження сторінок, навіть найважчих, буде відбуватися максимально швидко. У нас є така послуга, дивіться ось тут.

Прийміть запобіжні заходи перед подорожжю

Використання VPN – кращий спосіб для оберігання своєї інформації під час поїздок, подорожей або віддаленої роботи. Ще б пак, адже більш ніж  50 мільйонів точок з відкритим доступом по всьому світу потенційно можуть нести небезпеку.

Будьте обережні під час подорожей, використовуйте VPN при підключенні до відкритих Wi-Fi і беріть з собою в літак порожній судочок. Обов’язково. Особливо, якщо у вас гряде перший переліт. Ну так, про всяк випадок.

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Які бувають SSL-сертифікати? Переваги й недоліки кожного типу
Які бувають SSL-сертифікати? Переваги й недоліки кожного типу

Без SSL-сертифікату неможливо завоювати довіру користувачів і впевненими кроками просуватися все вище й вище...

SSL-сертифікат: що це таке, навіщо він потрібен і як його отримати
SSL-сертифікат: що це таке, навіщо він потрібен і як його отримати

Використання захищеного HTTPS-з’єднання на інтернет-ресурсах вже стало стандартом сучасності. Згідно з дослідженням SerpWatch, сьогодні...

Що таке GDPR і Consent mode. Для чого та як виконувати?
Що таке GDPR і Consent mode. Для чого та як виконувати?

В часи постійного розвитку цифрового середовища конкуренція за дані посилюється. Компанії прагнуть покращувати свої...