Даруємо 10 шоперів

в нашому Telegram

Приєднатись

Реєстрація українського домену без ТМ – міф чи реальність?

post thumbnail

Без зайвої інтриги – все залежить від доменної зони, яку ви обрали. Зареєструвати домен у зоні .UA без наявності торгової марки неможливо. Однак інші альтернативні українські домени, приміром, популярні .COM.UA, .CO.UA, .ORG.UA та цілий пул регіональних українських доменів можна без проблем зареєструвати і без торгової марки. А тепер розгляньмо детальніше. 

Як зареєструвати домен у зоні .UA?

Тисячі власників бізнесу та організаторів некомерційних організацій прагнуть, аби назва їхнього сайту закінчувалась саме розширенням .UA. Однак, коли справа доходить до реєстрації домену у цій зоні, сотні охочих відсіюються через один нюанс – наявність ТМ. 

Отримання торгової марки – процес не одного дня, до того ж потребує додаткових витрат. Якщо ви розумієте, що бажаний домен у зоні .UA вільний для реєстрації і жоден з альтернативних українських доменів вас не цікавить, зауважте наступне:

  • Процес реєстрації торговельної марки складає 18-20 місяців, але можна впоратися і швидше – за 7-8 місяців, якщо заплатити додатковий збір. 
  • Право власності на вашу торговельну марку зможе підтвердити лише свідоцтво, видане Українським інститутом інтелектуальної власності. Отримати його можуть фізичні або юридичні особи, так само як і об’єднання осіб чи їхні правонаступники.
  • Щодо вартості реєстрації торговельної марки – вона залежить від чималої кількості факторів, зокрема виду торговельної марки, її кольору, кількості класів товару чи послуги, власників торговельної марки та строку реєстрації (прискорена реєстрація чи звичайні терміни). 

Мінімальна вартість подання електронної заявки на реєстрацію ТМ – 3200 грн, фізичної заявки – 4000 грн. Коли ви вже отримаєте свідоцтво, потрібно буде сплатити держмито (85 грн для фізичних та юридичних осіб, які проживають/розташовуються в Україні та $200 для тих, що за кордоном). 

*Зверніть увагу, що вказані ціни актуальні на 26.07.2022 та можуть змінюватися відповідно до рішень самого Укрпатенту. 

Детальніше про те, як отримати торговельну марку, читайте у нашій статті та на сайті

Скільки коштує реєстрація доменного імені в українській зоні?

У Hostpro вартість українських доменів починається від $5.01 і варіюється залежно від самої доменної зони, її цінності, кількості знаків (що коротше доменне ім’я, то дорожчим воно може бути). 

Українська доменна зонаЦіна
.UA$64.04/рік
.COM.UA$13.12/рік
.KIEV.UA$11.29/рік
.IN.UA$9.16/рік
.ORG.UA$8.23/рік
Найпопулярніші українські доменні зони

До речі, ми частенько готуємо акційні пропозиції для стимулювання розвитку українського бізнесу (державні свята, Новий рік, Чорна п’ятниця). Приємних можливостей багато, їх треба лише не проґавити. Ми намагаємося не спамити вас, тож усі розсилки у нас по суті. Гайз, просто читайте їх 😊. І звісно, соцмережі – з них ви також можете дізнатися про актуальні пропозиції. 

Нещодавно ми з’явилися в Telegram, тож якщо вам хочеться більше нішевих гайдів, мемів та пропозицій, ходіть до нас. 

Чи можна зареєструвати український домен безкоштовно?

На щастя, Ноstpro надає таку можливість. Ви можете без проблем, і головне – безкоштовно, зареєструвати домен у зоні .com.ua терміном на 1 рік. Для цього потрібно лише замовити будь-який тариф шаред-хостингу, крім Клауд Сайту, на рік і більше. 

Чим можна замінити домен у зоні .UA?

Причин, чому вам потрібно замінити домен у зоні .UA, може бути кілька:

  1. Такий домен уже зайнятий (перевірити домен на зайнятість можна у стрічці пошуку на нашій головній сторінці та сторінці з доменами). 
  2. Вам потрібно якомога швидше запустити проект і просто немає часу займатися реєстрацією торгової марки.
  3. Ваш бізнес локальний і ви шукаєте доменну зону для свого регіону, наприклад, .vn.ua для проекту у Вінниці, або ж if.ua для інформаційного сайту/бізнесу, локалізованого в Івано-Франківську. 
  4. Розумієте, що конкурувати з іншими сайтами вашої ніші з розширенням .UA на початку не зможете. 
  5. Доменні зони-аналоги значно дешевші за .UA.

А тепер перейдімо до списку тих доменних зон, якими ви можете спокійно замінити .UA:

Українські регіональні домени
Регіональні доменні зони

Зазвичай домени у цих зонах реєструються протягом 10-30 хвилин (рідко – протягом 24 годин) після оплати рахунку. Наявність ТМ для їх реєстрації необов’язкова. Якщо виникне помилка, на зазначену вами email-адресу надійде сповіщення. У будь-якому разі, ви завжди можете покладатися на нашу допомогу

На завершення 

Так, доменна зона .UA справді вважається найбільш впізнаваною та універсальною для бізнесу або некомерційної організації. Вона асоціюється з Україною та перевірена часом, однак для реєстрації такого домену обов’язковою є наявність торгової марки.

Якщо часу обмаль, можна спокійно і без особливих наслідків замінити .UA на дешевші, однак не менш популярні .COM.UA, .CO.UA, .ORG.UA, .IN.UA, .УКР або регіональні (.KIEV.UA, .DP.UA, .OD.UA і т.д.).  

Та існує ще менш витратний варіант – замовляєте будь-який тариф Turbo NVMe Хостингу, Linux Хостингу, PRO Linux Хостингу, Windows Хостингу, WordPress Хостингу, CMS Хостингу або Реселінг Хостингу на 12 місяців і більше, і домен у зоні .COM.UA отримуєте безкоштовно 🎁

Замовити український домен

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Реєстрація ссTLD – національних доменів різних країн. Частина 1
Реєстрація ссTLD – національних доменів різних країн. Частина 1

Національні домени допомагають користувачам зрозуміти розташування бізнесу або організації, що стоїть за сайтом, а...

Домени з історією – де знайти і чи варто купувати
Домени з історією – де знайти і чи варто купувати

Ви як веброзробник чи власник бізнесу могли зіткнутися з такою дилемою – чи є сенс...

Backorder доменів відтепер доступний в HostPro 
Backorder доменів відтепер доступний в HostPro 

Ваш омріяний домен у популярній доменній зоні виявився зайнятим? Що ж, відтепер необовʼязково обирати...