Даруємо 10 шоперів

в нашому Telegram

Приєднатись

Мобільна індексація всіх нових доменних імен в Google з 1 липня 2019

post thumbnail

1 липня 2019 року Google готує зміну, яке безпосередньо вплине на майбутній розвиток інтернет-ресурсів: з 1 липня 2019 року індексація з мобільних пристроїв – Mobile-First Indexing – буде включена за умовою для всіх нових сайтів.

Що це означає? Давайте розбиратися

«Це означає, що при реєстрації нового сайту він скануватиметься смартфонами Google і ботом GoogleBot, аналізуючи його зручність, зручність контенту на сторінках, структуру даних, відображення фрагментів і загальний вигляд сайту».

Блог Google
Сканування сторінки Googlebot | Блог Hostpro

Багато хто стикався з тим, що деякі сайти виглядають зовсім інакше на мобільному пристрої: елементи зсуваються, під рукою (пальцем) з’являється поле пошуку, текст стає крупніше, а сторонні моменти відходять на другий план або зовсім пропадають – ця схема приблизно задіюється на всіх сайтах, які проходять оптимізацію під мобільні екрани. Головне, на що йде концентрація уваги, – це контент. Тепер Google буде це враховувати ще більше.

Тим не менш, є багато сайтів і блогів, які не мають мобільну версію і, швидше за все, ці ресурси можуть помітити відтік органічного трафіку, що надходить від пошуковика. Не тільки Google звертає увагу на мобільні версії – рейтинги сайтів, які зайнялися створенням версій під мобільні пристрої, отримували більш високий пріоритет. 1 липня 2019 року така перевага стане ще більш явною.

«Як ми вже говорили раніше, ми приступимо до масштабного поширення нашого мобільного поновлення і до підвищення рейтингу мобільних сторінок. Тепер пошукачам буде легше знаходити високоякісні і релевантні результати, де текст можна прочитати без масштабування або повороту екрану, об’єкти взаємодії розташовуються під рукою, а сторінка уникає зайвого контенту».

Блог Google

Потрібно зробити акцент на тому, що зміни (поки що) будуть стосуватися тільки нових сайтів, про які Google нічого ще невідомо. Інші ж ресурси, які пройшли «перевірку», будуть індексуватися за допомогою індексації з мобільних пристроїв. Що стосується старих сайтів, які ще не були перенесені, вони як і раніше будуть індексуватися поточним способом – до того моменту, поки вони «не будуть готові».

«Для старіших веб-сайтів ми продовжимо відслідковувати і оцінювати їх сторінки на предмет готовності до індексації з мобільних пристроїв і повідомимо їх через консоль пошуку, як тільки вони будуть готові»

акцентували в Google

Так, я не зовсім зрозумів. А що змінилося?

Так, все це може виглядати доволі складно, але насправді все набагато простіше. Окей, давайте ось так:

Як зараз (і буде аж до 31 червня 2019 роки): коли користувач шукає інформацію в Google з десктопного пристрої (ноутбук, комп’ютер, моноблок), то виводитися будуть результати з десктопного індексу. Якщо ж користувач використовує мобільний гаджет або планшет – виводитися будуть мобільні результати(пошук через десктоп і смартфон виводить різні результати).

Як стане (з 1 липня 2019 роки): незалежно від пристрою, який ви використовуєте, Google буде виводити результати мобільного індексування. Таким чином, перевага перейде до сайтів, оптимізованим під гаджети (пошук буде виводити однакові результати).

Не забувайте, що ви все ще можете бути тим, хто сидить в інтернеті виключно через персональний комп’ютер (з величезним монітором!), але більшість людей по всьому світу можуть прямо зараз дивитися на ваш сайт за допомогою крихітного екрану смартфона … і ця тенденція не буде змінюватися. Тому, не відставайте від цих нововведень і залишайтеся завжди на вершині в пошукових системах.

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Реєстрація ссTLD – національних доменів різних країн. Частина 1
Реєстрація ссTLD – національних доменів різних країн. Частина 1

Національні домени допомагають користувачам зрозуміти розташування бізнесу або організації, що стоїть за сайтом, а...

Домени з історією – де знайти і чи варто купувати
Домени з історією – де знайти і чи варто купувати

Ви як веброзробник чи власник бізнесу могли зіткнутися з такою дилемою – чи є сенс...

Backorder доменів відтепер доступний в HostPro 
Backorder доменів відтепер доступний в HostPro 

Ваш омріяний домен у популярній доменній зоні виявився зайнятим? Що ж, відтепер необовʼязково обирати...