Даруємо 10 шоперів

в нашому Telegram

Приєднатись

Коли і кому варто обирати Windows VPS?

post thumbnail

Наші клієнти, як правило, купують віртуальні сервери на Linux, тому що ця операційна система безкоштовна і має більшу популярність серед розробників. Однак є такі проєкти, для яких можливість встановити ОС Windows є принциповим чинником для вибору VPS.

В основі VPS на Windows, як і в принципі будь-яких віртуальних серверів лежить технологія KVM-віртуалізації. Вона передбачає, що на одному фізичному сервері розміщується кілька віртуальних серверів, ресурси одного з яких (RAM, CPU та диск) призначені тільки для вас. На відміну від shared хостингу, або звичайного віртуального хостингу, де ресурси, які вам надаються, не є ізольованими. 

Розповімо детальніше, під які проєкти наші клієнти найчастіше купують Windows VPS, та як обрати провайдера, про якого ви не пошкодуєте.

Як зрозуміти, що час купити Windows VPS?

1. Ресурсів на Хостингу вже не вистачає

Через брак ресурсів робота вашого сайту може сповільнюватися. Також є ризик виникнення помилок 503 Service Unavailable та 504 Gateway Time-out, які будете бачити і ви, і відвідувачі вашого сайту. 

Уявімо, що ви вже оптимізували код на максимум, налаштували кешування, різких стрибків трафіку не спостерігається, а ресурсів на вашому Windows Хостингу досі не вистачає. Вихід фактично один – переїздити на Windows VPS.

Тим більше, що зазвичай це досить проста процедура з перерахунком коштів за невикористаний період. Детально про всі деталі переходу з віртуального Хостингу на VPS ми писали ось тут.

2. Плануєте використовувати програми, що працюють в ОС Windows

Windows VPS хостинг зазвичай використовують для програм, які працюють в ОС Windows, наприклад: ASP.net, MS SQL, C#, а також тих, які потребують термінального доступу в Windows. Це пропрієтарне ПЗ, яке належить Microsoft, тому обовʼязково має бути ліцензія Microsoft. У нас вона уже включена у вартість тарифів. 

Тарифи Windows VPS | Блог Hostpro

3. Потрібна більша стійкість до атак

На відміну від віртуального хостингу на VPS Windows ви отримаєте захищене віртуальне середовище, незалежне від інших користувачів на сервері. Плюс – вам буде надана виділена IP-адреса, яка позбавить вас від потенційного ризику, який нависає над сайтами-сусідами на сервері. Буде перевагою, якщо провайдер підтримує IPv6.

4. Ви підтримуєте сайти клієнтів

Якщо ви не просто займаєтесь розробкою сайтів, а ще й підтримуєте їх у подальшому, дешевше і зручніше буде орендувати один віртуальний сервер, на якому ви зможете викроїти ресурси під кожний з проєктів. Аби щоразу не купувати для кожного з клієнтів окремий тариф віртуального хостингу.

5. Потрібно встановити своє ПЗ

Оренда VPS надасть вам можливість встановлювати на сервер потрібне програмне забезпечення – механізми кешування, оптимізації, системи моніторингу, збору статистики тощо. Все це дозволить домогтися кращої продуктивності й швидкості завантаження ваших сайтів.

Для яких проєктів замовляють Windows VPS?

  • Проєкти, які використовують ASP.net, MS SQL, C# та інші, що працюють в ОС Windows. 
  • Віддалені робочі місця – за допомогою протоколу RDP.  
  • Бухгалтерія і CRM-системи. 
  • Налаштування сервісів VPN.
  • Корпоративні сайти. 
  • Хостинг баз даних.
  • Тестування програм. 
  • Проксі-сервери. 
  • Додатки. 
  • IP-телефонія з технологією VoIP. 
  • Проєкти з концепцією IoT (Інтернету речей). 
  • Великі торгові майданчики, по типу Amazon, та проєкти e-commerce (з VPS буде простіше пройти сертифікацію PCI DSS). 
  • Загалом усі сайти з високою відвідуваністю та/або великою кількістю мультимедійного контенту, зокрема, блоги. 

Основні поради при виборі Windows VPS Хостингу

З огляду на більше ніж 20 років на ринку VPS дамо вам кілька фундаментальних порад, як обрати провайдера Windows VPS Хостингу. Дайте відповідь на наступні питання, і вибір стане очевидним.

Сервер керований чи некерований?

Обирайте провайдера, який пропонує керований сервер. Це означає, що сервер буде обслуговувати провайдер, а не клієнт. Мається на увазі не лише безперебійна робота сервера. Сюди ж додамо:

  • цілодобовий моніторинг HTTP й ICMP серверів;
  • встановлення й налаштування ОС;
  • встановлення й налаштування панелі управління (у випадку з Windows VPS це буде Plesk);
  • системне адміністрування, яке в HostPro, скажімо, уже включене у вартість тарифів; 
  • захист від зовнішніх загроз.

Чи надійна конфігурація?

Процесорна потужність фізичного сервера, обʼєм дискової і оперативної памʼяті – це основні хостингові параметри, які будуть впливати на продуктивність вашого сайту. Тож уточніть технічні особливості зберігання даних, коли будете обирати тариф. 

Краще, щоб процесори були перевіреного відомого бренду. А щодо накопичувачів, теоретично і SSD, і NVMe SSD-диски новішого покоління добре впораються із швидким завантаженням ваших проєктів.

Чи входить вартість ліцензії Microsoft в тариф?

На Windows VPS використовується пропрієтарне ПЗ, яке належить Microsoft, тому без ліцензії, хочеш-не-хочеш, не обійтись. ЇЇ вартість може бути включена у тариф (як в HostPro, наприклад) або ж ви можете купувати ліцензію за окрему плату. Звісно, зручнішим буде перший варіант.

До слова, HostPro є підтвердженим партнером за програмою ліцензування Microsoft SPLA. Детальніше про те, які переваги отримуєте від цього ви як кінцевий споживач, писали ось тут.

Чи є вибір локації сервера?

Тут діє одне загальноприйняте правило – що ближче сервер розташований до ваших користувачів, то ефективнішим буде доступ до розташованого на ньому сайту. 

Зʼясувати, в якій географічній зоні зосереджено більшість аудиторії, можна за допомогою інструментів аналітики, Google Analytics, зокрема.

Чи робить провайдер резервні копії?

Дізнайтеся наперед, чи робить провайдер резервні копії сайтів на VPS. І якщо так, то чи врахована ця послуга у вартість тарифу. Ми в HostPro щоночі робимо бекапи усіх сайтів, розміщених на наших VPS, до того ж, безкоштовно. Архіви зберігаємо 30 днів на окремому сервері. Протягом цього часу ви можете отримати будь-яку резервну копію просто в Особистому кабінеті.

Але такі умови не у всіх хостерів, тому краще уточнити. Якщо провайдер не робить бекапів, не забувайте робити їх самостійно. У випадку, якщо щось піде не так – ви зможете спокійно “відкотитися”.

Наскільки VPS масштабований?

Не соромтеся запитати менеджера провайдера про можливість масштабування ресурсів у разі потреби. Важливо, щоб був певний резерв ресурсів на кожному з фізичних серверів, де знаходиться послуга. Щоб у випадку більшого навантаження перейти на потужніший тариф, або ж скористатися тимчасовими RAM чи CPU, якщо є потреба в тестуванні.

Яка пропускна здатність надається в тарифі?

Це фактично обсяг трафіку, який ви отримаєте на місяць. Він зʼїдається при вивантаженні й завантаженні чогось на сервер по FTP, при кожному відвідуванні вашого сайту користувачами, і коли ви самі кудись підключаєтесь з сервера, скажімо, встановили браузер і з нього заходите на сайти.  

Коли щомісячний ліміт вичерпається, провайдер може обмежити пропускну здатність і сайт може почати гальмувати. Якщо провайдер моніторить стан ваших ресурсів – це топ. Тоді вам надішлють сповіщення, і ви зможете попередити проблеми з доступністю.

Чи є компанія платником ПДВ?

Для юридичних осіб краще працювати із провайдером, який є платником ПДВ. При оплаті на ТОВ “ХОСТПРО ЛАБ” вашій компанії надається податкова накладна, і ви можете ставити суму ПДВ (20% від послуги) собі у податковий кредит, зменшуючи тим самим витрати на послугу на 20%.

Чи є технічна підтримка?

Цілодобова підтримка – це не просто плюс, це критична необхідність. Ви маєте бути впевнені, що у разі непередбачуваних обставин сайт не буде довго простоювати, і все обійдеться без втрати користувачів та збитків. Звісно, бажано, щоб спеціалісти були україномовними і напрактикованими.

Якщо чесно, вже не від одного клієнта чули, мовляв українська підтримка сильно відрізняється (у кращий бік) від закордонної. І це справді так, бо, як мінімум, підтримка входить у тариф, а не продається як додаткова послуга. Ба більше, спектр технічних завдань, які покриває наш сапорт, значно ширший. 

І ще одна причина – більше людяності, яка часто відсутня у закордонних монополістів. В одному з мільйонів клієнтів важче розгледіти людину, якій треба допомогти просто тут і зараз.

На завершення

Ми роками створювали перевірену та надійну інфраструктуру для розміщення ваших сайтів на VPS Windows, тож з радістю захостимо ваш проєкт. З вибором потрібного тарифу, перенесенням сайту на послугу VPS та всіма необхідними налаштуваннями допоможемо 24/7. Просто зверніться у нашу техпідтримку в зручний для вас спосіб.

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Що таке снапшоти, що таке бекапи, і чим вони відрізняються?
Що таке снапшоти, що таке бекапи, і чим вони відрізняються?

Одна DDoS-атака чи невдале оновлення WordPress може покласти ваш сайт на лопатки. Тож, щоб...

Що потрібно знати про перехід із shared хостингу на VPS?
Що потрібно знати про перехід із shared хостингу на VPS?

Ми допомогли переїхати з віртуального хостингу на VPS тисячам клієнтів. Тож сьогодні поділимося власним...

Як перейти з VPS на виділений сервер вигідно?
Як перейти з VPS на виділений сервер вигідно?

Виділений хостинг, як випливає з самої назви, надає вам ексклюзивні права на оренду веб-сервера...