Даруємо 10 шоперів

в нашому Telegram

Приєднатись

Що потрібно знати про перехід із shared хостингу на VPS?

post thumbnail

Ми допомогли переїхати з віртуального хостингу на VPS тисячам клієнтів. Тож сьогодні поділимося власним досвідом, аби ви знали, до чого слід бути готовим, а про що геть не варто перейматися.  

Коли варто перейти з Хостингу на VPS? 

Ваш сайт почав обробляти більше трафіку

За умови органічного розвитку проєкту варіант фактично один – переходити на VPS. Коли трафік зростає стихійно, під час рекламної кампанії, наприклад, то можна просто докупити ресурси або перейти на більший тариф хостингу.

Зручно, коли хостер дає можливість дозамовити потрібні ресурси. У нас, зокрема, ви можете у будь-який момент придбати послугу “Ресурси Х2” до вашого хостингового тарифу. 

Потрібно більше ресурсів

Йдеться про ресурси для електронної пошти, FTP-акаунтів, баз даних тощо. На віртуальному хостингу їх кількість здебільшого дуже обмежена.  

Ви хочете гарантованих ресурсів

Хороший хостер, як правило, захищає від оверселінгу (повторного продажу одних і тих же ресурсів) навіть на загальному Хостингу. Однак на VPS, завдяки технології KVM-віртуалізації, ви маєте стовідсотково гарантовані ресурси, які вам не доведеться ділити з іншими сайтами на сервері. Вони тільки, і тільки ваші.   

Кількість проєктів зросла

І ви хочете виділити під них окремий сервер. Найбільш частий кейс для веброзробників чи вебстудій.

Необхідне індивідуальне налаштування сервера

Особливо актуально для “важких” додатків, наприклад, CMS. Для продуктивної роботи подібних проєктів часто вкрай необхідні тонкі налаштування сервера, які неможливо здійснити на shared хостингу.  

Потрібно встановити специфічний софт

До прикладу, на shared хостингу використання певних програм і сервісів заборонено просто тому, що для них банально бракує місця, або ж версія PHP, вибрана провайдером одна, а вам треба інша. Коли ви використовуєте VPS, то можете завантажувати практично будь-яке ПЗ, не заборонене політикою хостинг-провайдера. 

До слова, ви можете встановити ті PHP-модулі, які потрібні вам на вашому VPS, і відповідно, використовувати бажану версію PHP. 

Є особливі вимоги до безпеки на сервері

В принципі, більшість проблем із безпекою на віртуальному хостингу виникають через спільну IP усіх сайтів-сусідів на сервері. Якщо один з них має сумнівну або протизаконну тематику, то через спільну IP потрапити під бан можуть і цілком добропорядні сайти. 

Ви, звісно, можете, просто придбати виділену IP-адресу на хостинговому акаунті. Або ж обрати VPS, на якому вам видадуть власну IP за замовчуванням. І вам уже не треба буде перейматися ні за бан сайтів-сусідів із, ні за вразливості, доступні на них.

Для яких проєктів підійде VPS? 

VPS (віртуальний виділений сервер), як правило, беруть на проєкти з високими робочими навантаженнями та особливими вимогами до безпеки. Зокрема, SSD і NVMe VPS чудово підійдуть для: 

  • інтернет-магазинів з високим трафіком і великою кількістю транзакцій;
  • додатків: аналітичних платформ і програм ML – машинного навчання;
  • окремих веброзробників та студій розробки ПЗ й ігор; 
  • SaaS-компаній; 
  • аграрних центрів з точного землеробства;
  • фінансових установ, що використовують алгоритми високочастотної торгівлі;
  • додатків чи сайтів у медичній галузі, зокрема систем електронних медичних записів (EHR); 
  • платформ для онлайн-навчання;
  • маркетингових агентств; 
  • творців контенту, яким потрібне швидке сховище для редагування або рендерингу відео. 

Яка процедура переходу з Хостингу на віртуальний сервер? 

Перехід між послугами віртуального хостингу та VPS хостингу в HostPro полягає в замовленні VPS тарифу і подальшому перенесенні сайтів на нову послугу, тобто новий сервер. 

Важливо! У процесі міграції із серверу на сервер ваші сайти можуть короткий час залишатися недоступними. 

Крок 1. 

Замовте тариф VPS. За потреби ви можете проконсультуватися з нашою підтримкою щодо вибору тарифу відповідно до ваших вимог до сервера та ресурсів. VPS тарифи, доступні до замовлення вже зараз: нові – SSD VPS, NVMe VPS, Premium NVMe VPS та класичні – Turbo VPS, Windows VPS.

Перехід з віртуального Хостингу на VPS | Блог HostPro

Активація платної послуги VPS відбудеться автоматично після надходження оплати.

Якщо ви не впевнені, що VPS закриє ваші потреби, скористайтесь можливістю безкоштовного тесту протягом 7 днів. Активація тестового періоду займає від 10 хвилин до 2 годин. 

Також, якщо сайт використовує нестандартні налаштування, будь ласка, повідомте про це нашу техпідтримку, ми зробимо так, щоб все працювало як треба. 

Скільки часу займає перенесення сайту(-ів) з одного сервера на другий?

Звісно, все залежить від того, скільки сайтів потрібно переносити, і наскільки важкими вони є. Перенесення одного стандартного сайту на СMS, без особливих вивертів та нестандартних налаштувань, може тривати кілька хвилин. Якщо таких сайтів більше – близько 30-60 хв.

Також важливий момент щодо версій PHP. Якщо на сайтах використовується різна версія php, то, власне, потрібно буде підбирати відповідну версію панелі керування (сPanel чи DirectAdmin). 

Чи здійснюється перерахунок коштів, коли ви переходите на іншу послугу посеред свого терміну оплати?  

Так, якщо ви переходите із платної послуги на іншу платну, ми виконаємо вам перерахунок коштів за невикористаний термін (в точності до дня) старої послуги на користь нової. Для цього, будь ласка, зверніться у наш Відділ продажів. 

Крок 2. 

Напишіть запит у нашу техпідтримку про бажання перейти на VPS. 

Крок 3. 

По завершенню перенесення і оновлення DNS-серверів ви можете видалити послугу віртуального хостингу в Особистому кабінеті. 

Перехід з віртуального Хостингу на VPS | Блог HostPro

Що слід зробити на сервері після переїзду? 

Отже, перехід на VPS може бути абсолютно безпроблемним, особливо, якщо вам із цим допоможе техпідтримка хостера. А тепер поговоримо про дії, які зазвичай виконують усі, хто починає працювати на віртуальному сервері. 

Отримати доступи до VPS сервера

Щоб почати працювати на VPS, спершу на нього треба зайти. Після оплати рахунку за послугу вам надійде лист від вашого хостингового провайдера. У ньому міститимуться дані для доступу до вашого віртуального сервера: IP-адреса, ім’я користувача та пароль. Для віддаленого доступу на сервер ви можете використати одну з найпопулярніших програм: 

  • FileZilla (для підключення по FTP) – на Windows, Linux та macOS
  • Terminal (для підключення по SSH) – на Linux та macOS 
  • PuTTY (для підключення по SSH) – на Windows
  • Total Commander (для підключення по SFTP) – на Windows
  • На Windows 10 i 11 можна доставити Open SSH client і теж через підключатись через Terminal

Налаштувати VPS сервер і встановити програми

Потому, як ви отримаєте доступ до сервера, ви зможете працювати на ньому за допомогою команд у командному рядку. Тут можна і встановити потрібне ПЗ, і здійснити необхідні оновлення, і зробити всі мережеві налаштування.   

Першим ділом необхідно встановити й налаштувати бажану операційну систему, панель управління та змінити пароль за замовчування на root. Радимо підбирати сильний пароль і не використовувати однакові паролі для різних сервісів та для облікового запису root і електронної пошти. 

А щодо панелі управління, то краще, звісно, обирати ту, яка підтримується вашою ОС. Для Linux та його дистрибутивів підійде практично будь-яка безкоштовна (Control Web Panel або CyberPanel) чи платна (DirectAdmin, WHM/cPanel). Для Windows – панель управління Plesk. Детальніший огляд панелей керування сервером.

На своєму VPS ви можете налаштувати вебсервер (Apache, Nginx або LiteSpeed), встановити й налаштувати поштовий сервер (наприклад, iRedMail), встановити потрібну базу даних (скажімо, MySQL) та інші сервіси відповідно до ваших потреб.

Гайд із налаштування LiteSpeed Web Server

Keep in mind! З усіма необхідними встановленнями й налаштуваннями вам допоможе техпідтримка HostPro. Ми працюємо 24/7, тож ви можете звертатися будь-коли: у тікетах, месенджерах або ж по телефону. Стандартні налаштування робимо безкоштовно. 

Подальша робота із VPS

Ті, хто орендують віртуальний сервер, зазвичай самостійно моніторять навантаження на нього, кількість ресурсів та доступність сервісів. В HostPro це робити необовʼязково. Ми пропонуємо цілодобовий моніторинг доступності та навантаження з боку наших адмінів, а за потреби ви завжди можете перевірити всі показники продуктивності за допомогою Telegram-бота або безпосередньо в Особистому кабінеті. 

Перехід з віртуального Хостингу на VPS | Блог HostPro

На завершення

Як то кажуть, Bon Voyage! Сподіваємося, ваш перехід з віртуального хостингу на VPS з допомогою спеціалістів HostPro залишить лише приємні враження. Також від усього серця рекомендуємо вам спробувати наші нові NVMe VPS тарифи з подвоєним диском та можливістю бусту тарифу. 

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Що таке снапшоти, що таке бекапи, і чим вони відрізняються?
Що таке снапшоти, що таке бекапи, і чим вони відрізняються?

Одна DDoS-атака чи невдале оновлення WordPress може покласти ваш сайт на лопатки. Тож, щоб...

Коли і кому варто обирати Windows VPS?
Коли і кому варто обирати Windows VPS?

Наші клієнти, як правило, купують віртуальні сервери на Linux, тому що ця операційна система...

Як перейти з VPS на виділений сервер вигідно?
Як перейти з VPS на виділений сервер вигідно?

Виділений хостинг, як випливає з самої назви, надає вам ексклюзивні права на оренду веб-сервера...