Даруємо 10 шоперів

в нашому Telegram

Приєднатись

Як змінилося життя Hostpro з війною?

post thumbnail

До 24 лютого 2022 року ми думали, що найстрашніше, що з нами могло статися – карантин. А потім відбулося “ніколи знову”. І коли на Україну полетіли перші російські ракети, мусили розбігтися по підвалах, але продовжили працювати. Бо знали, що вам потрібні ваші сайти, такі, якими вони були до війни, з високим аптаймом і резервними копіями.

Рускіє сайти пішли вслід кораблю

Перше, що ми зробили – відповіли на агресію Росії повною зупинкою співпраці з ворожими клієнтами: засуспендили їхні послуги та вирішили не віддавати бекапів попри шантаж. Припинили ми не тільки обслуговування, але й реєстрацію доменів у зонах .ru та .by. Ми проживемо без їхніх грошей. Проживемо і переможемо.

Припинили автовидалення акаунтів хостингу

Більшість наших клієнтів – українці, особливо багато киян. Розуміємо, що чимало з вас зараз бореться за все українське зі зброєю в руках, хтось намагається врятувати своє і ще якесь рідне життя від ракет у сховищах, хтось волонтерить на межі можливого – у багатьох бізнес або призупинився, або й узагалі був знищений. Вам може бути просто не до оплат рахунків за хостинг. Тому нами було прийняте рішення про відміну автовидалення. Це означає, що навіть без оплати ваші сайти продовжать зберігатися на наших серверах протягом 30 днів і при першій потребі ви зможете відновити їх роботу.

Щодо автосуспенду, то ми змушені його увімкнути та просити вас оплатити рахунки до 16.03.2022. Оскільки зараз ми інтенсивно рухаємо критичну інфраструктуру в Європу, а це передбачає значні витрати. До того ж, на жаль, не з усіма доменними реєстраторами вдалося домовитися про відстрочення оплат.

Сайти помігрували в закордонні дата-центри

Доки ваші сайти на шаред-хостингу залишалися на серверах в Україні, ми не могли гарантувати, що з ними все буде гаразд, і почали переносити їх на сервери французького дата-центру. Відтепер вони у найбільш надійному місці.

Бекапимо, як і до війни

У такі надскладні часи важливість бекапів зростає у геометричній прогресії, у будь-який момент з сайтом може статися непоправне. І аби потім ви могли відновити все за кілька годин, а не днів або навіть тижнів, ми зберігаємо бекапи ваших сайтів у резервних дата-центрах, у тому числі за кордоном, у Франції та Нідерландах. Щоб вже напевно.

Допомога кожного важлива

Кожний хостпрошник знайшов своє місце у цій війні. Наші працівники з відділу маркетингу плетуть сітки й майструють “їжаків”, наші спеціалісти техпідтримки патрулюють вулиці, майже кожен з нас волонтерить та, незважаючи на розміри свого житла, дає прихисток біженцям (найчастіше до нас приїздять з Києва та Харкова), а ще ми вступили в IT-війська і робимо все від нас можливе – дудосимо російські сайти, боремося з мітками, залишаємо відгуки на гугл-картах, як тільки можемо інформуємо російське суспільство про те, що насправді коїться в Україні. І головне – підтримуємо ЗСУ, віримо у них і довіряємо, як нікому, бо тільки завдяки їм ми маємо можливість робити все перераховане вище. 

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Ефективні стратегії просування сайту у 2024 році
Ефективні стратегії просування сайту у 2024 році

У сучасну цифрову еру присутність компанії в інтернеті допомагає бути їй більш відомою і...

Підсумки 2023-го від HostPro
Підсумки 2023-го від HostPro

Якщо відверто, це були 365 днів, сповнених викликів, досягнень і хвилювань. Підсумки року –...

Зростання та розвиток бізнесу від магазину в Інстаграмі до гіганта галузі
Зростання та розвиток бізнесу від магазину в Інстаграмі до гіганта галузі

Зараз Інстаграм вважається однією з найпопулярніших соціальних мереж в Україні. Цим додатком користуються понад...