Найбільш НЕВДАЛІ домени

post thumbnail

Ми часто розповідаємо про те, які домени можуть ідеально підійти для вашого бізнесу, потенційного сайту або блога-замітки, але ніколи не згадуємо домени, на які точно не варто звертати увагу, і яких варто, як мінімум, остерігатися.

З 1990-х років ICANN схвалила понад 1300 різних доменних імен. В цьому і є проблема: переважна частина з них були непопулярними, залишилися в тіні або зовсім закриті від вільної реєстрації.

Невдалі ідеї

На сьогодні надходження нових TLDs мінімізовано, тому у нас є можливість перевести дух і оцінити, чи були рішення ICANN успішними. Відразу хочеться сказати, що в більшості випадків це не так – інтернет перенасичений доменами верхнього рівня, які так і не знайшли свого покупця. До невдалих TLDs відносять ті, які викликають асоціації зі шкідливими програмами, плутають користувачів або стали наслідком невдалого маркетингового рішення. Ні, ну серйозно – на що розраховували компанії, які запускали домени .RIP, .GOO або .PING?

Непопулярні рішення

В Amazon довго планували запустити домен .BOOK, але там зовсім не очікували, що їхнім клієнтом виявиться один сайт. Так-так, один. Взагалі більше 25% всіх доменів в мережі використовуються лише одним сайтом – цей факт викликає питання про доцільність їхнього запуску. Або ICANN занадто ліберальні до нових реєстрантів, або компанії, які подавали заявки на конкретні TLD, були дуже наївними. Нездатність доменів .PLAY і .LIKE завоювати хоч частинку інтересу у публіки вкрай спантеличує – адже вони були зареєстровані організаціями, які вже точно розуміються на цьому.

Брендовані домени

Що крутіше компанія, то крутіше вона повинна заявити про себе і одночасно вберегтись від стороннього плагіату. Багато топових брендів подають в ICANN заяви, щоб створити власний домен, який не буде у відкритій реєстрації – так вчинили Samsung, Lego, Nike, Nikon, Visa та інші імениті гіганти. Це рішення спочатку не дає доступ з’явитися в інтернеті сайтам з перерахованими TLDs, оскільки вони призначені для реєстрації тільки одного веб-сайту. Не факт, що хтось із них відмовиться від своїх класичних сайтів на домені .COM, але тут мова йде про те, щоб просто зайняти домен зі своїм брендом.

Чи будуть наслідки?

Велика кількість невдалих TLDs створили істотні проблеми для ICANN, (і не в останню чергу через безпеку) оскільки деякі домени явно викликають сумнів. Дослідження показують, що деякі зони містять в собі до 99,95% веб-сайтів зі шпигунськими програмами або спливаючими вікнами. Через 20 років після свого створення ICANN мають ухвалити кілька важливих рішень і зрозуміти, що робити з такими доменними зонами, і ставити більш жорсткі рамки для потенційних реєстрантів.

Це зовсім не означає, що сайт на певному домені буде більш небезпечним, ніж на іншому, але різні фішинг-виверти, які розраховані на неуважних користувачів, завжди несуть додаткову небезпеку.

Купити домен у HostPro

Ми стежимо за тенденціями ринку і додаємо тільки актуальні TLD – якщо ви хочете зареєструвати домен, який не викликатиме ніяких побоювань, тоді переходьте на нашу сторінку доменних імен. Тут ви не зустрінетеся з жодними проблемами – повірте, ми про це потурбувалися.


Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Реєстрація ссTLD – національних доменів різних країн. Частина 1
Реєстрація ссTLD – національних доменів різних країн. Частина 1

Національні домени допомагають користувачам зрозуміти розташування бізнесу або організації, що стоїть за сайтом, а...

Домени з історією – де знайти і чи варто купувати
Домени з історією – де знайти і чи варто купувати

Ви як веброзробник чи власник бізнесу могли зіткнутися з такою дилемою – чи є сенс...

Backorder доменів відтепер доступний в HostPro 
Backorder доменів відтепер доступний в HostPro 

Ваш омріяний домен у популярній доменній зоні виявився зайнятим? Що ж, відтепер необовʼязково обирати...