Даруємо ліхтарики за Хостинг і VPS до 31.10.2024

Забрати подарунок

Реєстрація ccTLD – національних доменів різних країн. Частина 2

post thumbnail

Використання національних доменів верхнього рівня, які виділені для конкретних країн, дозволяє продемонструвати користувачам, на яку аудиторію територіально орієнтований ваш сайт. Але є певні ccTLD, якими користуються по всьому світу.

Яскравий приклад – домен Белізу .BZ. Його асоціюють зі словом «бізнес». Саме тому цей домен регулярно використовують різноманітні бізнес-компанії. Докладніше про ccTLD і їх реєстрацію можна прочитати тут.

Умови реєстрації доменів у зоні .BZ (Беліз)

.BZ – національний домен верхнього рівня для Белізу.

Як ми писали вище, цей домен часто використовують для сайтів різноманітних бізнес-проєктів і розглядають як альтернативу домену .BIZ.

Чи є обмеження при реєстрації .BZ? Ні. Домен може зареєструвати будь-хто без підтвердження місця проживання чи ведення бізнес-діяльності на термін від 1 до 9 років.

Умови реєстрації доменів у зоні .CC (Кокосові острови)

.CC – національний домен верхнього рівня для Кокосових островів (заморська територія Австралії).

Сьогодні на цьому домені можна зустріти сайти різноманітних тематик: від клінінгових компаній до студій, що спеціалізуються на творчості та контенті (creativity & content). Він дозволяє виділитись на фоні багатьох звичних всім доменів. А ще його часто використовують як альтернативу домену .COM. Тож, якщо ваш омріяний домен у «золотому стандарті» .COM хтось вже зареєстрував, можете сміливо замінити його лаконічним .CC. Таке ім’я сайту буде легко запам’ятати та відтворити.

Чи є обмеження при реєстрації .СС? Ні. Реєстрація домену доступна всім охочим на термін від 1 до 9 років.

Умови реєстрації доменів у зоні .CH (Швейцарія)

.CH – національний домен верхнього рівня для Швейцарії.

Попри те, що домен належить Швейцарській Конфедерації (Confoederatio Helvetica), його часто асоціюють з Китаєм і його англійською назвою China. Так що використовувати .CH можна, орієнтуючись на ринки обидвох країн.

Також домен .CH чудово підійде компаніям, які хочуть привернути увагу відвідувачів грою слів у домені. Наприклад, lun.ch (служба доставки обідів) або wren.ch (магазин гайкових ключів та інших інструментів). Ще один варіант використання цього домену як абревіатури назви компанії.

Чи є обмеження при реєстрації .СН? Будь-хто, незважаючи на місце проживання чи громадянство, може зареєструвати цей домен, однак лише на 1 рік.

Умови реєстрації доменів у зоні .CM (Камерун)

.CM – національний домен верхнього рівня для Камеруну.

Цей домен прийнято вважати достойною альтернативою для домену .COM. Часто домен в зоні Камеруну реєструють, щоб зробити редирект і захистити свій домен у зоні .COM від шахраїв і дзеркал.

Необов’язково жити в Камеруні, щоб вести там свою бізнес-діяльність. Тому зареєстрований домен в цій зоні може знадобитись для різноманітних ecommerce-сайтів. Ще на нього варто звернути увагу музикантам. Цим буквосполученням позначають акорд «до мінор».

Чи є обмеження при реєстрації .СM? Ні. Домен доступний для всіх охочих його зареєструвати без додаткових обмежень.

Умови реєстрації доменів у зоні .ES (Іспанія)

.ES – національний домен верхнього рівня для Іспанії.

Національний домен ccTLD .ES | Блог Hostpro

Раніше домен у цій зоні могли отримати лише резиденти Іспанії, проте сьогодні жодних обмежень немає. Тож зареєструвати домен .ES можуть будь-які фізичні та юридичні особи, які ведуть бізнес або некомерційну діяльність як в Іспанії, так і в інших країнах ЄС і решті світу.

До того ж ця доменна зона підтримує IDN. Це означає, що ви зможете написати назву домену іспанською мовою, що неабияк збільшить довіру місцевої аудиторії. 

А ще зона .ES спрацює як чудовий інструмент маркетингу, якщо використати її як закінчення вашого основного ключовика. До прикладу, glass.es, cloth.es або brush.es.

Чи є обмеження при реєстрації .ES? Ні. З 2005 року всі обмеження на реєстрацію цього домену скасовані. Водночас надається перевага людям і компаніям, пов’язаним з Іспанією.

Умови реєстрації доменів у зоні .FM (Мікронезія)

.FM – національний домен верхнього рівня для Мікронезії (Federated States of Micronesia).

Неважко здогадатися, що буквосполучення FM насамперед асоціюється з радіо. Тому саме радіостанції, а також різноманітні стримінгові аудіоплатформи та всі, хто пов’язані з музикою, використовують цей домен для позначення тематики своїх сайтів.

Чи є обмеження при реєстрації .FM? Ні. Додаткових документів для реєстрації домену надавати не потрібно. Достатньо лише залишити свої контактні дані.

Умови реєстрації доменів у зоні .FR (Франція)

.FR – національний домен верхнього рівня для Франції.

Національний домен ccTLD .FR | Блог Hostpro

Домен .FR не має обмежень в тематиці сайтів. Це може бути сайт як урядової організації, так і мережі кафе. Також зона .FR підійде для іноземного бізнесу, який має представництво у цій країні та орієнтований на французьку аудиторію.

Однак реєстрація доменів у цій зоні таки передбачає певні обмеження та вимоги.

Чи є обмеження при реєстрації .FR? Так. Реєстрація домену доступна лише для приватних осіб і компаній, що є резидентами Євросоюзу, або країн Європейської економічної зони (Ліхтенштейн, Норвегія, Швейцарія та Ісландія).

Додатково, залежно від вашого виду реєстрації та місця проживання, необхідно вказати певні дані.

  • Особа з Франції заповнює інформацію про дату та місце народження, а також поштовий код міста, в якому народилась.
  • Особа з ЄС тільки дату народження.
  • Компанія з Франції має вказати дату, місце народження і поштовий код міста народження власника. Також обов’язковим є номер SIRET – код, наданий Національним інститутом статистики та економічних досліджень Франції, що дозволяє географічно ідентифікувати будь-який французький бізнес чи організацію.
  • Компанія з ЄС має надати дату народження власника та номер DUNS (унікальний 9-значний код, що використовується як міжнародний ідентифікатор юридичних осіб).

Також зауважимо, що контактна інформація, яку ви залишаєте, має бути в межах Європейського Союзу. Інакше реєстрація не відбудеться.

Умови реєстрації доменів у зоні .IN (Індія)

.IN – національний домен верхнього рівня для Індії.

Любителі індійської культури та просто власники сайтів, які хочуть отримати короткий домен можуть звернути увагу на .IN. Його легко запам’ятати та можна вдало обіграти з назвою вашого бренду, наприклад, muff.in або calvin-kle.in.

Чи є обмеження при реєстрації .IN? Ні. Жителі всіх країн світу мають можливість зареєструвати сайт на цьому домені, не вказуючи ніяких додаткових даних, крім контактних.

Умови реєстрації доменів у зоні .IO (Британська Територія в Індійському Океані)

.IO – національний домен верхнього рівня для Британської Території в Індійському Океані (British Indian Ocean Territory).

Можливо, ви навіть не знали, що в Індійському океані є архіпелаг Чагос, в якому 60 островів. Але саме домен цієї території доволі популярний у всьому світі. Буквосполучення ІО можна розшифрувати як «Internet Organization».

Крім цього, цей домен використовують ІТ-фахівці, адже він є абревіатурою терміну input/output, тобто «ввід/вивід». Тож сайти присвячені стартапам, комп’ютерним іграм, різноманітним додаткам і програмному забезпеченню регулярно реєструють на домені .IO.

Домен .IO також часто юзають як елемент гри слів, наприклад, portfol.io (для вашого сайту-портфоліо) або ж pistach.io (якщо ви продаєте фісташки й інші горішки в інтернеті).

Чи є обмеження при реєстрації .IO? Ні. Домен можуть зареєструвати всі, в кого виникне таке бажання, на період від 1 до 9 років.

Умови реєстрації доменів у зоні .JP (Японія)

.JP – національний домен верхнього рівня для Японії

Національний домен ccTLD .FR | Блог Hostpro

Домен .JP, звісно, буде найпривабливішим для японських брендів, або компаній, які мають представництва в Японії. Однак цей домен можна використати і як абревіатуру іноземної компанії, якщо її товари чи послуги призначені для японських вебкористувачів.

Чи є обмеження при реєстрації .JP? Так. Щоб зареєструвати сайт на цьому домені, необхідно мати чинну поштову адресу на території Японії. Також потрібно вказати місцевий номер телефону.

На завершення

Пам’ятайте, що реєстрація національних доменів дасть можливість не тільки отримати довіру аудиторії конкретної країни, але і яскраво виділитись на тлі інших проєктів.

Додатково ccTLD дозволяють показати приналежність вашого сайту до тієї чи іншої бізнес-ніші. Це зрозуміють клієнти та партнери, побачивши адресу зі знайомим доменом. Деякі з них мають додаткові обмеження для реєстрації, але все одно дають немало переваг.

Відділ продажів HostPro із задоволенням надасть консультації з приводу реєстрації національних доменів. Обрати ж той, що вам підходить, можна ось тут. Будемо раді співпраці.

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Що таке Domain Rating та як його дізнатись?
Що таке Domain Rating та як його дізнатись?

SEO-фахівці регулярно використовують термін «авторитетність сайту / домену». При цьому майже 70% з них...

Що таке піддомен, як його створити та захистити?
Що таке піддомен, як його створити та захистити?

В одному з наших попередніх матеріалів ми розповіли, що таке домен і чим він...

Що таке сайт і домен. Як створити сайт?
Що таке сайт і домен. Як створити сайт?

Статистика стверджує, що в світі налічується більше 1,08 мільярда вебсайтів. А щогодини з'являється приблизно...