Хостинг в Україні – 5 причин, чому це хороше рішення для локального бізнесу

post thumbnail

Технічні спеціалісти HostPro часто радять українським бізнесам розгортати свої сайти на місцевих серверах. І на те є об’єктивні причини, хоча у нас є можливість розмістити вас і в Польщі, і в Нідерландах, і в США.

Напевне, ви помічали, що іноземні сайти можуть завантажуватись довше, ніж українські. Це через те, що ви як користувач, і сервер, на якому розміщені ці ресурси, знаходитесь в різних регіонах. Шлях передачі даних більший, а отже сервер відповідає довше.

Детальніше про час відповіді сервера та як його скоротити, читайте тут.

Плюс, українські канали для провайдера дешевші та швидші, ніж закордонні.

У цьому матеріалі ми розповімо про основні причини, чому варто віддавати перевагу українським хостинг-провайдерам порівняно з іноземними.

Швидкість завантаження сайту

Якщо ви перебуваєте із сервером в одному регіоні, час відповіді сервера буде меншим, і дані передаватимуться скоріше. Отже, й сторінки сайту завантажуватимуться набагато швидше. Додатковим плюсом стане те, що такий ресурс отримає більше прихильності з боку Google-ботів.

Пам’ятайте, що багато запитів у пошукових мережах геозалежні. Тому важливо задати своєму сайту правильний регіон. Локальна прив’язка приверне більше клієнтів до ваших товарів і послуг.

Google автоматично присвоює сайту регіон, орієнтуючись на доменну зону. (.ua, .us тощо). У такому разі змінити його не вдасться. Якщо ж адреса сайту не містить домену конкретної країни (.com, .org тощо), але ви працюєте в певному регіоні, то вкажіть його в панелі Google Search Console.

Ще один нюанс, який впливає на довіру Google-ботів, – це використання в контенті ключових слів з топонімами (назвами населених пунктів у вашому регіоні). Їх варто додавати в заголовки та метадані.

При виборі сервера важливо, щоб він знаходився якомога ближче до вашої цільової аудиторії. Тоді користувачі зможуть набагато швидше отримувати доступ до сайту, знаходити потрібний їм товар чи послугу і купувати їх.

Коли ж у вас з якоїсь причини немає можливості обрати найближче до ЦА розташування сервера, використовуйте CDN. Це географічно розподілена мережева інфраструктура, яка дозволяє оптимізувати передачу контенту користувачам.

Таким чином кешована версія вашого сайту зберігається у кожній з локацій. Користувач, який хоче отримати доступ до сайту, буде підключений до найближчого сервера мережі CDN.

В ідеалі можна об’єднати вдало розміщений сервер і CDN. Яскравим прикладом останнього є Cloudflare. Також корисним буде кешування на рівні сервера, яке забезпечується з допомогою плагіна LiteSpeed Cache. Він підійде, якщо сайт зроблено на CMS.

UX на високому рівні

Користування інтернетом можна порівняти з походом в магазин. Навряд ви поїдете на інший кінець міста, якщо поруч є нічим не гірший. Так само невелика ймовірність, що ви повернетесь в магазин, в якому вам щось не сподобалось.

Приблизно та ж сама ситуація з вебсайтами. За статистикою, більш ніж половина користувачів залишають сторінку, якщо вона завантажується довше 3 секунд. Мало того, для 70% відсотків людей вирішальним аргументом під час прийняття рішення про купівлю стає саме швидкість завантаження сайту.

Додатковим фактором довіри до українських сайтів є можливість користувачів побачити місцеперебування компанії. Таку інформацію розміщують в розділі «Контакти». Це означає, що в критичній ситуації можна буде зустрітись з власниками особисто.

Звідси можемо зробити висновок, що, маючи високопродуктивний сайт, який розміщується на найближчому до цільової аудиторії сервері, ви збільшуєте ймовірність того, що клієнт не піде до конкурентів.

Відповідальність при форс-мажорах

Хороший хостер буде нести відповідальність при форс-мажорах. Про будь-які планові роботи на сервері, які можуть призвести до збоїв, вас обов’язково попередять. До того ж не буде мовного бар’єра між вами та технічними спеціалістами.

У випадку значних проблем, які неможливо було передбачити, ви обов’язково отримаєте бекап свого ресурсу одразу після запиту і за потреби манібек протягом 30 днів.

Бухгалтерська звітність

Ця історія добре відома юридичним особам. Коли мова йде про документообіг, важливо, щоб все було чітко і точно. І співпраця з українськими хостерами значно спрощує ситуацію. Зазвичай вони надають повний пакет бухгалтерських документів, а також є платниками ПДВ.

У випадку з іноземними компаніями все може бути набагато складніше. До прикладу, уявіть, що вам знадобилися певні фізичні документи. Їх звісно відправлять, але є ненульова вірогідність того, що вартість пересилки з-за кордону перевищить вартість самого хостингу.

Техпідтримка

Спілкування з «чарівниками» з техпідтримки, які в будь-який момент дня і ночі готові відповісти на ваші питання, або допомогти розв’язати проблему, – це ще одна причина хоститись в Україні.

По-перше, дуже часто у закордонних хостерів техпідтримка не включена у вартість тарифу. По-друге, вона може працювати по принципу пріоритетності, коли спочатку допомагають клієнтам на преміумтарифах, а потім всім іншим. Зрештою не варто забувати про часові пояси, особливо, якщо підтримка не працює цілодобово.

У нас все набагато людяніше. Вам не потрібно доплачувати за технічну підтримку. До того ж спеціалісти відповідають за лічені хвилини в будь-який момент дня і ночі й незалежно від того, який у вас тариф.

Ризики розміщення сайту за кордоном

Розміщення сайту на іноземному хостингу може призвести до різноманітних проблем. І такі незручності як різниця в часі чи мовний бар’єр здаватимуться дрібницями. Ось основні ризики, пов’язані із  таким рішенням.

  • Порушення авторських прав. Закони щодо інтелектуальної власності можуть бути набагато жорсткішими, ніж в Україні, особливо коли мова йде про США чи країни Євросоюзу. Ви легко можете порушити один із них, навіть не підозрюючи про це.
  • Розв’язання спірних питань. Отримати будь-яку компенсацію, якщо компанія виявилась ненадійною, буде надзвичайно важко. Доведеться наймати іноземного юриста, послуги якого будуть коштувати немалих грошей.
  • Промислове шпигунство. Власників невеликих інтернет-магазинів ця проблема, найімовірніше, обійде стороною. А от бізнесменам, які займаються фінансовими операціями чи цифровими технологіями, доведеться подбати про додаткову безпеку.
  • Коливання курсів валют. Оплату послуг доведеться проводити в іноземній валюті. А отже, вартість може значно зрости.

На завершення

Вибір вітчизняного хостера може допомогти вашому проєкту прогресувати та значно збереже вам нерви. Крім того, не забувайте, що це ще й підтримка українського бізнесу.

Здебільшого вибір українського хостера допоможе вам заощадити й, отримати навіть кращий, ніж за кордоном, сервіс і пришвидшити роботу ваших сайтів. У результаті таке рішення дасть позитивний поштовх вашому бізнесу.

Якщо ви в пошуках якісного й швидкого хостингу в Україні, зверніть увагу на послуги HostPro. Від реєстрації доменів і встановлення SSL-сертифікату до CMS Хостингу, оренди віртуальних серверів чи виділеного серверу. Ми підберемо оптимальне хостингове рішення для сайту будь-якого масштабу. Оцінити переваги співпраці з нами можна протягом безплатного тестового періоду. З вибором тарифу відповідно до ваших ресурсів та іншими технічними питаннями наші спеціалісти техпідтримки допоможуть 24/7.

Вам також може бути цікава стаття «Найкраще і найгірше в ecommerce-сайтах для онлайн-покупців»

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Linux Хостинг VS Windows Хостинг. Що обрати для розміщення сайту?
Linux Хостинг VS Windows Хостинг. Що обрати для розміщення сайту?

Якщо ви власник онлайн-магазину, блогу чи вебдодатку, то ви точно стикалися з питанням «хостинг...

Чек-лист вибору хостингу для Telegram-бота
Чек-лист вибору хостингу для Telegram-бота

Використання чат-бота в Telegram уже стало звичним для багатьох рішенням, яке дозволяє покращити рівень...

End of life CentOS 7: Варіанти міграції
End of life CentOS 7: Варіанти міграції

У січні 2014 року компанія Red Hat приєдналася до проєкту CentOS, ставши його головним...