Даруємо 10 шоперів

в нашому Telegram

Приєднатись

Як протокол HTTP/2 прискорить ваш сайт?

post thumbnail

HTTP – це протокол, який регулює зв’язок між вашим сервером і браузерами відвідувачів вашого сайту. HTTP/2 – це перше оновлення протоколу з 1999 р. І воно обіцяє нам, що сайти стануть набагато швидше для всіх.

Які можливості у протокола HTTP/2?

У HTTP/2 набагато ширші можливості і переваги, ніж у попередньої версії. Основне – сайти завантажуються набагато швидше. Досягається це завдяки ряду нововведень, про які ми зараз розповімо.

Мультиплексування

Завдяки мультиплексуванню в протоколі всі дані передаються через одне TCP-з’єднання. Тоді як в HTTP/1.1 для отримання кожного елемента, що становить веб-сторінку, необхідно створювати окреме з’єднання. З урахуванням того, що таких з’єднань могло бути одночасно тільки близько 6, це істотно сповільнювало завантаження сторінок.

Пріоритетність

При розробці нового протоколу також враховувалося те, що потрібно забезпечити візуальну швидкість завантаження сторінки для користувача. Кожному потоку треба привласнити пріоритет завантаження. Наприклад, якщо веб-сторінка досить довга, можна в першу чергу завантажувати контент, розташований у верхній частині сторінки. 

Стиснення заголовків

Сучасна веб-сторінка складається з безлічі елементів: зображення, JS, CSS та інших. У запиті на завантаження кожного з цих елементів браузер передає HTTP-заголовок. Відправляючи запитані елементи, сервер також додає до них заголовок. Таким чином, мережевий канал витрачається також для передачі великої кількості службової інформації.

У HTTP/2 заголовки передаються в стислому вигляді. Завдяки цьому зменшується кількість інформації, якою обмінюються між собою сервер і браузер. Був розроблений спеціальний алгоритм HPACK, який усуває відомі вразливості, що дозволяють перехопити інформацію. 

Server push

Це ще одна потужна можливість протоколу HTTP/2. Тепер сервер у відповідь на запит може відсилати додаткові елементи, які знадобляться браузеру. Наприклад, тепер при запиті сторінки сервер може крім самої сторінки відразу відправляти JavaScript і CSS-файли, які потрібні для її відображення.

SSL і шифрування

Розробники протоколу HTTP/2 принципово реалізували його тільки для безпечних з’єднань. Тому якщо ви захочете перейти на HTTP/2 протокол, вам знадобиться комерційний SSL-сертифікат.

Якщо ви хочете використовувати можливості HTTP/2 протоколу, ми надаємо тестові SSL-сертифікати безкоштовно на місяць.

Як перейти на HTTP/2?

Ми вважаємо, що перехід на протокол дозволить істотно прискорити завантаження сайтів більшості наших клієнтів, а також істотно знизить навантаження на сервери.

Якщо ви бажаєте, щоб ваш сайт працював по протоколу HTTP/2, просто зверніться до нашої техпідтримки і ми перенесемо його на сервер з підтримкою нової версії протоколу.

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Сторінка не просувається в ТОП видачі. Що робити?
Сторінка не просувається в ТОП видачі. Що робити?

Що робити, якщо сторінка не росте? Питання, яке турбує багатьох власників сайтів та SEO-фахівців....

Новий апдейт Google – зниження позицій сайтів з ШІ-контентом
Новий апдейт Google – зниження позицій сайтів з ШІ-контентом

5 березня 2024-го Google оприлюднив новий апдейт, націлений на боротьбу зі спамом і низькоякісним...

Найкраще і найгірше в ecommerce-сайтах для онлайн-покупців
Найкраще і найгірше в ecommerce-сайтах для онлайн-покупців

Завдяки тому, що електронна комерція стала невідʼємною складовою нашого консьюмерського життя, очікування щодо того,...