Реєструйте домен у зоні .KYIV.UA за 99 грн

Зареєструвати

Безкоштовний хостинг: плюси та мінуси

post thumbnail

Іноді найкраще в житті – це безкоштовне, але таке правило працює далеко не завжди. Особливо, якщо справа стосується веб-хостингу – майданчика, від якого залежатиме швидкість і робота вашого сайту. Вибираючи хостера, деякі користувачі віддають перевагу безкоштовному варіанту: а навіщо платити за те, що можна отримати і так? У цій статті ми розповімо, що представляє собою безкоштовний хостинг.

Що таке безкоштовний хостинг?

Хостинг – це область веб-серверів, яка дає змогу розміщувати сайти, файли або ПЗ не на персональному компʼютері, а в інтернеті. Free hosting – це хостинг, який не бере плату за свої послуги: ви можете вільно розміщувати свої сайти, не витративши ні копійки. Він підійде користувачам-початківцям, які хочуть зрозуміти, як розмістити сайт в Інтернеті, вивчити нову сферу або поекспериментувати. Але не розраховуйте на багато чого.

Плюси

Головним (і єдиним) плюсом є безкоштовне розміщення – незалежно від того, що потрібно розташувати, хостер не братиме плату за це. Іноді подібні ресурси надають домени третього рівня, що дає можливість створити сайт з нуля.

Розмістити сайт на безкоштовному хостингу швидко і просто, часто навіть без повної реєстрації або перевірки інформації клієнта – це плюс і одночасно мінус.

Мінуси

Якщо плюси безкоштовного хостингу очевидні, то мінуси, на перший погляд, здадуться незначними. Але на ділі не так: безкоштовний хостинг має масу недоліків і обмежень, які гальмують розвиток сайту і можуть знищити його.

Жоден безкоштовний хостер не хвалиться стабільністю: ваш сайт у будь-яку хвилину може стати недоступним, і з вирішенням цієї проблеми вам ніхто не допоможе. Якщо перебої в роботі тільки половина біди, то повне видалення сайту без попередження і причин – величезний ризик, від якого користувачі неоплачуваного хостингу не застраховані. У разі втрати інформації, відновити її не вдасться.

Через відкрите розміщення, ви не знаєте, хто опиниться з вами по сусідству: зловмисники з сайтами-двійниками або дзеркалами, казино, заборонені сайти та інші. Підозрілі ресурси перевіряються Google і часто потрапляють у бан. Якщо ваш сайт опиниться на сервері з майданчиками, які втратили репутацію у пошукових алгоритмів, ваш домен почне втрачати рейтинг.

Будь-яка діяльність в інтернеті приносить заробіток – навіть безплатні майданчики шукають спосіб заробити, і часто це вдається зробити завдяки рекламі. Будьте готові, що на сайті з’являтиметься реклама, яка не залежить від вас.

✖ Безкоштовний хостинг не для вас, якщо:

  1. Вам потрібне якісне та надійне обслуговування
  2. Обмеження, реклама та збої в роботі – не для вас
  3. Ви плануєте створити масштабний сайт і очікуєте високий трафік на сторінках
  4. Ви побоюєтеся за збереження даних і репутацію домену

Підсумок

Якщо ваші вимоги мінімальні – безкоштовний хостинг може стати в нагоді. Крім того, це хороший спосіб дізнатися про адміністрування сайтів, вивчивши нову для себе нішу. В іншому ж варто правильно розставляти пріоритети і користуватися виключно досвідченими і перевіреними компаніями з величезним стажем. Тому, плануючи створити або розмістити сайт, не помиліться і зробіть правильний вибір: якісний хостинг від HostPro – рішення для вас і ваших ресурсів. Якщо потрібна допомога з вибором тарифу – звертайтесь до нашої техпідтримки. Працюють 24/7 та допоможуть з усіма питаннями.

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

End of life CentOS 7: Варіанти міграції
End of life CentOS 7: Варіанти міграції

У січні 2014 року компанія Red Hat приєдналася до проєкту CentOS, ставши його головним...

Що перевіряти під час тестового періоду на Хостингу?
Що перевіряти під час тестового періоду на Хостингу?

Якщо хостер пропонує клієнтам тестовий період, то це свідчить про те, що провайдер відповідальний...

Вся правда про безкоштовний хостинг. 15 причин, чому не варто 
Вся правда про безкоштовний хостинг. 15 причин, чому не варто 

Безкоштовний хостинг видається доволі привабливим для тих, хто тільки планує створювати сайт або у...