Реєструйте домен у зоні .KYIV.UA за 99 грн

Зареєструвати

Політика трансферу та зміни контактної інформації для міжнародних доменних імен

post thumbnail

Міжнародна організація ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) ввела зміни до своєї політики 1 грудня 2016 року. Зміни стосуються трансферу та зміни контактної інформації Registrant (імені, прізвища, організації, e-mail). Правила є дійсними та стосуються усіх міжнародних доменів.

Основні важливі зміни:

1. Inter-Registrant Transfer – зміна контактної інформації Registrant (імені, прізвища, організації, e-mail) доменного імені. Цей процес можна провести тільки в разі підтвердження по e-mail як від нового, так і від попереднього Registrant.

Якщо підтвердження від однієї зі сторін не надходить, дані не змінюються. Термін підтвердження – до 60 днів, залежно від індивідуальних налаштувань кожного міжнародного реєстратора.

Якщо Registrant є однією і тією самою особою, йому буде надіслано два листи, тобто як попередньому і як новому контакту. Обидва листи потрібно підтвердити.

2. Лист для підтвердження трансферу до іншого реєстратора (FOA) тепер дійсний 60 днів. Ви маєте бути впевненими в тому, що термін реєстрації домену не закінчується в цей період. Інакше лист стає недійсним і трансфер виконати неможливо.

3. Після зміни контактної інформації Registrant у доменному імені (імені, прізвища, організації, e-mail) ставиться 60-денна заборона на трансфер до іншого реєстратора. Повторна зміна Registrant при цьому доступна.

Попередній Registrant може скасувати (opt out) цю 60-денну заборону під час зміни контакту, для цього в листі надсилатиметься окреме посилання. Якщо попередній Registrant не підтвердить скасування, 60-денна заборона на трансфер встановиться автоматично.

4. У разі активації/зняття WHOIS-protection надсилатиметься повідомлення на e-mail власника доменного імені.

Ознайомитися з усіма новими правилами ICANN можна тут.

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Реєстрація ccTLD – національних доменів різних країн. Частина 2
Реєстрація ccTLD – національних доменів різних країн. Частина 2

Використання національних доменів верхнього рівня, які виділені для конкретних країн, дозволяє продемонструвати користувачам, на...

Що таке сайт і домен. Як створити сайт?
Що таке сайт і домен. Як створити сайт?

Статистика стверджує, що в світі налічується більше 1,08 мільярда вебсайтів. А щогодини з'являється приблизно...

Реєстрація ссTLD – національних доменів різних країн. Частина 1
Реєстрація ссTLD – національних доменів різних країн. Частина 1

Національні домени допомагають користувачам зрозуміти розташування бізнесу або організації, що стоїть за сайтом, а...