Який SSL-сертифікат обрати?

post thumbnail

До нас часто звертаються з питанням, який SSL-сертифікат вибрати. Адже дійсно, сьогодні існує понад 150 різних SSL-сертифікатів. Але, якщо врахувати особливості Вашого сайту та інформацію цієї статті, обрати буде значно простіше. SSL-сертифікати відрізняються між собою підтримкою тих чи інших типів доменів, а також розширеними можливостями і, звичайно ж, ціною. 

Рекомендуємо використовувати описані нижче сертифікати в тому випадку, якщо Вам необхідна виключно функція шифрування даних, що передаються, але не потрібно підтвердження рівня Вашого бізнесу. Якщо Вам потрібно підтвердити бізнес-статус компанії, то купувати треба сертифікат з зеленим рядком. “SSL з зеленим рядком” або Extended Validation SSL – це сертифікат з розширеною перевіркою компанії.

Наприклад, Comodo EV SSL гарантує найвищу ступінь шифрування інформації. З ним з’єднання між браузером клієнта та сайтом застраховане, а адресний рядок сайту підсвічується зеленим кольором. Таким чином, користувач завжди буде максимально довіряти вашому сайту, оскільки розуміє, що всі дані надійно захищені.

Сайт з одним доменом і латинською назвою

Тут підійде будь-який сертифікат. Універсальним і надійним рішенням є Comodo Positive SSL. Перевагою сертифіката Comodo Positive SSL також є швидкість видачі. Щоб його отримати, не потрібно надавати жодних документів. Однак також зверніть увагу на можливості сертифікатів, перераховані на нашому сайті.

Крім того, ми пропонуємо і безкоштовну версію сертифіката – Let’s Encrypt. Він дозволить Вам перейти на https. Для вашої зручності, ми реалізували можливість автоматичного оновлення сертифіката. За 30 днів до закінчення терміну, розширення cPanel починає здійснювати щоденні запити на оновлення.

Ваш сайт на кириличному домені

Вам потрібні сертифікати з позначкою “Підтримка IDN” (Internationalized Domain Names). Зазвичай це сертифікати від Comodo і Symantec. IDN SSL-сертифікати зазвичай дорожче звичайних.  

У Вас багато піддоменів

Якщо у сайту є безліч інших піддоменів, то потрібно брати Wildcard-сертифікат. Наприклад, сертифікат Comodo Positive SSL Wildcard – швидкий, доступний і поширений захист для невеликих інтернет-магазинів і стартапів. Підтверджує достовірність адреси кореневого домена і всіх його піддоменів.

Безкоштовні версії сертифікатів не підтримують Wildcard. А якщо разом з піддоменами у Вас ще й кириличний домен, то підійдуть тільки сертифікати від Comodo.

Багато сайтів чи дзеркал

Ви хочете для всіх своїх проектів купити один сертифікат. У такому разі Вам підійдуть мультидоменні версії: вони позначаються як SAN-сертифікати (Subject Alternative Names) або Multi-Domain. З допомогою Multi-Domain сертифіката Ви можете одночасно захистити один головний домен і кілька додаткових.

Наприклад, за допомогою одного сертифікату Comodo Multi-Domain SSL можна захистити до 100 доменів на одній IP-адресі. Це істотно заощадить Ваш час на установку, оплату і управління декількома окремими сертифікатами. 

Фінансові гарантії

Часто вартість сильно залежить від фінансових гарантій центру сертифікації. Наприклад, InstantSSL відрізняється від InstantSSL Premium тільки тим, що другий дає гарантію на 250 тис. доларів (в порівнянні з 50 тис). Найчастіше ці гарантії потрібні лише фінансовим організаціям.

Перед тим як вибирати, варто замислитися, в яких цілях потрібен SSL-сертифікат. Вибрати найбільш відповідний Вам сертифікат, а також ознайомитися з його характеристиками Ви можете на нашому сайті.

Наші кваліфіковані фахівці техпідтримки допоможуть Вам не тільки підібрати відповідний сертифікат, а й безкоштовно встановлять і налаштують роботу по HTTPS. У будь-який час доби Ви можете отримати кваліфіковану консультацію по телефону або в чаті

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Що таке GDPR і Consent mode. Для чого та як виконувати?
Що таке GDPR і Consent mode. Для чого та як виконувати?

В часи постійного розвитку цифрового середовища конкуренція за дані посилюється. Компанії прагнуть покращувати свої...

У чому відмінність між IPv4 та IPv6. Хостинг з підтримкою IPv6
У чому відмінність між IPv4 та IPv6. Хостинг з підтримкою IPv6

Існує дві версії інтернет-протоколу: IPv4 (Internet Protocol version 4) та IPv6 (Internet Protocol version...

Як захистити пошту на домені від спаму
Як захистити пошту на домені від спаму

Небажані масові повідомлення (спам) полюють за нами всюди: месенджери, соцмережі, sms-повідомлення, реклама на сайтах....