Де шукати роботу айтішнику? 

post thumbnail

Правда в тому, що більшість IT-компаній вже не шукає людей в команду через платформи найму (типу наших work.ua або rabota.ua). Частіше айтівці й компанії знаходять один одного через спеціалізовані сайти, реферальні стосунки з уже наявними співробітниками або ж через старі-добрі рекомендації. 

Сьогодні поговоримо, де знайти роботу як тим, хто лише планує ввійти в IT, так і вже успішним “сеньйорам-помідорам”. 

LinkedIn

Соціальна мережа хороша тим, що повністю орієнтована на пошук роботи і кандидатів. Ефективно використовувати LinkedIn можна двома способами: 

  • оформити свій профіль у вигляді резюме, тиснути на “Встановити контакт” в акаунтах HR-менеджерів та людей, які вже працюють у вашій сфері. А далі робоча схема – писати їм в особисті й дізнаватись, чи є в них вакансія. 
  • можна піти іншим шляхом і просто відгукуватися на вакансії ось тут.

Пошук роботи через LinkedIn | HostPro

Cервіси для пошуку роботи

Djinni

Популярний сайт, спеціалізований саме на вакансіях в IT. Пошук роботи анонімний – ви створюєте резюме, вказуєте розмір бажаної зп, а компанії самі висувають пропозиції. Можна, звісно, зробити навпаки – самостійно відгукуватися на вакансії в Україні та ремоут. 

За версією DOU, до речі, Djinni зараз посідає 2-ге місце серед ресурсів, де айтівці знаходять роботу. 

Jobs.dou.ua

На одному з найвідоміших айтішних ресурсів DOU.UA є спеціальна вкладка “Робота” із сотнями вакансій від провідних IT-компаній. Цим ресурсом зручно користуватися хоча б тому, що фільтрів досить мало. Чудово він підійде й новачкам. На вкладці “Перша робота” зібрані одразу і вакансії, і безкоштовні курси. 

Якщо ви тільки-но починаєте свою історію з IT, краще не ставити фільтрів, навіть по локації. Так можна буде ширше оцінити перспективи. 

EASE Work 

Відносно новий сервіс, створений Європейською асоціацією програмної інженерії, щоб допомогти українському ІТ вижити у важкі часи війни. Сайт фактично поєднує наших айтівців з іноземними замовниками. Публікуватись тут можуть як незалежні кандидати, так і компанії, які шукають команду чи окремого співробітника.

UA Talents

Сайт спеціалізується на IT-вакансіях в ЄС. Його створили українські підприємці в Німеччині, щоб допомогти з пошуком роботи тим, хто був змушений переїхати або в інше українське місто, або за кордон. Окремо на платформі зібрані вакансії без знання мови. 

Just Join IT 

Польський стартап, який дає можливість українцям працевлаштуватися в Польщі, Франції, Німеччині чи США. Також тут досить легко знайти роботу віддалено. Для українців навіть є спеціальний фільтр “Friendly offers”, з яким відображаються вакансії, для яких необовʼязкове знання польської. 

Jobbit

Ще один варіант анонімного пошуку роботи в IT-компаніях з усього світу. В акаунті не відображаються ні імʼя, ні контакти. Ви можете самі вказати їх вже після того, як котрась компанія вами зацікавиться. На платформі також є резюме-конструктор з шаблонами і можливістю створення різних незалежних резюме.   

Telegram-канали

Доки ми готували статтю, вирішили порівняти власну статистику з іншими і виявилось, що співпадає. Айтівці справді вважають Telegram найбільш зручним для комунікації месенджером. 

Якщо формат Телеграму для вас комфортний, то чому б не пошукати роботу ще й тут. Ми підібрали для вас канали, які спеціалізуютсья саме на вакансіях у сфері IT:

  • NON-tech Jobs in IT
  • UIT | Робота, заходи і новини в IT
  • SPACE JOB | IT
  • UNI WORK
  • +1 IT ВАКАНСІЯ

Сайти компаній

Якщо ви людина ідейна і давно хотіли працювати над конкретним продуктом, зробіть research сайту цієї компанії. Часто роботодавцям вигідніше розмістити вакансію на сайті, ніж платити за неї на спеціальних платформах.

Сторінку з вакансіями не завжди легко знайти, але скористайтесь наступним життєхитриком: у пошуковику введіть “назва компанії + careers” або ж “компанія + вакансії”, якщо компанія українська. 

Українські Telegram-канали про IT

Як бонус – ловіть 5 корисних українських телеграм-каналів для айтівців:

Codica – корисне про IT

Телеграм-канал Codica | HostPro

Канал української IT-компанії, в якому можна знайти поради від провідних ІТ-спеціалістів Senior рівня, технічні статті з розробки від TechLead-девелоперів, корисну інформацію від HR, і звісно, велику кількість розважального контенту.

А ще тут вирішують цікаві задачі з JavaScript та Ruby, радять, як джуну пройти технічне інтерв’ю та взагалі – як отримати першу роботу в IT.  Справедливо сказати – на каналі буде цікаво як початківцям, так і тим, хто в темі. 

Web Overflow 

Телеграм-канал Web Overflow | HostPro

Україномовний канал про веб-розробку і не тільки. На ньому двоє досвідчених розробників безкоштовно діляться своїми знаннями та досвідом у сфері ІТ. 

Розмовний формат, тільки живий та справжній досвід і, звісно ж, актуальні новинки у сфері ІТ. 

Ти не знаєш JavaScript 

Телеграм канал Ти не знаєш JavaScript | HostPro

Новий Telegram-канал про найпопулярнішу мову програмування JavaScript. Автор публікує поживні шматочки коду JavaScript, які цінні для всіх розробників та допомагають покращити знання мови.

Туторіали, рекомендації з вивчення JavaScript та найкращі практики в одному місці. 

IT івенти в Україні

Секрети складання резюме, безкоштовні й платні курси, тренінги, вебінари про IT. Канал допоможе підкорити айтішку без зайвих витрат.  

dev.ua | IT України

Все про життя айті-ком’юніті, IT-освіту, геймдев, вакансії. Останнім часом ресурс часто публікує новини про технології.

На завершення 

Знайти справді свою роботу – таке ж диво, як натрапити на сотню в зимовій куртці. І оскільки ми проводимо за роботою в середньому 9-10 років за все життя, не хочеться витратити їх на те, що випалює зсередини. Сподіваємось, що завдяки нашим порадам ви знайдете те, що надихатиме. 

Ледь не забули про Telegram-канал HostPro – підписуйтесь і дізнавайтесь про наші акції та розіграші першими.

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Як скоротити посилання безкоштовно. Топ 5 сервісів альтернатив Bitly
Як скоротити посилання безкоштовно. Топ 5 сервісів альтернатив Bitly

Поділитися посиланням в робочому чаті, закинути лінк на сайт в рекламу, соцмережі чи SMS....

Життєхитрики, як отримати хелп від підтримки HostPro максимально швидко
Життєхитрики, як отримати хелп від підтримки HostPro максимально швидко

Навіть якщо ви ніц не запамʼятаєте, знайте: ми все одно готові вам допомогти, коли...

100 статистичних фактів про IT
100 статистичних фактів про IT

Хочете дізнатися сотню цікавих фактів про IT? Як добре, що ми здибалися :)  Гадаємо,...