Даруємо 10 шоперів

в нашому Telegram

Приєднатись

Як поліпшити SEO-рейтинг сайту за допомогою Cloudflare

post thumbnail

Cloudflare має кілька функцій, які здатні допомогти підвищити рейтинг ваших сайтів в пошукових системах. У цій статті будуть розглянуті корисні інструменти, пропоновані Cloudflare для поліпшення вашої ефективності SEO.

Безсумнівно, унікальний контент і постійне оновлення – це ключовий фактор для поліпшення позицій SEO, але Cloudflare також містить ряд технічних параметрів, здатних покращити ранжування і оптимізувати видачу в пошукових системах. HostPro пропонує як безкоштовний тариф, так і варіанти з більш широким функціоналом і цілодобовою підтримкою.

Ми підготували ряд порад і рекомендацій, які можуть істотно поліпшити ваш SEO-рейтинг.

Встановіть SSL

З кожним днем ​​наявність SSL-сертифікату стає не просто рекомендацією, а однією з головних вимог для забезпечення безпечного інтернет-з’єднання. Якщо у вас немає сертифікату безпеки або ви хочете розглянути доступні варіанти, зробити це можна тут.

Зараз сертифікати SSL не тільки сприяють поліпшенню швидкості завантаження, завдяки роботі по протоколу HTTP/2, але також і допомагають просуватися по рейтингу в пошукових системах: алгоритми Google, Bing та інших пошукових систем орієнтуються на наявність HTTPS. Тому для SEO дуже важлива наявність сертифіката безпеки.

Для активації HTTP/2, переконайтеся, що ваш ресурс працює через HTTPS.

Перевірка для активації HTTP/2

Після активації SSL перевірте, щоб користувачі перенаправлялись на HTTPS-версію сайту. Це можна зробити, вибравши параметр Always Use HTTPS («Завжди використовувати HTTPS») в пункті Then the settings are.

Налаштування HTTPS-зʼєднання

Після цього натисніть на кнопку Save and Deploy.

Підвищіть швидкість сайту

Часто пошукові системи враховують швидкість ресурсу для складання рейтингу. Cloudflare має кілька функцій, які підвищать загальне завантаження. Вкладка Speed ​​(«Швидкість») в меню налаштувань містить ряд ефективних функцій, які здатні збільшити продуктивність.

Cloudflare

Одна з таких функцій, яка значно прискорить час завантаження веб-сторінок – це Polish. Вона стискає зображення і знімає метадані, полегшуючи сторінку. Найчастіше зображення є найбільшим активом на сторінці, тому оптимізація може значно вплинути на швидкість в цілому. Режим Basic зменшить обсяг всіх зображень без впливу на їх якість, в той час як Basic + JPEG – зменшить зображення JPEG, використовуючи стиснення з втратою якості.

Увімкнення функції Polish в Cloudflare

Ще одна порада: переконайтеся, що всі зображення містять прописані теги alt – це позитивно впливає на SEO.

Cloudflare здатний ефективно мінімізувати JS, CSS і HTML без зміни сайту. Ми рекомендуємо використовувати функцію мінімізації Cloudflare на панелі моніторингу, не задіюючи сторонні плагіни для досягнення аналогічної мети.

У зв’язку з використанням HTTP/2 мультиплексованих запитів, ми не рекомендуємо використовувати оптимізаційні хакі та конкатенації CSS або JavaScript-файлів, а також встановлювати на сервер щось, що може це робити.

Auto Minify у Cloudflare

На завершення

У цій статті ми розглянули як можна покращити ранжування за допомогою сервісу Cloudflare. Варто зауважити, що для усіх наших клієнтів ми надаємо безкоштовний тариф. Проте, якщо у вас комерційний сайт, краще придбати тариф Pro. В нашій статті ми детально описали, яка різниця є між цими тарифами та як обрати потрібний саме вам.

Якщо у вас ще залишились питання, ви завжди можете звернутись в нашу техпідтримку і вони допоможуть вам розібратись зі всім.

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Сторінка не просувається в ТОП видачі. Що робити?
Сторінка не просувається в ТОП видачі. Що робити?

Що робити, якщо сторінка не росте? Питання, яке турбує багатьох власників сайтів та SEO-фахівців....

Новий апдейт Google – зниження позицій сайтів з ШІ-контентом
Новий апдейт Google – зниження позицій сайтів з ШІ-контентом

5 березня 2024-го Google оприлюднив новий апдейт, націлений на боротьбу зі спамом і низькоякісним...

Найкраще і найгірше в ecommerce-сайтах для онлайн-покупців
Найкраще і найгірше в ecommerce-сайтах для онлайн-покупців

Завдяки тому, що електронна комерція стала невідʼємною складовою нашого консьюмерського життя, очікування щодо того,...