Даруємо 10 шоперів

в нашому Telegram

Приєднатись

Сам собі хостинг! Чи можливо обійтись без хостинг провайдерів?

post thumbnail

Коли ви починаєте планування вашого першого інтернет-ресурсу та не впевнені в успішності проєкту, хочеться створити сайт з невеликими вкладами та мінімізувати ризик. Тому виникає справедливе питання “Можливо розгорнути сайт без хостинг-провайдера?”.

Сьогодні ми детально відповімо на ваше запитання.

Як працює сайт?

Контент вебресурсу зберігається на серверах, підключених до Інтернету. Коли користувач звертається до вашого вебсайту за його адресою або переходить, використовуючи пошукову стрічку, браузер їх комп’ютера звертається до сервера, де зберігаються дані, після чого їм відтворюється ваш ресурс.

Що таке хостинг. Які є види хостингу 

Хостинг сайтів – послуга надання місця на сервері для розміщення файлів і баз даних (у разі наявності) вебсайту та постійної його доступності в мережі Інтернет. Тобто без хостингу вебсайт не буде працювати.

Готовий сайт має свої характеристики та вимоги, які можна знайти на певних тарифах.

Хостинг розподілений на віртуальний хостинг для сайтів, віртуальний сервер (VPS) та оренду виділеного сервера. Про їх відмінність ми говорили раніше “Що таке хостинг“.

Як створити хостинг самостійно на своєму комп’ютері?

Якщо ціна оренди сервера у хостинг провайдера вам не підходить, ви можете створити домашній хостинг на локальній машині.

Для цього потрібно розуміти, що комп’ютер повинен витримувати високі навантаження, а інтернет здатний пропускати значний потік даних і постійно безперебійно знаходиться в мережі.

Далі потрібно мати статичну IP (за замовчуванням вона динамічна, про оренду статичної IP потрібно домовлятися з вашим інтернет-провайдером). Це дозволяє забезпечити точку входу для «білих» сайтів, платіжних систем, безпечних з’єднань і поштових сервісів.

Також необхідно встановити програмне забезпечення (з підтримкою PHP, Apache, MySQL) на своїй локальній машині.

Як створити хостинг на локальній машині

Встановивши ПО, ви можете запустити домашній сервер і завантажити на нього сайт.

Даний спосіб не підійде для користувачів без базових знань і, як бачите, це все одно витратний і складний процес. На додаток, у вашому розпорядженні потужності значно менше ніж на серверах хостинг-провайдера, а також адміністрування та захист потрібно забезпечувати самостійно.

Чому ми не рекомендуємо організовувати свій хостинг в домашніх умовах?

Якщо це важкий проєкт у комп’ютера просто не вистачить ресурсів для його підтримки.

Необхідно забезпечити доступність і безперебійну роботу локальної машини в мережі. Що в домашніх умовах складніше, оскільки ви залежите від роботи інтернет-провайдера і перебоїв електрики.

Вам доведеться переплачувати інтернет-провайдеру за максимальний пакет тарифу для забезпечення високого потоку даних (що цілком може покривати тариф хостера).

В результаті організації всіх вимог ви не заощадите кошти, а можливо витратите більше. 

Яка є альтернатива?

Перша, яка приходить на розум, використовувати безплатний хостинг. Чого ми вам не радимо робити. Про це докладніше ви можете прочитати в нашій статті “Безкоштовний хостинг з підтримкою PHP і бібліотекою MySQL“.

Якщо ви не готові платити за хостинг, ви можете скористатися конструктором сайту. Конструктор є повноцінною заміною хостингу, оскільки надається місце під дані й шаблон для створення сайту. Сайт за мінімальні вкладення повноцінно працює з цього конструктора без придбання хостингу.

Шаблони SitePro
Шаблони Site.Pro

Даний варіант підходить тільки для невеликих сайтів. 

Якщо ви турбуєтеся про якість послуг, що надаються і це основна причина вашого бажання домашнього хостингу, радимо вибирати хостера з тестовим періодом, почитати відгуки про нього на форумах, а також вибирати досвідчені хостинг-компанії, які встигли зарекомендувати себе на ринку. Завжди звертати увагу на up-time. Детальніше, на що варто звертати увагу читайте “Помилки у виборі хостингу“.

Для того, щоб не переплачувати за ресурси, які не використовуються рекомендуємо вибирати оптимальний тарифний план з невеликим запасом ресурсів. Купуючи послуги у нас на тривалий період, ви також можете заощадити, адже чим більше період оплати, тим менше в перерахунку на помісячну оплату ви платите (пропозиція діє тільки для загального хостингу).

Чому краще звернутися до хостинг-провайдера?

Хостинг на локальній машині підійде для негроміздких, невеликих сайтів (блогів, візиток, лендінг-сторінок), але важкі інтернет-магазини з тисячами позицій будуть повільно завантажуватися і нестабільно працювати. 

Що ви отримуєте, купуючи послуги хостингу від Hostpro?

Професійне обладнання та моніторинг серверів;

  • Цілодобова тех.підтримка;
  • Безкоштовний ssl-сертифікат і його установка нашими фахівцями;
  • Щоденні бекапи;
  • Антивірусний і ddos ​​захист;
  • Домен в подарунок при оплаті тарифу на рік і більше;
  • Місяць хостингу безкоштовно при перенесенні сайту до нас (сайт ми переносимо самі). Для цього достатньо заповнити форму;
  • У нас широка лінійка тарифів, так що ми впевнені, що ви знайдете відповідний саме вам.

Висновок

Створити хостинг в домашніх умовах можна. Але навіщо, якщо краще довірити це професіоналам і позбавити себе головного болю раз і назавжди. З хостингом сайтів від Hostpro ви отримаєте якісний хостинг і цілодобову підтримку фахівців. Ми подбаємо про ваш сайт і запропонуємо вигідні умови для вас. 

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

End of life CentOS 7: Варіанти міграції
End of life CentOS 7: Варіанти міграції

У січні 2014 року компанія Red Hat приєдналася до проєкту CentOS, ставши його головним...

Що перевіряти під час тестового періоду на Хостингу?
Що перевіряти під час тестового періоду на Хостингу?

Якщо хостер пропонує клієнтам тестовий період, то це свідчить про те, що провайдер відповідальний...

Вся правда про безкоштовний хостинг. 15 причин, чому не варто 
Вся правда про безкоштовний хостинг. 15 причин, чому не варто 

Безкоштовний хостинг видається доволі привабливим для тих, хто тільки планує створювати сайт або у...