Даруємо 10 шоперів

в нашому Telegram

Приєднатись

Перенесення домену. Основні аспекти трансферу домену між реєстраторами

post thumbnail

Перенесення домену або трансфер домену — переведення доменного імені на обслуговування і підтримку до іншого реєстратора. Іншими словами, це зміна реєстратора доменного імені. Перенесення домену є дуже важливою процедурою. Вона повинна проводитися з дотриманням всіх нормативів і ступенів обережності, встановлених реєстратором зони до даного процесу.

Для початку, ви повинні переконатися в тому, що реєстратор, у якого ви плануєте продовжити обслуговування домену, надасть вам всі необхідні інструменти для управління. В основному, для більшості типів доменних зон в список основних послуг входить:

  • поміняти контактні дані власника;
  • реєстрація та зміна NS-серверів;
  • використання Name-серверів реєстратора і управління DNS-зоною;
  • продовження домена.

Перенесення домену: контактні дані | Блог Hostpro
  • Registrant Contact — Дані реєстратора
  • Administrative Contact — Адміністративні контактні дані
  • Technical Contact — Технічні контактні дані

Nameservers:

  • win8.fastbighost.com
  • win8.fastbighost.net

При наявності цих налаштувань в панелі реєстратора, можете без проблем довірити йому ваше доменне ім’я.

Існує ряд причин для зміни поточного реєстратора домену:

  • Ваші домени раніше були зареєстровані в різних компаніях. Наприклад, ви хочете зібрати їх разом у одного реєстратора.
  • Цінова політика вашого поточного реєстратора більше вас не влаштовує. Ви знайшли компанію, яка реєструє і продовжує домени за більш прийнятними цінами.
  • Відсутність будь-яких потрібних інструментів в панелі управління доменом.
  • Ліквідація або зміна сфери діяльності колишньої компанії-реєстратора.

Перенесення домену: процедура і обмеження

Процедура трансферу будь-якого доменного імені починається зі звернення до обслуговуючого реєстратора. Ви йдете з проханням дозволити перенесення домену. Після звертаєтесь до нового реєстратора з проханням прийняти домен на обслуговування. Дуже часто панель реєстратора дозволяє в тій чи іншій мірі автоматизувати даний процес. Звичайно, перенесення домену в кожній доменній зоні здійснюється за своїми встановленими правилами. Вони регламентують зміну реєстратора. Проте в основному ці правила дуже схожі між собою і дуже часто повністю збігаються. 

Радимо уважно вибирати реєстратора і не гнатися за дешевизною доменів. Дуже часто буває, що реєстратори, які надають дешеві домени можуть просто в будь-який момент зникнути з ринку. В результаті виникне велика кількість проблем для перенесення домену до іншого реєстратора.

Є деякі обмеження для трансферу доменних імен. Ці обмеження є актуальними не для всіх доменних зон. Але і в кожній зоні у кожного реєстратора можуть бути власні додаткові вимоги.

Основні обмеження:

  • Трансфер не може бути розпочато протягом 60 днів з моменту реєстрації домена або його попередньої передачі і пізніше, ніж за 15 днів до закінчення його терміну дії.
  • Трансфер не може проводитися протягом 60 днів після зміни контактних даних власника домену.
  • Домен повинен бути розблоковано поточним реєстратором. Якщо домен заблокований, то в статусі ви побачите “ClientTransferProhibited”. Якщо ж розблоковано, то статус буде просто “Active” або “OK”.
  • Сервіс приховування контактних даних домену «Domain Whois Protection» не повинен бути активований.
  • Дані власника домену у старого і нового реєстратора (профайли клієнта) повинні збігатися.

В основному перенесення домену для більшості доменних зон здійснюються за допомогою так званого EPP-key (AUTHCODE) або секретного ключа домену. Додатково поточний доменний реєстратор може вимагати від вас документи, що підтверджують особу власника. Також можуть знадобитись дані нового реєстратора, з яким буде відбуватися передача домену.

Код трансферу – це послідовність з 8-20 будь-яких символів, які буде складно підібрати комусь сторонньому. Наприклад, «f4% 89 [1tGbf».

Для здійснення переносу до іншого реєстратора власник домену спочатку з’ясовує у поточного реєстратора EPP-key. Потім власник надає його новому реєстратору. В результаті цього починається процес перенесення домену.

Зверніть увагу, що практично у всіх доменних зонах в процесі трансферу необхідно сплатити суму продовження вашого домену. В результаті цього до терміну дії реєстрації додається ще рік.

Підтвердження перенесення

За допомогою коду авторизації після оплати вами продовження новий реєстратор подає запит на перенесення домену до себе. Залежно від правил доменної зони і від реєстраторів, між якими здійснюється переведення домену, поточного власнику домену може бути потрібно додатково підтвердити трансфер по e-mail (перейти по спеціальному посиланню). Такий лист відправляється на e-mail-адресу, вказану в контактних даних домену. Цей пункт актуальний не для всіх доменних зон.

Для забезпечення безпеки трансферу власнику доменного імені на електронну пошту відправляється лист. В ньому ще раз пропонується підтвердити або скасувати своє бажання здійснити перенесення домену.

Приклад листа від реєстратора, що вимагає підтвердження з боку клієнта:

Приклад листа від реєстратора | Блог Hostpro

Процес передачі доменного імені між реєстраторами займає від 1 до 10 діб. Знову-таки, це залежить від доменної зони і реєстратора. Для максимального прискорення процедури вам потрібно оперативно реагувати на всі повідомлення від старого і нового реєстратора, які будуть відправлятися на ваш контактний email-адреса. Сподіваємося, що нам вдалося відповісти на головне питання, як перенести домен на інший хостинг.

Також ви можете прочитати нашу статтю про перенесення сайту на український домен без втрати трафіку. У разі чого, наша техпіддтримка працює 24/7 і готова допомогти з перенесенням домену на наші сервери

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Реєстрація ссTLD – національних доменів різних країн. Частина 1
Реєстрація ссTLD – національних доменів різних країн. Частина 1

Національні домени допомагають користувачам зрозуміти розташування бізнесу або організації, що стоїть за сайтом, а...

Домени з історією – де знайти і чи варто купувати
Домени з історією – де знайти і чи варто купувати

Ви як веброзробник чи власник бізнесу могли зіткнутися з такою дилемою – чи є сенс...

Backorder доменів відтепер доступний в HostPro 
Backorder доменів відтепер доступний в HostPro 

Ваш омріяний домен у популярній доменній зоні виявився зайнятим? Що ж, відтепер необовʼязково обирати...