Даруємо 10 шоперів

в нашому Telegram

Приєднатись

Огляд найпопулярніших конструкторів сайтів 2024

post thumbnail

Якщо із кодами у вашому житті не склалося, але ну дуже кортить створити крутий сайт самостійно – ми вас запевняємо, це цілком реально. Існує чудо-рішення – конструктор сайтів. Сьогодні ми розповімо вам про найпопулярніші з них, аби процес вибору пройшов якомога швидше та безболісно для вас.  


Які задачі закривають конструктори сайтів?

Основна цінність конструкторів сайтів полягає у тому, що більшість з них пропонують шаблони для цілого ряду різних галузей. Ви обираєте той, який вам потрібен, і просто додаєте туди власний текст та зображення. Вам уже не треба починати все з чистого аркуша – з конструктором сайтів ви можете досягти максимальних результатів у найкоротші терміни. 

З одного боку, конструктори веб-сайтів ідеально підійдуть для малого бізнесу, фотографів, сайтів-портфоліо, власників інтернет-магазинів, ресторанів, готелів, а також клубів та асоціацій. 

Однак якщо ми говоримо про сайти, для яких потрібна база даних, то варто розуміти, що створити їх не так вже й легко. Для таких завдань все ж варто найняти команду розробників.

Як зрозуміти, який конструктор мені потрібен?

Перед тим як прийняти рішення на користь того чи іншого конструктора сайтів, зверніть увагу ось на що:

  • Безкоштовна пробна версія. Переконайтеся у тому, що ви можете спробувати попрацювати з конструктором безкоштовно. Більшість пропонує безкоштовні тарифи (з деякими обмеженнями) або принаймні гарантує повернення грошей. Ми радимо уникати конструкторів, які вимагають реквізити вашої кредитної картки ще на моменті ознайомлення.
  • Підтримка. Перевірте, яку підтримку пропонує конструктор веб-сайтів (наприклад, телефон, чат, форуми тощо). Протестуйте її перед тим як взяти платний тарифний план. 
  • Особливості вашого проекту. Очевидно, що кожен сайт матиме свої потреби, однак є деякі універсальні: можливість налаштувати параметри SEO, адаптивний дизайн для мобільних пристроїв, кошик для покупок, круті галереї зображень, можливість реєстрації користувачів або захисту сторінок паролем. 
  • Доменне ім’я. Ви повинні мати змогу підключати доменні імена, придбані в інших місцях, навіть якщо можна реєструвати новий домен безпосередньо у конструкторі. 
  •  Облікові записи електронної пошти. Якщо ви використовуєте свій веб-сайт для бізнесу, вам буде потрібна електронна адреса з вашим доменним ім’ям.

Найпопулярніші конструктори сайтів

А тепер розглянемо найтоповіші конструктори сайтів для новачків і не тільки.

Weblium

Weblium – це український конструктор сайтів. Нам подобається, що в ньому органічно поєдналась простота та розумна гнучкість дизайну. Коли ви потрапите до редактора цього конструктора, ви побачите межі усіх елементів та будете збирати сторінки з готових або унікальних блоків. Вибір стилю миттєво змінює настрій сайту. У Weblium усього 300 унікальних шаблонів (наприклад, у Wix 700), але усі шаблони постійно оновлюються і немає жодного шаблону “аби був”.

З цим конструктором ви не тільки швидко створите корпоративний чи презентаційний сайт, але й сайт закладу або невеликий інтернет-магазин. Магазин підтримує варіативні товари, теги, знижки, оплати в один клік, категорії, пошук по магазину, імпорт/експорт товарів, CRM, вибір типу доставки – тобто базові інструменти онлайн-продавця. Якби цей конструктор сайтів підтримував фільтри для товарів в інтернет-магазині, ми б рекомендували його для великих eCommerce-проєктів. Але поки чекаємо на цю можливість від команди Weblium.

У Weblium немає величезного магазину застосунків, але ви підключите усі базові маркетингові розширення – аналітику, розсилки, онлайн-чати, телефонію, CRM-системи. Приймати замовлення можна через просунуті форми (в них можна додавати списки, що випадають, та чекбокси, прикладати файли для завантаження, підключати календар). Для оплат можна обирати один із 15 доступних платіжних методів.
Цьому конструктору трохи не вистачає можливостей для великого eCommerce або функцій для ведення блогу, але саме з Weblium новачок створить сайт з професійним дизайном. До речі, ви можете скористатися промокодом HOSTPRO15 протягом року до 31.12.2023 та отримати знижку 15% на оформлення підписки Weblium.

SendPulse

SendPulse — це українська маркетингова платформа, яка дозволяє створювати сайти у візуальному конструкторі, а також автоматизувати комунікацію з клієнтами та продажі. Сервіс працює на ринку з 2015 року. Згідно з відкритими даними, у вересні 2022 року кількість зареєстрованих користувачів становила 1 мільйон 934 тисячі і щодня продовжує зростати.

Сервіс ідеально підходить для новачків, оскільки має інтуїтивно зрозумілий і зручний інтерфейс, а також безліч навчальних статей, гайдів та вебінарів. У SendPulse можна розробити воронку продажів, створити мультипосилання для Instagram, лендинг або сайт, додати на свою сторінку форму підписки, налаштувати автоматичне відправлення ланцюжка листів, підключити систему оплати, наприклад Fondy, PayPal, Stripo.

Інтерфейс працює на кількох мовах, серед яких є українська, англійська та російська. Служба підтримки перебуває на зв’язку цілодобово. Майже всі інструменти можна використовувати безкоштовно необмежений період часу. Проте на тарифі Free доступні не всі можливості. Наприклад, якщо ви захочете створити більше трьох сайтів, додати понад 50 сторінок, підключити Meta Pixel або видалити логотип SendPulse, то потрібно придбати один із платних пакетів. Їхня вартість починається приблизно від $12 на рік.

З мінусів сервісу варто відзначити мінімальні можливості роботи з кодом, а також невеликий вибір готових шаблонів сайтів. Якщо плануєте автоматизувати продажі за допомогою створеного сайту, то треба буде обрати платний тариф, оскільки на безкоштовному неможливо підключити систему оплат.

Site.pro

Конструктор Site.pro.

Навіть якщо ви створюєте сайт вперше, з конструктором сайтів від Hostpro ви точно впораєтесь. Site.pro – це 200 стильних та сучасних шаблонів різної тематики – обирайте найближчий вам і налаштовуйте так, як самі того забажаєте. При цьому вам не потрібна адмін панель – усі внесені зміни видно одразу. Коли ви почнете підбирати шрифти, кольори та зображення, ви зрозумієте, наскільки це зручно.

Site.pro ідеально підходить для e-commerce-сайтів – привабливі інтернет-магазини, вітрини, галереї зображень створити простіше, ніж ви думаєте. У цьому конструкторі ви можете встановлювати легкі в налаштуванні та гнучкі в управлінні платіжні системи, способи доставки, підключити “живий чат” та віджет соцмереж.

У базовий тариф (12 доларів на рік) входять безкоштовний SSL-сертифікат Let`s Encrypt для захисту вашого сайту, 10 поштових скриньок, які можна створити безпосередньо в особистому кабінеті, проста міграція з будь-якої іншої платформи (з цим допоможе наша кваліфікована техпідтримка) та можливість підключення свого домену. Цим Site.pro вигідно виокремлюється серед конкурентів, адже усе перераховане вище більшість конструкторів надають за додаткову плату. 

Не забудьте про SEO-налаштування, адже це ваша запорука успішного просування у пошуковій видачі. Додавайте унікальні тексти, прописуйте title, description і keywords для кожної сторінки безпосередньо у самому конструкторі – і буде вам щастя:)

Особливо радимо звернути увагу на Site.pro тим, кому потрібен багатомовний сайт, адже далеко не всі з якісних конструкторів пропонують цю функцію.

Безкоштовна пробна версія: https://hostpro.ua/ua/sitepro-builder.html 

Shop-Express

Shop-Express для створення онлайн-магазингів | Блог HostPro

Shop-Express – українська платформа для створення інтернет-магазинів. Не вимагає навичок дизайну та програмування. Інтернет-магазин створюється дуже швидко, для його налаштування користувачу пропонують покрокову інструкцію. Платформа має функціональність для маркетингу та SEO.

Є безкоштовний тестовий період 7 днів.

Переваги Shop-Express:

  • Для дизайну використовуються гнучкі теми, які можна кастомізувати. За необхідності з налаштуванням дизайну допоможуть дизайнери платформи.
  • Готові інтеграції з CRM, службами доставки, еквайрингом, системами аналітики.
  • Вартість за користування не залежить від обсягів продажів або кількості адміністраторів. Тарифи відрізняються кількістю товарів та функціональностю.
  • Передбачено автоматичне вивантаження товарних файлів на популярні українські маркетплейси Prom.ua, Rozetka.ua, а також в товарну рекламу Google Shopping у форматі csv, xml.
  • Є функції мультимовності та мультивалютності для інтернет-магазинів, що продають за межами України.

Серед недоліків можна зазначити невелику кількість тем дизайну. Хоча цей фактор компенсується їх гнучкістю – будь-яку з тем можна налаштувати під свої потреби. Також на платформі обмежена кількість товарів – до 50 000 найменувань.

Ukit.com

uKit стартував у 2015 році. Це молодший брат uCoz, адаптований для використання підприємцями, тобто початківцями у сфері розробки веб-сайтів. Не лише функціонально, але й ідейно. У конструкторі все влаштовано таким чином, щоб стоматолог, юрист або, наприклад, власник турагентства могли швидко розібратися у можливостях сервісу та створити сучасний веб-сайт для залучення нових клієнтів.

Система знижок та промокодів робить цю платформу однією з найдоступніших. Наприклад, оплата найбільш популярного «Базового» тарифу коштує лише $63 на рік з урахуванням промокоду, який легко знайти в Інтернеті. Є можливість безкоштовного тестування впродовж двох тижнів – цього часу вистачить для створення якісного веб-сайту перед його публікацією, оплатою тарифного плану та переходу на власний домен 2 рівня.

Суттєва перевага uKit – підвищений потенціал просування готових сайтів. Висока продуктивність, повний пакет SEO-налаштувань, а також потужний рекламний модуль, здатний автоматично запускати контекстну рекламу в Google. Таким чином, розробники подбали не тільки про зручність створення сайтів, але й про легкість їх просування у пошукових системах новачками.

З недоліків відзначимо не дуже зручний модуль блогу та середній за функціональністю магазин. Можливість додавання свого коду доступна лише на найдорожчому тарифі. Але це не наскільки важливо, адже uKit – це, перш за все, платформа для створення якісних сайтів-візитівок для будь-якого бізнесу. З цим завданням конструктор справляється на відмінно.

Wix

Конструктор Wix

З більш ніж 110 мільйонами користувачів Wix сьогодні є одним з найгнучкіших конструкторів сайтів. Швидкість їхнього розвитку захоплює подих – майже щомісяця Wix оголошує про нову круту функцію. З останніх, наприклад – Wix Bookings – зручна система бронювання столиків, замовлення їжі та перегляду меню для сайтів ресторанів.

Що нам подобається найбільше: їхній погляд на дизайн. У них є більше сотні справді добре розроблених шаблонів, якими ви можете користуватися безкоштовно. Пристосувати їх до ваших потреб надзвичайно просто. А ще є величезний спектр функцій: завдяки їхньому App Market ви можете легко додавати нові функції на свій веб-сайт (наприклад, підписку на розсилку, календар подій, форум тощо).

Що слід вдосконалити: якщо вам потрібен сайт на 30+ сторінок, Wix не найкращий варіант, адже навігація їхня не настільки глибока і не дозволяє створювати складні конструкції. До того ж, на Wix ви не зможете просто переключитися на абсолютно нову тему, якщо вам набридне існуюча. Ще одним недоліком Wix є їхня швидкість завантаження, особливо на мобільних пристроях. 

Squarespace

Конструктор Squarespace

Squarespace існує з 2003 року і заявляє про “мільйони” веб-сайтів, створених на їхній платформі. Варто тільки поглянути на дизайн їхнього сайту – дуже естетичненько. Питання, однак, полягає в тому, чи так само хороший їхній продукт, як самореалізація. 

Почнемо з того, що цей конструктор сайтів один з найдешевших (відносно, звісно ж): ціни починаються від 12 доларів на місяць. Також Squarespace пропонує одну з найкращих функцій блогу серед усіх конструкторів, поступаючись лише WordPress. 

Щодо SEO, то нещодавно Squarespace вдосконалив свої функції, завдяки чому тепер ви можете з легкістю налаштувати всі відповідні області (заголовки сторінок, описи тощо). А ще їхня підтримка досить непогано себе зарекомендувала. 

Та є й свої недоліки – наприклад, у Squarespace немає функції резервного копіювання та відновлення – і це розчаровує. До того ж, це не найшвидший і не найлегший у використанні конструктор, тож новачкам доведеться трохи попрацювати. 

Webnode

Конструктор Webnode

Хоча Webnode не настільки популярний, як Wix, наприклад, однак він все ще є одним з найбільш часто використовуваних конструкторів сайтів, особливо серед європейських користувачів.

До основних переваг Webnode ми можемо віднести наступне. По-перше, для більшості їхніх тарифних планів безкоштовно надається доменне ім’я на перший рік. По-друге, з Webnode можна легко створити багатомовний сайт, їхні дизайни сучасні та гнучкі, сайти Webnode добре виглядають на всіх пристроях. Їхні SEO-функції надійні і містять все, що знадобиться для більшості сайтів.

Та все ж є речі, яких Webnode не вистачає, наприклад, в їхній системі ведення блогів відсутні деякі ключові функції, такі як теги або система коментування. А ще Webnode не зовсім підійде для створення Інтернет-магазину – рішення, які вони пропонують, занадто елементарні.

Jimdo

Конструктор Jimdo

Jimdo –  німецький конструктор, на якому створено вже більше 20 мільйонів веб-сайтів. Простота використання – їхнє кредо. Нещодавно вони представили  нову систему Jimdo Dolphin (“no coding required”), яка обіцяє запускати веб-сайти всього за 3 хвилини. І це таки правда! 

Це справді ідеальне рішення для малого бізнесу, про який вже є деяка інформація на Гугл-картах та в Інстаграмі. Jimdo просто витягне дані звідти і створить для вас веб-сайт. Все, що вам залишається зробити – скоригувати макет, кольори та додати до нього тексти. 

Усі їхні шаблони повністю адаптуються і добре відображаються на всіх пристроях. Також конструктор додатково пропонує Jimdo Creator – класичний редактор, який включає в себе деякі основні функції кодування. 

Jimdo – це чудовий спосіб швидко створити маленький привабливий бізнес-сайт. Оскільки вони пропонують безкоштовний план, ви можете легко його випробувати, і якщо навіть кінцевий результат вам не сподобається – ви не втратите багато часу та коштів. 

Було б непогано, звісно, аби Jimdo зробили шаблони більш гнучкими. Не завадить також і маркетплейс зовнішніх додатків. 

Webflow

Конструктор Webflow

Webflow – не зовсім типовий конструктор сайтів, який поєднує у собі потужні можливості CMS та інтуїтивно зрозумілий візуальний редактор. Тож і не дивно, що вибір дизайнерів, фрілансерів та агенцій все частіше падає на нього.

З Webflow ви можете самі створити гнучкий веб-сайт, без потреби у кодах. А ще ви можете скористатися такою перевагою Webflow як динамічний контент, щоб створювати і повторно використовувати шаблони, приміром. Через це Webflow часто порівнюють із WordPress. 

Ціни стартують від 12 доларів на місяць, з численних тарифів є що обрати як для тих, кому потрібен один сайт, так і для тих, хто потребує декількох. До плюсів Webflow віднесемо гарантований розробниками аптайм 99,99%, а також підтримку через Webflow University з крутими курсами, відео та іншими чудовими ресурсами. 

Та незважаючи на те, що ви матимете доступ до численних навчальних матеріалів, ми все ж не радимо використовувати Webflow, якщо ви новачок у цій галузі і хочете створити блог або онлайн-магазин – це потребуватиме певних практичних навичок. Будьте також готові до того, що вам доведеться платити більше за додаткові функції, наприклад, пошук на сайті або ж експорт коду. 

WordPress.com

Конструктор WordPress.com

Програмне забезпечення WordPress, яке спочатку було розроблено для створення блогів, зараз забезпечує 38% усіх веб-сайтів в Інтернеті. Він справді потужний, гнучкий та легко налаштовується. З ним ви можете створити будь-який веб-сайт, починаючи від e-commerce, закінчуючи сайтом нерухомості. 

Хоча саме програмне забезпечення є безкоштовним опен сорсом, існує версія, яка більше схожа на ті конструктори, про які ми писали вище. Її можна знайти на WordPress.com – у неї вже включено веб-хостинг, попередньо встановлені плагіни, селектор тем та спеціальну підтримку, яка може допомогти навіть зі сторонніми плагінами, які ви встановлюєте на своєму сайті.

Що ж до недоліків – кожний доступний тариф, від безкоштовного до преміум-варіанту (8 доларів на місяць), має серйозні обмеження. І в результаті виявляється, що вам знадобиться принаймні Бізнес-тариф (25 доларів на місяць), щоб конкурувати з конструкторами, згаданими вище.

One.com

Конструктор One.com

Цей датський конструктор кілька років тому дуже впевнено увірвався на ринок веб-білдерів, запропонувавши непогані ціни. Однак тут є декілька підводних каменів: якщо у вас буде потреба у сайті на більше ніж 5 сторінок, вам доведеться переходити на тарифний план Explorer (а це 7,48 доларів на місяць). Практично ті ж ціни мають Webnode, пропонуючи при цьому значно більше функцій.

Хоча, що там казати, їхні шаблони справді сучасні та виглядають круто навіть в адаптиві. Також вони пропонують надійну  підтримку, яку ви можете отримати електронною поштою або через чат.

Серед недоліків можемо зазначити неможливість захистити свій сайт паролем. А ще їхня система електронної комерції занадто проста і підійде лише для найменших інтернет-магазинів.

Webstarts

Конструктор Webstarts

Редактор та функції Webstarts трохи нагадують Wix. У їхньому дизайнерському розділі є кілька крутих фішок, з адаптивом теж усе в порядку. 

Безкоштовний тариф є відносно привабливим – пропонується 1 Гб пам’яті та пропускної здатності, та й реклама, на щастя, не дуже помітна. Є інструмент ведення блогу, а на бізнес-плані можна створити дуже навіть непоганий інтернет-магазин. 

Однак є й декілька недоліків, зокрема, 8 доларів щомісячно просто за те, що ваш сайт буде захищений SSL. До того ж, перегляд адаптованої версії сайту не входить до їхнього найдешевшого платного тарифного плану, і це трохи прикро :(

Duda

Конструктор Duda

Серед основних переваг Duda: можливість створювати багатомовні сайти та унікальні інструменти персоналізації веб-сайтів – використовуючи їх, ви можете показувати повністю налаштований вміст своїм відвідувачам, наприклад, залежно від їх місцезнаходження або часу доби.

Та будьте готові до того, що Duda зовсім не дешевий – найпростіший тарифний план “Basic” стартує від 14 доларів на місяць, при цьому доменне ім’я та облікові записи електронної пошти у вартість не включені. 

Було б непогано, якби Duda додали app store для легшої інтеграції зі сторонніми програмами. 

Висновки

Обирайте того, хто зможе надати вам максимальний функціонал з професійною підтримкою. Перед тим як зупинити свій вибір на тому чи іншому конструкторі сайтів, дайте собі відповідь на наступні питання:

  1. Який тип сайту вам потрібен (бізнес-сайт, невеличкий чи масштабний онлайн-магазин, персональний проект або організація івентів тощо)?
  2. Наскільки ви технічно обізнані (ви профі чи новичок у світі кодингу)?
  3. Якого розміру має бути ваш майбутній сайт? (невеличкий (0-20 окремих сторінок чи трохи більшим (20+)
  4. Яким буде ваш бюджет? Відштовхуючись від нього, можна значно легше обрати потрібний конструктор серед десятків інших. 
  5. Оберіть, на вашу думку, найважливіші характеристики, притаманні ідеальному конструктору сайтів: пошукова оптимізація, найсучасніші шаблони та гнучкий дизайн, можливість реєстрації користувачів, найсучасніші рішення для відео та аудіо тощо. 

Якщо ви все ще не впевнені, який конструктор сайтів підійде конкретно вам, заручіться допомогою нашої найпрофесійнішої техпідтримки. Ми з радістю вам допоможемо. 

Щиро ваша, команда Hostpro ♥ 

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Як зробити сайт на html і залити його на хостинг
Як зробити сайт на html і залити його на хостинг

Створення власного вебсайту на HTML захопливий та доступний для кожного процес. Навіть без попереднього...

10 найкращих практик для форм на сайті
10 найкращих практик для форм на сайті

Форми реєстрації та логіну, підписки чи оформлення доставки та оплати. Здається, всі й так...

Що таке фавікон і для чого він потрібен?
Що таке фавікон і для чого він потрібен?

Фавікон, іконка, фавіконка (скорочено від «FAVoritesICON») – це значок (картинка) біля назви сайту, яку ви...