Даруємо 10 шоперів

в нашому Telegram

Приєднатись

Онлайн-оплата на сайті. Як підключити платіжну систему?

post thumbnail

Яким би не був ваш бізнес, він не матиме кордонів і може вийти на світовий рівень завдяки сайту, e-commerce-платформі та програмним рішенням для обробки онлайн-платежів.

Чому обробка онлайн-платежів так важлива та як вона працює? 

Усі ми шукаємо швидкі та прості способи виконання звичних дій, не оминає ця лінькувата тенденція і онлайн-покупки. Тож коли ви надаєте споживачам можливість купити щось в один клік, ваш бізнес отримує величезні переваги і в доходах, і в ефективності бізнес-процесів.

Статистика не бреше: у звіті Dun and Bradstreet зазначено, що споживачі витрачають на 12-18% більше при використанні кредитних карток, ніж готівки. 

Як це працює? 

Якщо коротко, існує три компоненти будь-якої платформи онлайн-платежів.

Торговий рахунок. Це банківський рахунок, який забезпечує обробку онлайн-платежів. Як його отримати? Через компанію, яка займається обробкою платежів, незалежного підрядника або ж банк. Без цього рахунку вам ніде буде тримати кошти, які ви отримаєте від своїх клієнтів.

Платіжна система. Це, по суті, компанія, яка обробляє транзакції між банками клієнтів та вашим банком, а також перевіряє, чи правильна інформація про картку, чи є на ній доступні кошти, ліміти і так далі.

І звісно ж – захищає вас від шахрайських дій та вирішує питання випадкових транзакцій та неправильних нарахувань. 

Платіжний шлюз. Передавати дані безпосередньо з банку до банку небезпечно. Для того, щоб вирішити усі безпекові питання, і потрібен платіжний шлюз. Це, по суті, посередник між усіма транзакціями на вашому сайті та платіжною системою, який з’єднує ваш торговий рахунок з емітентами кредитних і дебетових карток, такими як Mastercard та Visa.  

Огляд платіжних систем для сайту 

Платіжна системаСкільки коштує підключенняКомісія від 1 платежуМожливі способи оплати
FondyБезкоштовно2,4% – 2,3%. Можливий індивідуальний тариф при обороті 
більше 5 млн грн / міс.
Українським мерчантам та їх покупцям доступні Visa, Mastercard, Google Pay, Apple Pay, Masterpass, Visa Checkout, Frisbee, IBox, Prostir,  європейським – 300+ платіжних методів
LiqPayБезкоштовно2,2%
Приват24, Apple Pay
Google Pay, Masterpass
Visa, Checkout, QR, картка, токени, термінали самообслуговування, FacePay24
ІнтеркасаБезкоштовноВід 1,9% до 6,5%Visa та Mastercard, bitcoin, Privat24, WebMoney,  masterpass, термінали самообслуговування.
WayForPayБезкоштовно2,2%Visa, MasterCard, Privat24, термінали ПриватБанку, Google Play, Apple Pay, платіжний QR, 
покупка частинами (для власників карток monobank, А-Банку, ПриватБанку, Ощадбанку, Райффайзен Банку), MasterPass, Visa Checkout, 
mVisa, оплата готівкою.
EasyPayБезкоштовноВід 0,9%Visa, MasterCard, MasterPass, Prostir, Apple Pay
Google Pay, оплата готівкою, електронними грошима, з мобільного телефону (Київстар і Lifecell). 
Популярні українські платіжні системи

Як підключити платіжну систему на сайт? 

Fondy

Спершу потрібно зареєструвати акаунт: через Google або email. Після чого – заповнити дані, додати документи, підписати договір. Підбираємо необхідні інструменти для інтеграції (модуль для CMS або API) та починаємо використовувати їх на сайті і, власне, все – ви можете приймати онлайн-платежі своїх клієнтів та переглядати аналітику у своєму особистому кабінеті.

EasyPay

Підключення цієї платіжної системи до сайту зазвичай відбувається протягом 3 робочих днів і в 3 кроки. Для початку вам потрібно буде визначитися зі способом оплати на сайті – це буде готівка, картка, електронні гроші або ж кошти з мобільного балансу. Натискаєте “Підключити” і заповнюєте форму з контактними даними, після того, як з вами зв’яжеться персональний менеджер, вам необхідно буде надіслати на його мейл скан-копії документів (з переліком необхідних ви можете ознайомитися на сайті компанії). 

Якщо ваш сайт створений на CMS-ці, ви спокійно можете скористатися модулем від EasyPay. Для цього потрібно буде увійти в особистий кабінет, скопіювати html-код і вставити його на потрібну сторінку. Це, власне, і все – кнопка оплати тепер з’явиться на сайті. Підключити платіжну систему можна й за допомогою API. І останній крок – здійснюємо тестову транзакцію (круто, що інтерфейс передбачає таку можливість). І все – ви можете приймати замовлення. 

Liqpay

Для початку вам потрібно буде заповнити інформацію про вас та компанію, після чого ви отримаєте ключі API і вже зможете спокійно приймати платежі своїх клієнтів. Також за допомогою бота ви можете виставляти рахунки на оплату і приймайте платежі через Приват24, Telegram та Viber в 1 клік. 

Інтеркаса

Перш ніж розпочати реєстрацію в Інтеркасі, будь ласка, зверніть увагу, чи відповідає ваш сайт вимогам, які мають бути виконані при підключенні. Якщо всі вимоги дотримані, заповнюємо форму з необхідною інформацією, після чого з вами повинен зв’язатися менеджер та підібрати для вас оптимальний тариф. Інтеграція на сайт здійснюється двома способами: через модулі CMS (потрібно буде встановити модулі та прописати налаштування) або ж за допомогою API (якщо вам потрібне готове рішення).  

Що дійсно непогано, сервіс надає можливості налаштування додаткових платіжних інструментів: оплату одним кліком, холдування, онлайн-інвойсинг та рекурентні платежі. 

WayForPay

Насамперед відбувається реєстрація та активація вашого сайту – потрібно заповнити дані та завантажити документи. Активація успішна? Ви отримаєте смс-ку або лист на e-mail. Інтеграція здійснюється за допомогою платіжних модулів для популярних CMS або ж API. Ви навіть можете самостійно, без помічі розробника, створити платіжну кнопку або інвойс. Так само можна налаштувати додаткові можливості: повернення, платіжний віджет, холдування, регулярні платежі. Виплата відшкодувань здійснюється від 1 банківського дня.

Висновки

Кожна з платіжних систем, що ми розглянули, має цілий ряд переваг, та ми б радили підключати ту, яка пропонує більший вибір способів оплати. Адже якщо клієнт не зможе розрахуватися з вами так, як найзручніше йому, ви можете з легкістю втратити і його, і прибуток, який могли б з нього отримати. 

Також нагадаємо, що безпека транзакцій, які відбуваються на вашому сайті, залежить навіть не стільки від обраної платіжної системи, як все-таки, від наявності на сайті SSL-сертифікату. І хоч вони бувають безкоштовними, у цьому випадку “халява” може обійтися вам дуже дорого. Пам’ятайте,  що якісний комерційний SSL:

  • захистить персональні та банківські дані ваших клієнтів від крадіжки;
  • покращить ваші позиції у Google, який постійно “топить” за безпеку сайтів і не відмовляється від своєї цілі – 100%-шифрування;
  • допоможе не порушувати Закон України “Про захист персональних даних”. Він говорить про те, що оператори персональних даних, тобто власники сайтів, повинні гарантувати їхню безпеку. Одним із захисних заходів може стати встановлення SSL-сертифіката.
  • підвищить довіру користувачів. На наявність маленького замочка біля урла завжди звертають увагу “просунуті” користувачі – найактивніші покупці та відвідувачі.
Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

10 найкращих практик для форм на сайті
10 найкращих практик для форм на сайті

Форми реєстрації та логіну, підписки чи оформлення доставки та оплати. Здається, всі й так...

Що таке фавікон і для чого він потрібен?
Що таке фавікон і для чого він потрібен?

Фавікон, іконка, фавіконка (скорочено від «FAVoritesICON») – це значок (картинка) біля назви сайту, яку ви...

Огляд найпопулярніших конструкторів сайтів 2024
Огляд найпопулярніших конструкторів сайтів 2024

Якщо із кодами у вашому житті не склалося, але ну дуже кортить створити крутий...