Даруємо 10 шоперів

в нашому Telegram

Приєднатись

Максимальна продуктивність при роботі з дому

post thumbnail

«Ось як залишуся вдома, так відразу вся робота піде!» Така оманлива фраза, не помічали? Ті, кому довелося перемістити тимчасово робочі місця у власні будинки і квартири, зіткнулися зі зниженням натхнення до роботи і занепадом продуктивності. З часом кордони між роботою і будинком розмиваються, з’являється відчуття додаткової втоми, а час тягнеться. Такі ознаки – звичайна справа для тих, хто звик працювати поза домом і чітко розділяти кордони.

Теорія VS реальність

Запитайте у знайомих і друзів, хто звик працювати в офісі з 9 до 5. Чи хотіли б вони мати ту ж гнучкість, як і ті, хто працюють віддалено? Звичайно, в цьому свої плюси. В обідню перерву можна провести ділову зустріч по Skype в одній нижній білизні. Ну або ж просто подрімати посеред дня. Однак найскладнішим завданням залишається підтримувати мотивацію протягом усього робочого дня.

Раптово ті 8 робочих годин, які у вас завжди були, виявляються більш продуктивними. Весь день добре спланований і чітко розписаний. Була чиста продуктивність без сторонніх чинників, і час протікав швидко, а тепер все якось не так.

Ймовірно, багато хто зараз страждає саме від моральної виснаженості при роботі з дому. На підставі власного досвіду, ми підготували 5 порад для збільшення продуктивності працюючи вдома.

💻 Вибір місця

До того, поки ви почали працювати вдома, можна було вловити себе на думці: «Працювати вдома – суцільний кайф: можна розвалитися на дивані і рухати мишкою однією рукою». Але коли ці думки стали реальністю, ситуація змінилася.

Робоче місце є ключем продуктивності. Чистий і акуратний простір буде дійсно краще впливати на загальний настрій до роботи. Дуже важливо створити кордон між робочою зоною і областю для відпочинку. Психологи запевняють, що це має фундаментальний характер. Потрібно кудись «йти», щоб опинитися там, де кипить вся робота, і «йти», коли робочі години закінчені.

📝 Складіть робочий чек-лист

Щоденник здатний відчутно координувати робочий день. Спочатку складання плану може здатися важким завданням. Але якщо все робити правильно, тоді продуктивність піде вгору.

Тепер не потрібно прив’язуватися до одного часу. Не обов’язково чітко обідати в період з 12 до 2, ви здатні коригувати робочий день під себе. Вибирайте більш зручну послідовність роботи, час на паузи і перерва, щоб не перевтомлюватися, сидячи в квартирі. Список завдань допоможе налаштувати робочий процес і відзначити періоди, коли відлучитися на обід і просто емоційно відволіктися буде зручним і правильним рішенням.

Крім того, чек-лист поточних завдань допоможе максимізувати власну роботу, а також координуватися з вашими колегами, які знаходяться по той бік екранів. Загальна мета, в якій задіяні не тільки ви, буде краще і швидше виконуватися, орієнтуючись на прогрес інших колег.

🕐 Робіть розбивку на періоди і тимчасові відрізки

Є способи, що дозволяють зробити робочий процес більш цікавим. Наприклад, ранок може починатися з підготовки матеріалу, прочитання електронної пошти і перегляду актуальних новин, день відвести на творчий напрямок, а вечір присвятити аналітичним роздумам. Цей спосіб дозволяє позбутися від тенденції постійно зациклюватися на часі, очікування натхнення. Ви просто переходите від однієї задачі до іншої.

Уникайте занадто частого перемикання між завданнями. Тільки так можливо зануритися з головою в певні завдання. Щоб виключити детальне занурення і вивчення нової роботи, розбийте завдання на сеанси. На тривалі проекти намагайтеся виділяти мінімум 1 годину, а маленькі завдання згрупуйте в категорію “швидких”.

☕ Паузи і перерви

Який робочий день проходить без 15-хвилинного відволікання на соцмережі або на цікавий ролик в YouTube? Звичайно, досить просто сказати: «сконцентруйтеся на роботі і не відволікайтеся на сторонні фактори». Але насправді іноді буває корисно відволіктися і перервати монотонну роботу. Соціальні мережі – відмінний спосіб для цього. Постарайтеся дотримуватися правила «не більш як 5 хвилин за годину». Гарна новина полягає в тому, що листування з друзями і відео з котиками не заборонене. Але вони повинні бути нормованими – користуйтеся з цим з розумом.

А ще не забувайте про музику. Вибирайте правильні пісні, які допоможуть сконцентруватися, надати додатковий заряд бадьорості, не відволікатися на тексти пісень. Наприклад, ритмічна електронна музика в стилі Deep, Chill House, Minimal / Tech і Tropical або класична музика. Це хороші супутники для робочого дня.

Паузи між роботою дуже важливі. Коли організм морально виснажується, дуже важливо повністю відволіктися. Тому читання журналу або десятихвилинка для аудіокниги, можливість вийти на балкон і подихати свіжим повітрям або просто пройтися на кухню нарізати собі тарілку фруктів – користуйтеся цим, і не забувайте давати відпочити собі і своєму зору.

💪 Фізичні вправи

Працюючи з дому можна помітити, що кількість фізичного руху катастрофічно знизилося. Починаючи від закритих спортивних залів, і закінчуючи банальною кількістю кроків в день. Організм застоюється, твердне і швидше виснажується. Щоб не відчувати себе розбитим, займайтеся фізичними вправами. Ввечері, вранці або в середині робочого дня спробуйте відійти від монітора і зробити кілька присідань, покрутити хулахуп або постояти в планці. До речі, на рахунок планки – цілком робочий варіант. Спробуйте 30 денний план для того, щоб дійти за місяць до 300 секунд (десь з 150-ї починається пекло, гарантуємо).

Вправа "Планка"

Коли ви знайдете ідеальний баланс між робочими моментами і відпочинком, тривала віддалена робота не буде доставляти стільки клопоту. Користуйтеся плюсами проведення часу вдома і використовуйте ті можливості, які не вдавалося застосувати в офісі. В кінці-кінців цей період закінчиться. Спробуйте зробити так, щоб ці тижні роботи поза офісом згадувалися лише з легкої ностальгією, коли все знову буде добре.

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Як скоротити посилання безкоштовно. Топ 5 сервісів альтернатив Bitly
Як скоротити посилання безкоштовно. Топ 5 сервісів альтернатив Bitly

Поділитися посиланням в робочому чаті, закинути лінк на сайт в рекламу, соцмережі чи SMS....

Життєхитрики, як отримати хелп від підтримки HostPro максимально швидко
Життєхитрики, як отримати хелп від підтримки HostPro максимально швидко

Навіть якщо ви ніц не запамʼятаєте, знайте: ми все одно готові вам допомогти, коли...

100 статистичних фактів про IT
100 статистичних фактів про IT

Хочете дізнатися сотню цікавих фактів про IT? Як добре, що ми здибалися :)  Гадаємо,...