Даруємо 10 шоперів

в нашому Telegram

Приєднатись

Joomla – надійність, перевірена часом

post thumbnail

Joomla, по праву, надійно закріпилась в списку затребуваних систем для керування контентом (CMS). Це друга по попурярності, але перша по якості платформа. Доведено, що вона лежить в основі ⅓ сайтів в інтернеті. Й значимість її тільки зростає.

CMS проста у вивченні й не потребує певних знань у новачків. Чого варта простота, зрозумілість, широкий функціонал. А безкоштовні плагіни й шаблони говорять самі за себе.

Хостинг для Joomla

За останні 13 років Joomla постійно лідирує в номінації «найкраща безкоштовна CMS із відкритим вихідним кодом».

Визначення CMS

Це свого роду додаток, для тих хто створює контент, щоб керувати сайтами.  Платформа полегшує роботу новачкам й особам із мінімальними знаннями в інформаційних технологіях.

Історичні відомості

«Joomla!» означає «всі разом», що відображає єдинство розробників й спільноти в розвитку системи. Движок являється відгалуженням широко відомої CMS Mambo. Команда розробників відділилась по причині розбіжностей з керівництвом. Восени 2005 року в світ вийшла перша версія Joomla. Продукт був примітивний, маючи при цьому основний функціонал, який використовується по сьогодні. По суті, це була лише перейменована Mambo 4.5.2.3, але із виправленнями знайдених погрішностей й вразливих місць.

Можливості

  1. Лідируючий лендинг бідь-якої важкості. Платформа відрізняється зручністю й функціоналом – гнучкі налаштування, безліч доповнень та секцій. Відсутність  Відсутність зворотних платежів.
  2. Найпотужніший інтернет каталог. Ресурс дозволить створити каталог будь-якої складності.
  3. Наявність веб-аналітики відвідуваності.
  4. Різноманіття слайдерів та галерей.
  5. Велика кількість шаблонів.
  6. Будь-який тип сайту від блогу до порталу.

Система відрізняється зручністю, адже встановлення відбувається автоматично. Залишається оплатити тариф, підключити домен. Елементи інтерфейсу, форуми й матеріали доступні й зрозумілі, тому освоєння не складне.

Движок має унікальні фішки, які відрізняють його від інших. Серед них:

  • пришвидшене завантаження,
  • режим відладки.

Подібна базова функціональність може додатково розширюватись за рахунок плагінів. Модулі з оновленнями доступні як з офіційного каталогу, так і з сторонніх ресурсів. Більше того, їх можна створити самому. Користувач сам налаштовує конфігурацію CMS, яка залежить від доданих плагінів.

Вразливість системи все ще – в розширеннях. Адже відслідковувати наповнення та якість плагінів із невідомих джерел неможливо. Щоб не допустити можливих проблем із функціонуванням важливо використовувати офіційні доповнення.

Переваги й недоліки

Головна перевага – гнучкість, наявність плагінів для функціональності. Обов’язково варто виділити:

  • Простота – Joomla встановлюється автоматично.
  • Зручна панель адміністрування.
  • Наявність української мови в системі.
  • Систематичне оновлення.

Один з головних недоліків – висока частота взломів, пов’язана з популярністю системи. Також часті проблеми в підозрілих розширеннях, тому обирати їх потрібно обережно.

Часті збої при оновленнях. Адже головна складність – часта невідповідність движка й плагінів. Проблема в тому, що розробники не завжди встигають створити апдейти – виникають так звані збої в роботі. Тому для старту рекомендується створювати резервну копію, вимикаючи плагіни, а потім вмикати їх почергово, перевіряючи роботоспособність кожного елементу.

Професійні розробники нерідко називають CMS недопрацьованою. Доведено, неточності ускладнюють її кастомізацю, призводять до сповільнення, відчутному погіршенні роботи сторінок.

Думка спеціалістів

  • “Joomla – повноцінна альтернатива WordPress. Це ідеальне рішення для веб-майстрів початківців.”
  • “Joomla безперечно громіздкий, місцями нелогічний, проблемний, але улюблений движок.”

Платформа підтримується всіма хостинг-провайдерами. Також існують спеціальні тарифні плани для Joomla. З їх допомогою можна покращити показники швидкості й продуктивності сайту. Потрібно створити блог, магазин, портфоліо, сайт з новинами або благодійний сайт – платформа легко перетвориться в потрібний вигляд.

Хостинг для Joomla від HostPro

Якісний та швидкий хостинг для Joomla в Україна – це HostPro.

Коли ви визначитесь із CMS й вирішили, що бажаєте придбати Joomla hosting, тоді діло залишається за малим: визначитись із потрібним тарифом, в залежності від того які потужності знадобляться вашому сайту.

Joomla користується значною популярністю серед систем керування контентом, як в Україні, так й у всьому світі, а в поєднанні з хорошим хостингом від HostPro ваш сайт стане лиш краще.

Висновок

Joomla – елементарність, простота й доступність без труднощів. Вона має інтуїтивно зрозумілий та зручний в користуванні інтерфейс. Тепер навіть новачок зможе без проблем створювати й публікувати свій контент. З нею легко почати, рости й розвиватись. При потребі можна швидко знайти рішення й відповіді на питання на різних форумах або в безмежжі інструкцій.

Хостинг Джумла від провайдера HostPro – це правильне й швидке рішення, яке допоможе захистити не тільки свої дані й контент, але й час: в випадку, якщо щось трапиться із сайтом ви завжди зможете відновити інформацію завдяки безкоштовним бекапам. Наша служба підтримки допоможе розібратись в нюансах, а якщо знадобиться, то й безкоштовно перенесе ваш сайт до нас.

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

End of life CentOS 7: Варіанти міграції
End of life CentOS 7: Варіанти міграції

У січні 2014 року компанія Red Hat приєдналася до проєкту CentOS, ставши його головним...

Що перевіряти під час тестового періоду на Хостингу?
Що перевіряти під час тестового періоду на Хостингу?

Якщо хостер пропонує клієнтам тестовий період, то це свідчить про те, що провайдер відповідальний...

Вся правда про безкоштовний хостинг. 15 причин, чому не варто 
Вся правда про безкоштовний хостинг. 15 причин, чому не варто 

Безкоштовний хостинг видається доволі привабливим для тих, хто тільки планує створювати сайт або у...