Реєструйте домен у зоні .KYIV.UA за 99 грн

Зареєструвати

Переваги Turbo NVMе тарифів

post thumbnail

Нещодавно ми запустили нові тарифи хостингу на базі NVMe SSD-накопичувачів і високопродуктивних процесорів. У цій статті детально розберемося, що таке Turbo NVMe хостинг, чим він відрізняються від хостингів конкурентів і які у нього переваги.

Найпотужніший процесор з частотою 5 Ghz

Побудовані на процесорах нового покоління INTEL XEON, тарифи будуть актуальні для власників великих порталів або інтернет-проектів, які не дозволяють кешувати запити та можуть стикатися з істотним підвищенням трафіку в певні періоди часу або . Щоб тримати ситуацію під контролем, в тарифах використовується пропріетарна технологія Intel® Turbo Boost 2.0. Turbo Boost – режим прискорення, який дозволяє на певний час підвищити частоту процесорних ядер які активно використовуються за рахунок тих, які в даний момент не активні.
Тактова частота процесора становить від 3,7 GHz до 5 GHz – такі показники дозволяють відчутно швидше виконувати роботу, зводячи час очікування багатопотокової обробки до мінімуму.

Новий NVMe-диск в рази швидше ніж SSD

NVM Express (скорочення від Non-Volatile Memory Host Controller Interface Specification) – це спеціальний протокол передачі даних по шині PCI Express, розроблений для роботи з енергонезалежною пам’яттю. З блоків такої пам’яті і складаються SSD-накопичувачі.
До появи цієї технології твердотільні диски підключалися по шині SATA, яка спочатку розроблялася для використання зі звичайними жорсткими дисками (HDD). З цієї причини їх продуктивність впиралася в пропускну здатність шини – як результат, максимально можливу для SSD швидкість читання та записи неможливо було виконати.

Переваги використання NVMe Drives

NVMe передбачає можливість паралельної передачі даних через 65536 черг управління, кожна з яких може містити до 65536 інструкцій. А SATA і SAS можуть працювати тільки з однією чергою, яка підтримує до 32 і 254 інструкцій відповідно. Крім цього, старим інтерфейсам потрібно робити два запити до оперативної пам’яті для виконання однієї команди, а NVMe досить одного. Також новий протокол розроблявся з урахуванням алгоритмів роботи сучасних багатоядерних і багатопоточних процесорів, тому дані в ньому можуть оброблятися паралельно в кілька потоків і з урахуванням пріоритетів завдань. В результаті всіх удосконалень NVMe SSD показують в рази більшу швидкість в порівнянні з SATA SSD.

NVMe або SSD диски: плюси і мінуси

Очевидна перевага нових накопичувачів – це швидкість обробки даних. Так, сучасні серверні SATA SSD показують швидкість до 550 МБ / сек на читання і до 520 МБ / сек на запис. А NVMe SSD, в свою чергу, можуть читати до 6200 МБ / сек і писати 2900 МБ / сек.
У той же час є деякі причини що поки не дозволяють повністю переходити на використання NVMe накопичувачів. Перше – це висока ціна, в середньому в 2 рази дорожче SATA. Друге – складності з підтримкою технології на застарілих платформах.

Хто отримує найбільшу вигоду від використання NVMe-накопичувачів

Виходячи зі сказаного вище, на даний момент використання NVMe SSD є найбільш виправданим на високонавантажених потужних серверах, таких як сервери загального хостингу або виділені сервери під великі проекти з високим навантаженням на диски, наприклад, інтернет-магазини.

Порівняння продуктивності п’яти хостинг-тарифів конкурентів і Turbo NVMe

У тестуванні брав участь тариф Перший Turbo NVMe і тарифи п’яти конкурентів в тій же ціновій категорії.

Короткі характеристики тарифів

Параметри тарифівПерший Turbo NVMeКонкурент 1Конкурент 2Конкурент 3 Конкурент 4Конкурент 5
Сайтів212113
Диск Гб10310323
Тип дискаNVMeSSDSSDSSDSSDSSD
Пам’ять для PHP Мб512512512512512
Ціна при замовленні на місяць грн.141132124115100113

Ми взяли сайт на популярній CMS WordPress. На тарифах конкурентів була встановлена ​​остання актуальна версія з порожнім шаблоном без додаткових налаштувань кешування.

За тарифом Перший Turbo NVMe на порожньому сервері була встановлена ​​остання актуальна версія з порожнім шаблоном без додаткових налаштувань кешування. Також були проведені тести на заповненому сервері з порожнім шаблоном і встановленим плагіном LiteSpeed ​​Cache.

Для оцінки часу обробки запитів ми використовували сервіс Kernl – спеціальний інструмент для навантажувального тестування, який емулюватися навантаження в 50 одночасних користувачів протягом 15 хвилин.

По горизонтальній осі показаний відсоток запитів, завершених протягом часу, яке показано по вертикальній осі. Час вказано в мілісекундах. Це корисно для визначення впливу змін продуктивності. Чим менше час для більш високих процентних смуг, тим краще працює ваш сайт.

Перший Turbo NVMe (на порожньому сервері)

Горизонтальна вісь - відсоток запитів, вертикальна вісь - завершення протягом часу

Перший Turbo NVMe (на заповненому сервері)

Конкурент 1

Горизонтальна вісь - відсоток запитів, вертикальна вісь - завершення протягом часу

Конкурент 2

Горизонтальна вісь - відсоток запитів, вертикальна вісь - завершення протягом часу

Конкурент 3

Горизонтальна вісь - відсоток запитів, вертикальна вісь - завершення протягом часу

Конкурент 4

Горизонтальна вісь - відсоток запитів, вертикальна вісь - завершення протягом часу

Конкурент 5

Горизонтальна вісь - відсоток запитів, вертикальна вісь - завершення протягом часу
Перший Turbo NVMe сервер порожній/заповненийКонкурент 1Конкурент 2Конкурент 3Конкурент 4Конкурент 5
Час обробки запиту Мс440/70002800070000600001400009000

Як видно з отриманих діаграм, обробка 100% запитів на тарифи Перший Turbo NVMe на пустому сервері в 139 разів швидше середніх показників конкурентів. На заповненому сервері при умові встановлення плагіни LiteSpeed ​​Cache, швидше в 8 разів.
Порожній сервер: ((28000+70000+60000+140000+9000)/5)/440=139,54
Заповнений сервер: ((28000+70000+60000+140000+9000)/5)/7000=8,77

Таким чином, тарифи Turbo NVMe допоможуть зробити ваші сайти відчутно швидше, убезпечивши від потенційних збоїв при підвищеному трафіку. Якщо у вас залишилися питання, будь ласка, зверніться до нашої служби підтримки.

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Linux Хостинг VS Windows Хостинг. Що обрати для розміщення сайту?
Linux Хостинг VS Windows Хостинг. Що обрати для розміщення сайту?

Якщо ви власник онлайн-магазину, блогу чи вебдодатку, то ви точно стикалися з питанням «хостинг...

Хостинг в Україні – 5 причин, чому це хороше рішення для локального бізнесу
Хостинг в Україні – 5 причин, чому це хороше рішення для локального бізнесу

Технічні спеціалісти HostPro часто радять українським бізнесам розгортати свої сайти на місцевих серверах. І...

Чек-лист вибору хостингу для Telegram-бота
Чек-лист вибору хостингу для Telegram-бота

Використання чат-бота в Telegram уже стало звичним для багатьох рішенням, яке дозволяє покращити рівень...