Даруємо 10 шоперів

в нашому Telegram

Приєднатись

Як перейти з VPS на виділений сервер вигідно?

post thumbnail

Виділений хостинг, як випливає з самої назви, надає вам ексклюзивні права на оренду веб-сервера за принципом “сам собі пан”. Ви маєте повний контроль над середовищем, можете уникнути “галасливих сусідів” по серверу й не сидите на шпильках через нюанси з безпекою.

Мати виділений сервер – це як жити в приватному будинку: ви можете робити на своїй території що заманеться. Ваш двір вміщує набагато більший трафік, ніж при інших варіантах хостингу. І всі обмеження повʼязані лише з потужністю вашого сервера (яку, до слова, завжди можна збільшити).

Для яких проєктів підійде виділений сервер?

Виділений сервер підійде для середніх, великих і складних проєктів, які вимагають високого рівня надійності, швидкості та контролю над інфраструктурою:

Веб-додатки. Великі онлайн-додатки, скажімо програми обліку, CRM та ERP-системи, які працюють з великими обсягами ресурсів. Звісно, їх можна розмістити і на VPS, але в порівнянні саме виділений сервер дасть вам кращі показники швидкості та безпеки.

E-commerce. Онлайн-магазини, крім того, що отримують чимало трафіку, як правило, зберігають в базах даних контакти й дані платіжних карток клієнтів. Звісно, це вимагає від ecommerce-сайтів неабиякої надійності та безпеки хостингового середовища. Що, власне, і забезпечують виділені сервери.

Відео- та аудіо-хостинги. Сервіси для завантаження і потокового відтворення відео та аудіо можуть вимагати великої пропускної здатності та обсягу дискового простору. 

Сайти-підприємств. Великі корпоративні сайти з великою кількістю відвідувачів на виділених серверах зазвичай працюють з кращою швидкістю та стабільністю. Для таких бізнесів часто важливі такі функції, як додаткові ресурси (ядра, оперативна пам’ять, диск) та повний доступ до налаштувань сервера. 

Віддалений сервер офісу. Сервер зі встановленою ОС Windows та можливістю підключення по RDP з будь-якого девайсу з доступом до інтернету, для безперебійної роботи з браузером, бухгалтерським програмним забезпеченням, офісними програмами і т.д.

Сервер віртуалізації. Надає можливість встановити систему віртуалізації та створити необхідну кількість VPS для виконання різних завдань.

Чат-боти. Додатки, що вимагають великої кількості обчислювальних ресурсів, можуть працювати на виділених серверах з високою продуктивністю та швидкістю відгуку.

Іншими можливими варіантами використання виділеного сервера можуть бути: хостинг чат-ботів, відео-стрімінг-платформ, сервери електронної пошти та багато іншого.

Конфігурація

З виділеним сервером ви маєте повний контроль над конфігурацією апаратного та програмного забезпечення сервера. Це дозволяє налаштувати сервер відповідно до ваших точних вимог, включаючи операційну систему, сховище та налаштування безпеки. VPS, звісно, теж надає деякі можливості кастомізації, але вони обмежені ресурсами, згідно з тарифним планом.

Безпека

Тоді як VPS, як правило, достатньо безпечний, виділений сервер пропонує ще вищий рівень захисту. Обидва типи хостингу дозволяють вам встановити власне безпекове ПЗ, але при використанні виділеного серверу ви повністю самостійно контролюєте всі порушення безпеки.

Контроль

Найбільша перевага виділеного сервера – це повний контроль над фізичною машиною. З ним ви маєте можливість обирати власну операційну систему, уникаєте проблем, пов’язаних із загальною інфраструктурою, а також можете налаштувати апаратне і програмне забезпечення для робочих навантажень, що потребують великих об’ємів даних.

Продуктивність

Для виділених серверів в HostPro ми застосовуємо технологію Hyper-Threading. Вона дозволяє процесору розділити кожне зі своїх фізичних ядер на віртуальні ядра, які називаються потоками. Так, кожне ядро може виконувати дві задачі одночасно. Це збільшує продуктивність самого процесора та підвищує його ефективність. 

Технологію можна порівняти з пунктом пропуску на кордоні. Уявімо, що є з десяток прикордонників, але лише одна під’їзна дорога до пункту. Якщо автівок буде багато, утвориться черга, при тому, що певна кількість службовців буде не задіяна. 

Щоб ядро процесора оперативно обробляло інформацію, яка надходить без затримок, імітується друге ядро в системі і “затори” з даних вже не виникають. При цьому кількість ядер насправді не змінюється, до кожного з них просто додатково приєднується 1 контролер та набір регістрів, і коли потік інформації стає більшим, ніж пропускна здатність одного каналу, збільшується кількість потоків – підключається ще один канал введення-виведення даних.

Що ми отримуємо в результаті?

  • Підвищується ефективність процесора завдяки одночасному виконанню кількох задач;
  • Мінімізується час відповіді сервера, що покращує досвід користувача та підвищує SEO-позиції;
  • Зʼявляється можливість збільшення кількості транзакцій, які обробляються одночасно.

Чому з HostPro ви отримаєте все для роботи вашого великого проєкту?

Перевірка перед покупкою. Ви можете спробувати будь-який сервер протягом 7 днів безкоштовно та без будь-яких зобов’язань. Ви переконуєтесь, що отримаєте те, що потрібно, не ризикуючи своїми коштами.

Вибір конфігурації. Ви можете вільно налаштувати свій сервер, збільшуючи кількість дисків, ядер і т.д. на свій розсуд безпосередньо під потреби вашого ресурсу. Будь ласка, зверніть увагу, що на сайті вказані, по суті, лише стандартні конфігурації, які завжди можна змінити. Для цього напишіть тікет на пошту [email protected] і персональний менеджер звʼяжеться з вами для узгодження всіх нюансів. 

Технічна підтримка 24/7. HostPro забезпечує українськомовну технічну підтримку, яка доступна для вас 24/7. Ви можете звернутися за допомогою будь-коли і отримати відповідь на ваші запитання в найкоротші терміни.

Безкоштовне перенесення. Вам не потрібно хвилюватися про перенесення свого сайту з іншого хостингу, ми зробимо це безкоштовно і з цілковитим збереженням даних.

Безкоштовні налаштування. Ви отримаєте необхідні налаштування безкоштовно і без зайвих зусиль.

Швидкий запуск. Ваш сервер буде запущений за 2–72 години, залежно від конфігурації і вимог до налаштування.

Можливість купити потужне залізо дешевше. Знайти свій акційний дедік можна на цій сторінці. За нижчу ціну ви отримуєте те ж потужне залізо, з можливістю зміни конфігурацій та без додаткових комісій за збирання й налаштування серверів.

Персональний менеджер, який згодиться в обидвох випадках: і коли ви знаєте, чого хочете, і коли не знаєте й потрібна консультація по всіх технічних нюансах – у такому разі буде достатньо вказати потрібну локацію (Україна, Європа чи США) та необхідні потужності.

На завершення

Наразі в HostPro діє акційна пропозиція для серверів з наступними конфігураціями:

  • Intel Xeon E3, RAM 16 GB, SSD 480 GB – $90/міс ($100/міс)
  • Intel Xeon E3, RAM 24 GB, SSD 480 GB – $100/міс ($110/міс)
  • Intel Xeon E3, RAM 32 GB, SSD 480 GB – $110/міс ($120/міс)

З найновішого заліза можемо запропонувати:

  • Intel Xeon E-2276G, RAM 32 GB, NVMe 500 GB  – $150/міс

Переглянути всі виділені сервери, зокрема акційні, можна за посиланням. Також ви можете напряму звʼязатися з менеджером для уточнення необхідних деталей переходу з VPS на виділений сервер.

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Що таке снапшоти, що таке бекапи, і чим вони відрізняються?
Що таке снапшоти, що таке бекапи, і чим вони відрізняються?

Одна DDoS-атака чи невдале оновлення WordPress може покласти ваш сайт на лопатки. Тож, щоб...

Коли і кому варто обирати Windows VPS?
Коли і кому варто обирати Windows VPS?

Наші клієнти, як правило, купують віртуальні сервери на Linux, тому що ця операційна система...

Що потрібно знати про перехід із shared хостингу на VPS?
Що потрібно знати про перехід із shared хостингу на VPS?

Ми допомогли переїхати з віртуального хостингу на VPS тисячам клієнтів. Тож сьогодні поділимося власним...