Даруємо 10 шоперів

в нашому Telegram

Приєднатись

Захист і прискорення сайту з Cloudflare

post thumbnail

Цілком ймовірно, багато хто чув про Cloudflare – мережі доставки контенту і захисту від DDoS. Понад 100 дата центрів Cloudflare розташовані по всьому світу, а з недавнього часу ще й в Києві. Це дозволяє максимально прискорити передачу контенту для українських відвідувачів. Hostpro і Cloudflare разом роблять інтернет швидким і безпечним.

Дата-центри Cloudflare

Cloudflare використовує CDN як інфраструктуру, щоб завантажувати сайт швидше. Технології хостинг Cloudflare миттєво оптимізують контент. Зменшують споживання трафіку на 60% і на 65% знижують навантаження на сервер.

Як Cloudflare використовує СDN інфраструктуру

Мобільні оптимізації

Cloudflare надає автоматичну оптимізацію сайту для мобільних пристроїв і інтернет-каналів, та адаптує контент для досягнення максимальної продуктивності.

Polish і Mirage

Оптимізація Polish видалить непотрібні байти з зображень – в середньому розміри зменшуються на 35%. Mirage, в свою чергу, гарантує відповідність розміру і дозволу, зображення, що поставляється відвідувачам сайту. Mirage визначає розмір екрану і швидкість з’єднання для забезпечення найкращої якості зображення в поточному вікні браузера, мобільного або комп’ютера.

Railgun

Сервіс Railgun стискає контент, який не кешируєтся іншими CDN. Це корисно для сайтів, які часто оновлюються – новинних порталів, блогів і т.д.

WebSockets

Компанія Cloudflare розробила протокол передачі інформації WebSockets для інтерактивних додатків, багатокористувацьких ігор і чатів. Усередині з’єднання WebSockets дані передаються без необхідності відновлення сесій.

Зворотня сумістність

Cloudflare вирішили проблему автоматичним забезпеченням HTTP / 2 і SPDY для ваших відвідувачів. Наприклад, якщо браузер підтримує HTTP / 2, то мережу Cloudflare буде використовувати HTTP / 2. Якщо браузер підтримує SPDY, але не HTTP / 2, відповість в SPDY. Для більш старих браузерів або НІ-HTTPS запитів, буде повертатися назад на HTTP / 1.1. З недавніх пір Cloudflare також підтримує новий протокол QUIC HTTP / 3.

Web Application Firewall

Ще одна сильна сторона Cloudflare – Web Application Firewall. Фаєрвол нового покоління, який аналізує запити за лічені секунди і реагує на атаки не сповільнюючи роботу сайту.

Розширений захист

Розширений захист від Cloudflare

Захищає від:

  • DDoS-атак
  • сканувань на уразливість
  • злому паролів адмін-панелі
  • спаму в коментарях
  • масової реєстрації ботів
  • дозволяє гнучко налаштувати обмеження доступу по країнам або IP-адресами

Використовуючи Anycast, DNS перенаправляє шкідливі запити на сервера по всьому світу, тим самим розсіюючи атаку.

10Tbps – загальна пропускна здатність мережі, і це в 10 разів більше, ніж найбільш зареєстрована DDoS атака за історію.

Пропускна здатність Cloudflare

Правила сторінок

Ви маєте можливість налаштувати роботу CDN Cloudflare в залежності від потреб вашого сайту. Серед них створення і налаштування правил, включення і виключення різних послуг Cloudflare, пріоритетність налаштувань.

Додаткові налаштування:

  • завжди використовувати HTTP
  • завжди онлайн (при нестабільній роботі вашого сервера, Cloudflare буде віддавати сторінки сайту з кешу)
  • 301/302 переадресація URL
  • рівень безпеки (безпека для сторінок входу в систему, адміністрування)
  • рівень кеша (подвоїть пропускну здатність, копіюючи ті ресурси, що рідко змінюються)
  • кеш TTL
  • додатки
  • продуктивність

Кількість правил, доступних для вашого домену, обмежена типом плану. Якщо вам потрібно більше правил, Cloudflare пропонує придбати їх додатково, не змінюючи тарифний план.

Аналітика

Ведеться аналіз відвідувачів і пошукових роботів. Відображається скільки запитів і яку кількість трафіку допоміг стиснути Cloudflare. В розширених тарифах Pro і Business статистика обновляется раз у 15 хвилин. Обмеження тільки в безкоштовному тарифі – раз в 24 години.

SSL

У всіх тарифах Cloudflare надається безкоштовний SSL від Comodo і кілька режимів шифрування трафіку. Оберіть Flexible SSL, якщо ваш сервер не може приймати безпечні (HTTPS) з’єднання; Full SSL, якщо у вас є самоподпісанний сертифікат SSL і оберіть Full (Strict) якщо у вас є діючий сертифікат SSL.

Захист від Cloudflare

Як підключити?

Підключення відбувається за кілька хвилин. Ви можете підключити всі сервіси Cloudflare на будь-який тариф Hostpro. Для того, щоб підключити, увійдіть в панель управління і в розділі доповнення вибрати Cloudflare.

Сподіваємося, що після цього тексту питань про те, що таке Сloudflare, стане трохи менше.

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Які бувають SSL-сертифікати? Переваги й недоліки кожного типу
Які бувають SSL-сертифікати? Переваги й недоліки кожного типу

Без SSL-сертифікату неможливо завоювати довіру користувачів і впевненими кроками просуватися все вище й вище...

SSL-сертифікат: що це таке, навіщо він потрібен і як його отримати
SSL-сертифікат: що це таке, навіщо він потрібен і як його отримати

Використання захищеного HTTPS-з’єднання на інтернет-ресурсах вже стало стандартом сучасності. Згідно з дослідженням SerpWatch, сьогодні...

Що таке GDPR і Consent mode. Для чого та як виконувати?
Що таке GDPR і Consent mode. Для чого та як виконувати?

В часи постійного розвитку цифрового середовища конкуренція за дані посилюється. Компанії прагнуть покращувати свої...