Даруємо 10 шоперів

в нашому Telegram

Приєднатись

Дизайн сайту – чому він так важливий при створенні онлайн-бізнесу?

post thumbnail

Безперечно, кожен власник бізнесу знає, що розміщення свого ресурсу в Інтернеті позитивно впливає на імідж компанії, збільшення довіри до бренду та залучення нових клієнтів.

Водночас ви можете автоматизувати більшу частину взаємодій із клієнтом. Перевести значну частину процесів ознайомлення, пошуку продуктів, оформлення, відстеження доставки та не залежати від часу доби. 

Але мати сайт лише “для галочки” недостатньо. Звичайно ж, вам може здатися, що заощадити на розробці сайту хороша ідея. Але ми цього робити не рекомендуємо й ось чому.

Всі вже знають, що людина формує своє враження всього за кілька секунд і вирішує продовжувати з вами співпрацю або піде в пошуковик за більш приємним ресурсом. 

На що варто звернути увагу на дизайн сайту

Стиль та кольорова гама 

Стиль і лого відрізнятиме вас від конкурентів і робитиме впізнаваним.

Перше, на що звертають увагу потенційні клієнти під час використання сайту

– його оформлення. Чималу роль відіграє зручність користування сайтом, зрозуміла навігація та контент спрямований на цільову аудиторію. 

Дизайн сайту
adidas.com

Громіздкий, непрофесійний, застарілий дизайн з “версткою, що попливла”, однозначно відлякає клієнта. 

Сайт – це візитка вашого бізнесу в Інтернеті. Переглядаючи сторінки, відвідувач знайомитиметься з вашою компанією лише шляхом оцінки привабливості. Все, що знаходиться на сайті, буде говорити про вас і ваш продукт – зробіть їх візуально приємними. 

Перед розробкою дизайну сайту потрібно провести аналіз цільової аудиторії, визначитися з концепцією та кольоровою гамою.

Сфера вашої діяльності, а також вид сайту (лендинг, інтернет-магазин, портал новин) буде впливати на колірну гаму.

Вибрані кольори для сайту розкажуть користувачам про ваш бізнес. Правильно підібрана колірна гама акцентує на ключових моментах, задасть настрій клієнту та розповість про ваш смак та інтереси. 

Існують стандартні кольорові гами під багато сфер діяльності. Наприклад, ви навряд чи використовуватимете червоний колір на сайті фармацевтичної компанії, а на сайті фірми, що надає юридичні консультації яскраві кольори, як не віддаватимете перевагу контрастним кольорам для порталу новин.

Ви можете скористатися одним із ресурсів підбору кольорової гами сайту, наприклад, такі як: Adobe Color CC або Color Tool. 

Дизайн сайту
Adobe Color CC

Дизайн сайту
Color Tool

Мобільна версія сайту та адаптація 

Не забудьте потурбуватися про адаптивність та мобільну версію сайту. Ваш сайт повинен коректно відкриватись з будь-якого пристрою.

Більший відсоток переглядів надходить саме з мобільних пристроїв. У зв’язку з чим радимо перевірити зовнішній вигляд сайту з декількох пристроїв, щоб переконатися, що користувач легко користуватиметься сайтом зі смартфона.

Існують сервіси, які симулюють вигляд пристрою та розмір екрану. Вони не завжди точно відповідають дійсності, але ви можете використовувати їх для зразкового орієнтування зображення. Такими сервісами, наприклад є Chrome Dev Tools або Bluetree. 

Адаптація сайту для мобільної версії

Перевірити адаптивність сайту можна за допомогою Google Mobile-Friendly Test.

Перевірка адаптації сайту для мобільної версії

Локалізація 

Якщо дія вашої комерції не обмежується однією країною, це може вплинути на дизайн сайту і необхідно буде окремо провести локалізацію – переклад та культурну адаптацію (наприклад, написання справо наліво для Арабських країн). 

Дизайн сайту для арабського ринку
apple.com

Індивідуальний дизайн сайту

Найкраще розробляти індивідуальний дизайн сайту, залежно від цілей. Але, якщо бюджет обмежений, і ви хочете використовувати конструктор або шаблони, постарайтеся віддавати переваги преміум шаблонам, щоб уникнути ідентичності з іншими ресурсами.

Конструктори, на яких ви можете створити свій сайт: WordPress, Site.pro, Wix та багато інших. 

Варіанти дизайну сайту на WordPress
Доступний вибір тем для WordPress

Тут ви можете знайти Огляд найпопулярніших конструкторів сайтів 2021.

А для нагляду та візуалізації вдалого підбору відтінків використовуйте Behance або Awwwards.

І пам’ятайте, що, крім вдалого дизайну, сайт повинен бути швидким, щоб займати високі позиції при ранжируванні та клієнти не пішли зі сторінки, чекаючи довгого завантаження. Про те, як прискорити сайт та чому це важливо.

Висновок

Веб-дизайн сайту має вирішальне значення у вашій взаємодії з клієнтами та на коефіцієнт їх конверсії. Це інструмент представлення вашого бренду та способу заслужити довіру потенційних клієнтів. Використовуйте цю можливість максимально для отримання прибутку та активного розвитку бізнесу.

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Як зробити сайт на html і залити його на хостинг
Як зробити сайт на html і залити його на хостинг

Створення власного вебсайту на HTML захопливий та доступний для кожного процес. Навіть без попереднього...

10 найкращих практик для форм на сайті
10 найкращих практик для форм на сайті

Форми реєстрації та логіну, підписки чи оформлення доставки та оплати. Здається, всі й так...

Що таке фавікон і для чого він потрібен?
Що таке фавікон і для чого він потрібен?

Фавікон, іконка, фавіконка (скорочено від «FAVoritesICON») – це значок (картинка) біля назви сайту, яку ви...