Даруємо 10 шоперів

в нашому Telegram

Приєднатись

🚁 Різниця між HDD, SSD і NVMe хостингом

post thumbnail

Коли справа доходить до суперечок, який же сервер краще обрати – на базі надшвидких NVMe SSD-накопичувачів, на базі твердотільних накопичувачів (SSD) або на жорстких магнітних дисках (HDD) – в суперечку найкраще приводити конкретні факти. Так само як і гнучкі диски 1980-х замінялися жорсткими дисками і флешками, традиційний жорсткий диск в комп’ютерах поступово витіснили SSD. А на зміну їм прийшли накопичувачі нового покоління NVMe SSD.

2

HDD VS SSD

Що ж є перевагою SSD-дисків, особливо коли справа доходить до хостингу? Отже, кілька причин, чому SSD-хостинг значно краще, ніж HDD-хостинг.

Швидкість

Відкриття даних на жорсткому диску займає від 5000 до 10000 мікросекунд, при цьому на SSD це займає менше 100 мікросекунд (на деяких моделях синхронізація проходить менш, ніж за 35 секунд). А це, погодьтеся, суттєва різниця. Особливо, коли ви розумієте, що додатковий приріст швидкості дозволить програмам запускатися і працювати швидше. Звичайно, це може і не сильно вплинути на простих користувачів, що зберігають прості документи або зображення, але для сервера така різниця є неймовірно цінною.

Ціна

Жорсткі диски значно дешевші за аналогічні SSD. З цієї причини багато хостингів обирають економічний варіант, хоча HDD і повільніше. Якісні хостинги, незважаючи на те, що твердотільні накопичувачі коштують дорожче, дбають про те, щоб надати клієнту найбільш швидкий варіант і кращі технології.

Термін служби

Створити HDD-диск простіше, ніж SSD. Тому цінність першого менша, ніж другого – це стосується не тільки швидкості роботи, але також і терміну служби. При постійному користуванні, жорсткі магнітні диски зношуються через свою будову, зчитувальні елементи втрачають швидкість, а потім і зовсім виходять з ладу. Це може призвести до втрати інформації, яку дешевий хостинг навряд чи відновить. SSD реалізований за іншим принципом і термін дії їх значно довший.

Висновок

Швидкість – найважливіший показник сучасного Інтернету, на який орієнтуються абсолютно всі користувачі. Якщо ваш сайт потрапить на майданчики до повільних провайдерів, метою яких є економія, то побудувати і розвинути успішний сайт не вийде. Користуючись послугами хостингу на SSD-дисках, ви можете бути впевнені, що ваш сайт буде працювати швидко, а дані завжди будуть в повній надійності. Якщо ви шукаєте якісний хостинг, який забезпечить всі ваші запити, тоді переходьте на сторінку https://hostpro.ua/ua/wordpress-hosting.html і підбирайте потрібний тариф. У разі виникнення питань звертайтеся до нас і ми обов’язково вам допоможемо.  

SSD VS NVMe SSD

Швидкість читання/запису

У порівнянні з SSD, які працюють через інтерфейс SATA, NVMe SSD працюють через інтерфейс PCI Express 4.0. В результаті – як мінімум, 12-кратне зростання швидкості послідовного читання і 6-кратне зростання швидкості запису гарантовані. А це, як ми знаємо, запорука дійсно швидкого завантаження ваших сайтів.

Швидкість баз даних

Якщо порівнювати зі стандартними SSD, NVMe SSD забезпечують 4-кратне зростання швидкості обробки запитів до баз даних. Швидкий доступ до даних дозволяє з легкістю запускати скрипти, що вимагають введення-виведення, а це дозволяє сайтам завантажуватися значно швидше.

Швидкість обробки запитів

Відтепер ваші web-додаток або інтернет-проект завжди будуть готові до напливу відвідувачів. Ми пропонуємо вам NVMe Хостинг з процесорами нового покоління зі швидкістю до 5 GHz. Нові процесори підтримуються технологією Intel® Turbo Boost 2.0. А це дає можливість обробляти інформацію в рази швидше і звести до мінімуму час очікування багатопотокової обробки запитів. Якщо ваш ресурс коли-небудь мав проблеми з підвищеним трафіком, то тепер це назавжди залишиться в минулому.

Надійність і стабільність роботи

NVMe менш схильні до ударів або вібрацій, а також через відсутність рухомих частин дозволяють використовувати більш широкий діапазон робочих температур. І коли пам’ять повністю заповнена, NVMe все одно продовжує зчитувати дані. 

2

Висновок

Хостинг на SSD використовує стандартні накопичувачі інформації на основі мікросхем пам’яті, на яких зберігаються дані ваших ресурсів. SSD працюють швидше, ніж їх попередники – накопичувачі старого покоління HDD – АЛЕ! у порівнянні з NVMe SSD, вони і справді дещо відстають.

Ми провели експеримент і пропонуємо вам з ним ознайомитися.
У докладній статті з реальними графіками тестів дізнавайтеся про переваги нового надшвидкого Turbo NVMe Хостингу, а також з’ясуйте, чим він відрізняється від хостингів конкурентів. Якщо у вас залишилися питання, будь ласка, зверніться до нашої служби підтримки.

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

End of life CentOS 7: Варіанти міграції
End of life CentOS 7: Варіанти міграції

У січні 2014 року компанія Red Hat приєдналася до проєкту CentOS, ставши його головним...

Що перевіряти під час тестового періоду на Хостингу?
Що перевіряти під час тестового періоду на Хостингу?

Якщо хостер пропонує клієнтам тестовий період, то це свідчить про те, що провайдер відповідальний...

Вся правда про безкоштовний хостинг. 15 причин, чому не варто 
Вся правда про безкоштовний хостинг. 15 причин, чому не варто 

Безкоштовний хостинг видається доволі привабливим для тих, хто тільки планує створювати сайт або у...