Що таке SearchGPT – пошукова система на базі штучного інтелекту від OpenAI

Корпорація OpenAI збирається вийти на ринок пошукових систем і створити конкурента для Google. SearchGPT створено на базі ШІ з доступом до інформації з мережі в реальному часі.

Як працюватиме SearchGPT?

Наразі відомо, що користувач бачитиме велике текстове поле, в якому його запитають: «Що ви шукаєте?». От тільки у відповідь на пошуковий запит ви не будете отримувати звичний перелік посилань на різноманітні сайти. Натомість система старатиметься осмислити ваше питання і дати чітку відповідь на нього.

Так, в одному прикладі, розміщеному на сайті OpenAI, показано як SearchGPT відповів на запит щодо музичних фестивалів в одному з містечок Північної Кароліни в серпні 2024 року. У відповідь пошуковик видав короткий опис подій з посиланнями на джерела.

Приклад видачі пошуковика SearchGPT | News HostPro

Важливо, що після отримання результатів користувач зможе поставити уточнювальні запитання. Додатково можна відкрити бічну панель та отримати список інших посилань на відповідну тему.

А ще була заявлена функція «Візуальні відповіді». Щоравда, поки не пояснили як саме вона працюватиме. Можливо, SearchGPT шукатиме відповідні відеоролики чи зображення.

Важливо, що SearchGPT розробляли у співпраці з кількома авторитетними новинними виданнями. Серед них The Associated Press, The Wall Street Journal та Vox Media. Саме їх контент використовували для навчання пошукової системи, аби уникнути проблем з дезінформацією та шахрайством.

Коли можна почати використовувати SearchGPT?

Поки що ця пошукова система лише прототип. Права на її використання нададуть 10000 тестерів. Коли почнеться повноцінний запуск, SearchGPT буде безплатним, але з часом у ньому може з’явитися реклама чи інша форма монетизації.

SearchGPT | News HostPro

Відомо, що цей пошуковик працює на основі моделей сімейства GPT-4. В перспективі OpenAI збирається інтегрувати SearchGPT в чат GPT. Поки що можна додатись в лист очікування, щоб скористатися новинкою.

Нещодавно ми писали про 15 найкращих пошукових систем, які можна використовувати замість Google. Схоже OpenAI збираються кинути виклик лідеру і створити для них нового конкурента. Залишається лише слідкувати за розвитком подій.

Вам можуть бути цікаві статті:

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися