Як українцю отримати доступ до ChatGPT? 

post thumbnail

Отримати конкурентну перевагу, працювати менше, але ефективніше, збільшити вартість своєї роботи з $20 до $100 за годину, навчитися делегувати і просто поспілкуватися з майбутнім. Усе це вже стало можливим завдяки мегапопулярному ChatGPT. У цій статті дізнавайтесь, як отримати доступ до ChatGPT в Україні вже сьогодні.

UPD: 18 лютого 2023 року OpenAI офіційно надали доступ до сервісу ChatGPT в Україні, крім тимчасово окупованих територій.

Що таке ChatGPT?

OpenAI офіційно випустила сервіс у листопаді 2022-го. Дехто помилково називає ChatGPT штучним інтелектом, однак це не зовсім так. 

Насправді це нейромережа, яка дуже схожа на мозок людини. Така велика мовна модель, натренована на величезному обсязі даних, (кажуть, в базі даних близько 230 ТБ інформації, розміщеної в Інтернеті) яка вміє відповідати на різні питання. Мається на увазі саме генерація відповідей на основі вже внесених у неї даних, а не прийняття рішень.

Проблематика нейромережі

  1. Заблокований доступ для користувачів з України. Повʼязано це з санкційними обмеженнями, адже OpenAI не надає послуги для самопроголошених “ДНР”, “ЛНР” і для Криму, але є й інший бік монети. Як відокремити громадян вище названих територій від решти українців OpenAI поки теж не знає. 

    Мінцифра вже зверталася до американської лабораторії з проханням дозволити доступ для українців, тож сподіваємося, що бути в списку з росією, іраном та ще низкою країн вигнанців, нам ще не довго.  
  2. Межа знань – вересень 2021 рік. По запитах, повʼязаних з пізнішим періодом, можна або взагалі не отримати відповіді, або вона може бути неточною.

    Хоча, знаєте, навіть за таких умов, якщо запитати ChatGPT, хто напав на Україну, то він відповість, що “як штучний інтелект, не маю можливості оцінювати політичні події або військові конфлікти, тому не можу дати відповідь на це питання. Однак, згідно з офіційними заявами України та інших країн, військова агресія на територію України була започаткована Російською Федерацією в 2014 році”. Чим безумовно викликає у нас трохи більше довіри та поваги:) Пруфи: 

Як українцю отримати доступ в ChatGPT? | Хостингова компанія HostPro
  • Модель вже навчена, в неї не можна завантажити нові дані.
  • Не вміє виражати емоції, притаманні людському інтелекту.
  • Краще розуміє запити і швидше на них відповідає, якщо їх прописувати англійською.
  • Коротка памʼять – на 5 кроці може забути, що було на 1. Великі завдання треба розбивати на дрібніші частини і час від часу нагадувати початкову тему. 
  • Розширена версія (мається на увазі та, з якою можна не гратися, а реально вирішувати робочі питання) не безкоштовна, а коштує $20/міс.

Маленька ремарка з приводу дискусій про робочі місця. Ми навмисне не вносили це питання в список проблем. І ось чому – так, ChatGPT справді може замінити деяких ваших колег по роботі, але страшно має бути лише низькокваліфікованим працівникам. Для справді хороших спеціалістів, на нашу думку, ChatGPT ніколи не стане загрозою, а лише прекрасним помічником. 

А тепер йдемо далі. 

Що вміє ChatGPT?

Та достобіса всього насправді. Але давайте конкретніше, що сервіс робить з даними: 

  • генерує контент;
  • перефразовує;
  • комбінує;
  • реогранізовує;
  • перекладає; 
  • враховує контекст.

В яких галузях це потрібно?

В усіх сферах digital і не тільки:

  • маркетинг (особливо стратегічний маркетинг, SMM та реклама);
  • SEO;
  • створення контенту;
  • розсилки;
  • звіти;
  • розробка ПЗ;
  • UI-UX-дизайн;
  • дослідження, в тому числі й наукові;
  • юриспруденція. 

Інструкція по реєстрації в ChatGPT для українців

Оскільки обмеження поки нікуди не поділися, а втрачати таку нагоду долучитися до спілкування з ChatGPT, особливо через росію, не хочеться. Спробуємо ці обмеження обійти. Пропонуємо кілька способів.   

Поки додатка від Open AI немає, будемо заходити через офіційний сайт. І одразу зазначимо: якщо ви хочете використовувати ChatGPT для роботи повноцінно, то підійде лише перший спосіб. 

Як українцю отримати доступ в ChatGPT? | Хостингова компанія HostPro

№ 1. Скористатися VPN та іноземним номером

Ох ні, ми знаємо, про що ви подумали. Вигадати якийсь зарубіжний номер телефону і ввести його не вийде. Нейромережа вміє визначати фейкові згенеровані номери. 

Тому так, доведеться або купувати іноземну сімку, або просити знайомих за кордоном зареєструвати для вас акаунт на місцевий номер.

Щодо VPN, то ми використовуємо ClearVPN, який, до речі, українського походження. Хоча підійде насправді будь-який. 

№ 2. Писати в Telegram-бот

Уже понастворювали чимало ботів, всяких-всяких, і російських зокрема. Ми можемо порадити лише 1 українського походження – 🇺🇦ChatGPT. Але він платний.

Перше запитання безкоштовне, а потім 5 запитів – 50 грн, безлім – 300 грн/міс. Зауважимо, що такі телеграм-боти можуть мати обмежений функціонал + уточнювати запити теж не можна. Ще однією проблемою є те, що іноді доводиться чекати на відповідь надто довго. 

Як українцю отримати доступ в ChatGPT? | Хостингова компанія HostPro

№ 3. Інтегрувати ChatGPT через розширення для Google Chrome  

Єдине безкоштовне розширення – Merlin, бо ChatGPT Assistant або ChatGPT for Search Engines, як виявилося, теж вимагають авторизації на Open AI. Працює воно як додаток до пошукового рядка. Надає лише 11 безкоштовних запитів і не працює, коли ChatGPT оновлюється.

Як викликати Merlin? 

Потрібно ввести запит ⇒ вставити комбінацію ⌘ + М або Ctrl + M (на Windows) ⇒ передати запит Мерліну. 

На власному досвіді скажу, що розширенню краще давати лише ті запити, які потім будуть перевірятися людиною. Хоча, знаєте, із запитом “напиши рекламу для хостингової компанії” англійською Merlin впорався навіть дуже непогано. 

Як українцю отримати доступ в ChatGPT? | Хостингова компанія HostPro

На завершення

Оскільки ми вже дізналися, як отримати доступ до ChatGPT, то нехай він сам напише нам заключну частину. 

Як українцю отримати доступ в ChatGPT? | Хостингова компанія HostPro

“На завершення зазначимо, що отримати доступ до ChatGPT тепер можливо і для українців за допомогою цих простих інструкцій. Дотримуючись цих кроків, ви зможете насолоджуватися багатьма перевагами цієї інноваційної мовної моделі, включаючи переклад, стислий виклад тексту та багато іншого. Не пропустіть цей неймовірний інструмент – почніть вже сьогодні!” 

ChatGPT

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Як скоротити посилання безкоштовно. Топ 5 сервісів альтернатив Bitly
Як скоротити посилання безкоштовно. Топ 5 сервісів альтернатив Bitly

Поділитися посиланням в робочому чаті, закинути лінк на сайт в рекламу, соцмережі чи SMS....

Життєхитрики, як отримати хелп від підтримки HostPro максимально швидко
Життєхитрики, як отримати хелп від підтримки HostPro максимально швидко

Навіть якщо ви ніц не запамʼятаєте, знайте: ми все одно готові вам допомогти, коли...

100 статистичних фактів про IT
100 статистичних фактів про IT

Хочете дізнатися сотню цікавих фактів про IT? Як добре, що ми здибалися :)  Гадаємо,...