Даруємо 10 шоперів

в нашому Telegram

Приєднатись

Google відмовляється від знака замочка в адресному рядку 

Тут таке діло, в наступній версії Chrome 117, що вийде у вересні 2023 року, значок замка, який сигналізував про наявність на сайті SSL-сертифіката і безпечного HTTPS-зʼєднання, замінять на значок “налаштування”.

Зміни інтерфейсу адресного рядка стосуватимуться лише десктопних версій та версій Android, а от з iOS значок заберуть взагалі. Водночас Chrome продовжуватиме сповіщати користувачів, коли їх з’єднання небезпечне.

Протягом останнього десятиліття Google справді доклав чимало зусиль для того, щоб зробити Інтернет максимально безпечним. І, так, сьогодні HTTPS вже стало нормою – від 81% до 95% сторінок завантажуються із використанням безпечного зʼєднання. Саме тому необхідність інформувати людей про переваги HTTPS просто випарувалась.

Відмову від замка на користь нового значка “налаштувань”, або “мелодії”, Гугл пояснює тим, що:

  1. Безпека має бути стандартним станом.
  2. Багато користувачів ніколи не розуміли, що при натисканні на значок замка відображається важлива інформація та елементи керування.
  3. HTTPS іноді використовується на фішингових сторінках, а отже – значок замка створює ілюзію, що користувачі захищені від атак.
  4. Новий символ асоціюється з налаштуваннями, тож спонукатиме користувачів частіше на нього тиснути, щоб дізнатися додаткову інформацію про зʼєднання. 

Google замінить знак замочка в адресному рядку| Новини HostPro
Якими є і якими стануть елементи керування сайтом

По живому потестувати, який вигляд матиме новий нейтральний індикатор можна в Chrome Canary (версії браузера для розробників), якщо ввімкнути Chrome Refresh 2023 за адресою chrome://flags#chrome-refresh-2023

Як бачимо, без безпечного зʼєднання ні туди і ні сюди, тож якщо на вашому сайті досі не встановлено SSL-сертифікат, наполегливо рекомендуємо його підключити. Обрати найбільш відповідний SSL для свого проєкту можна на цій сторінці

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися