Як отримати HTML-шаблони для розробки вебсайтів

post thumbnail

Зручний та якісно розроблений вебсайт є важливою “точкою” контакту для бізнесу, особистих брендів та проєктів. Саме він справляє сильне перше враження на відвідувачів. Однак процес розробки та створення вебсайту з нуля може бути складним і вартісним, що часто робить його недоступним для багатьох приватних осіб і малих підприємств. Саме тут на допомогу приходять HTML-шаблони. Ці заздалегідь розроблені дизайни пропонують економічно ефективне і доступне рішення, з яким ви зможете легко створювати професійні та привабливі вебсайти, адаптуючи шаблон під власні потреби.

Як зробити сайт на html і залити його на хостинг

Що таке шаблон HTML?

HTML-шаблон – це заздалегідь розроблена вебсторінка або набір вебсторінок, створених за допомогою HTML (мови розмітки гіпертексту) разом з CSS (каскадними таблицями стилів) та JavaScript. Ці шаблони слугують основою для створення вебсайтів, пропонуючи готову структуру та дизайн, які можна налаштувати відповідно до конкретних потреб.

Безкоштовні та платні шаблони: у чому різниця?

Одним з вагомих критеріїв вибору шаблону HTML є його вартість. Різні платформи пропонують величезну кількість як безкоштовних варіантів, так і платних. У чому ж полягає різниця між ними? 

Основна відмінність між безкоштовними та преміальними шаблонами –  унікальність дизайну та наявність додаткових можливостей (стосується лише систем керування контентом).

На жаль, безкоштовні шаблони вебсайтів мають один суттєвий недолік, пов’язаний з CMS – системою керування вмістом, адже вам може знадобитися інсталювати багато додаткових плагінів, щоб отримати потрібні функції. Може навіть виявитися, що деякі з них доступні лише в преміальних. Також існує ризик того, що ваш сайт може бути подібним по дизайну з іншими. 

Безкоштовні шаблони рідко постачаються з документацією, тому вам доведеться розбиратися в усьому самостійно. Налаштування таких тем може бути складним, оскільки більшість з них не мають багатьох параметрів налаштування, а внесення зміни можуе потребувати певних навичок програмування. Якщо ж їх немає, доведеться погодитися на простий макет або кольорову схему. 

Безкоштовні теми часто мають дуже мало оновлень або взагалі не оновлюються, що може призвести до проблем із безпекою вашого вебсайту, а вам це точно не потрібно. 

Також, як правило, безкоштовні шаблони мають обмежені ліцензії. Це означає, що ви не можете використовувати їх для комерційних вебсайтів, зокрема й інтернет-магазинів. Але якщо ви запускаєте блог або сайт-портфоліо, це не буде проблемою. Тому важливо ОБОВ’ЯЗКОВО ознайомлюватися з ліцензією, щоб уникнути потенційних юридичних питань і обмежень використання.

Платні шаблони мають додаткову вартість, однак вони пропонують значно більше функцій порівняно з безкоштовними. Ці теми часто включають візуальні конструктори, безліч плагінів і унікальні дизайни, які гарантують неповторність вашого вебсайту. Усі платні шаблони підходять для комерційних сайтів і постачаються з докладною та зрозумілою документацією, що спрощує роботу з самим кодом. 

Однак, прагнучи продати більше, розробники іноді додають у свої шаблони занадто багато непотрібних функцій, що може навпаки ускладнити та сповільнити роботу сайту. 

Обидва типи шаблонів мають свої як плюси, так і мінуси. Вибір між ними залежить від типу вебсайту, який ви плануєте створити.

Де взяти HTML-шаблон для розробки сайту?

Для пошуку HTML-шаблона ви можете звернутися до відомих платформ, що пропонують широкий вибір шаблонів для різних цілей – від простих особистих блогів до складних корпоративних вебсайтів.

ThemeWagon

HTML-шаблони на ThemeWagon | Wiki HostPro

Платформа, в колекції якої міститься велика кількість безкоштовних та преміальних шаблонів. Кожен із них зазвичай включає демонстраційну версію, щоб ви могли побачити візуал та функціонал сайту перед завантаженням.

TemplateMo

HTML-шаблони на TemplateMo | Wiki HostPro

TemplateMo – чудовий ресурс для HTML-шаблонів. Він пропонує безліч безкоштовних шаблонів для різних типів вебсайтів, включно з бізнес-сайтами, портфоліо та особистими блогами. Шаблони часто є адаптивними, добре продуманими та легко налаштовуються, що робить їх хорошим вибором як для початківців, так і для досвідчених розробників.

TemplateMonster

HTML-шаблони на TemplateMonster | Wiki HostPro

TemplateMonster – відома платформа, яка пропонує широкий вибір шаблонів для вебсайтів, зокрема HTML-шаблони, теми WordPress та інші цифрові ресурси. Платформа відома своєю різноманітною колекцією високоякісних шаблонів, які підходять для різних галузей і цілей. 

Wix

HTML-шаблони на Wix | Wiki HostPro

Wix – один з найвідоміших конструкторів сайтів, але на ньому також можна обирати та редагувати шаблони, а також завантажувати шаблони HTML для вашого сайту.

ThemeForest

HTML-шаблони на ThemeForest | Wiki HostPro

ThemeForest – одна з найбільших і найпопулярніших платформ для придбання HTML-шаблонів, тем WordPress та інших вебресурсів. Вона є частиною Envato Market, де розміщена величезна колекція цифрових активів, створених спільнотою дизайнерів і розробників.

Envato Elements

HTML-шаблони на Envato Elements | Wiki HostPro

Envato Elements – це комплексний сервіс на основі підписки, що пропонує необмежену кількість завантажень широкого спектру цифрових ресурсів, зокрема шаблони вебсайтів, графіку, фотографії, шрифти та багато іншого. Це частина мережі Envato, до якої також входить ThemeForest.

Платформи, які містять колекції HTML-шаблонів часто дозволяють фільтрувати їх на основі категорій, функцій і навіть оцінок користувачів, що полегшує пошук потрібного для вашого проєкту. Крім того, багато шаблонів постачаються з підтримкою розробників і регулярними оновленнями, що може бути корисним для підтримки вашого вебсайту в довгостроковій перспективі.

На завершення

Якщо ви хочете створити вебсайт на HTML, тоді ваше перше завдання полягає в тому, щоб просіяти широкий спектр варіантів і знайти ідеальну тему. З цим вам допоможуть вже готові шаблони TemplateMonster, Wix, Envato Elements та багато інших.

А ми в HostPro з радістю його захостимо. Найбюджетніші тарифні плани для стартапів стартують від $2.95 / міс. З усіма налаштуваннями допоможемо безкоштовно 24/7.

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Карта кліків (теплова карта) – що це таке, для чого треба і як реалізувати?
Карта кліків (теплова карта) – що це таке, для чого треба і як реалізувати?

Сьогодні розберемо дуже круту тему вебаналітики – що таке теплові карти, карти кліків, або...

Як зробити сайт на html і залити його на хостинг
Як зробити сайт на html і залити його на хостинг

Створення власного вебсайту на HTML захопливий та доступний для кожного процес. Навіть без попереднього...

10 найкращих практик для форм на сайті
10 найкращих практик для форм на сайті

Форми реєстрації та логіну, підписки чи оформлення доставки та оплати. Здається, всі й так...