Даруємо 10 шоперів

в нашому Telegram

Приєднатись

15 маркетингових інструментів ШІ, які дозволять вам вчасно йти з офісу

post thumbnail

Digital-маркетологи перебувають, мабуть, у найбільш вигідному становищі щодо використання AI у повсякденній роботі. Ті, хто в курсі, знають, скільки зусиль витрачається на аналітику, написання рекламних текстів, розробку стратегій та генерацію ідей. Сотні тасків, щоб досягти фактично 2 цілей – збільшити впізнаваність бренду та підвищити продажі. 

Однак усе йде до спрощення. Сьогодні AI-інструментам можна делегувати не лише процеси з автоматизації та обробки табличних даних, але й генерацію стратегій, маркетингових ідей та багато іншого. 

Більше того, за результатами дослідження, 80% опитаних техлідів підтвердили, що побачили позитивний ефект від залучення ШІ у бізнес-процеси. Тож ми вирішили зробити вам користь і зібрали 15 кращих маркетингових інструментів штучного інтелекту, які прискорять виконання рутинних завдань. 

З якими задачами маркетолога допоможе впоратися AI?

  • Пошук лідів
  • Ціноутворення і просування
  • Бюджетування
  • Керування каналами
  • Персоналізація кампаній 
  • Крос-продажі 
  • Оптимізація маркетингу загалом
  • Автоматизація написання контенту 
  • Підбір ключових слів
  • Локалізація сторінок, листів, блог-постів
  • Рекомендації контенту користувачам
  • Покращення доставки email та оптимізація індивідуальних розсилок по часу 

ChatGPT

15 ШІ-інструментів для маркетолога | Блог HostPro

Конкретно у маркетингових цілях буде корисним при аналізі ринку, створенні email-шаблонів, статей у блог, опису продуктів, а також при розробці стратегій, проведенні брейнштормів, генерації ідей і створенні персоналізованих пропозицій. Також ChatGPT знаходить джерела, за якими можна провести маркетингове дослідження.

Варто лише звернути увагу, що відповідь на ваш запит буде взято з даних до вересня 2021 року.

Версія GPT-3.5 безкоштовна. Оновлений ChatGPT-4 доступний лише підписникам платного тарифу ChatGPT Plus ($20), і те з обмеженнями – до 25 запитів за 3 години. 

Можна замінити іншими безкоштовними інструментами на тій же мовній моделі ChatGPT-4, наприклад, Bing Chat або Forefont.

Щоб ваш ChatGPT “запрацював”, потрібно якісно формулювати запити, іншими словами – надати йому чітке ТЗ. Секрети правильно прописаних prompts для максимально ефективних результатів від ChatGPT + готовий шаблон у нашій статті

Посилання: https://openai.com/blog/chatgpt 

Forefront

15 ШІ-інструментів для маркетолога | Блог HostPro

Прикол цього сервісу в тому, що на початковому етапі ви можете обрати собі в асистенти менеджера з маркетингу (професію можна обрати в Active Persona) і Forefront буде відповідати одразу в правильному контексті. 

Як і ChatGPT, розуміє українську. Однак зі значною перевагою – він конектиться одразу до Інтернету, через що і дані, які ви отримаєте, будуть більш актуальними. 

Якщо заходити з акаунта Google або зареєструватися на сайті, сервісом можна користуватися безкоштовно.

Посилання: https://chat.forefront.ai/ 

Bing Chat

15 ШІ-інструментів для маркетолога | Блог HostPro

Чат-бот Bing від Microsoft, є не просто діалоговим сервісом, а цілою пошуковою системою, підсиленою ШІ. Працює на базі GPT-4 OpenAI.

Допомагає маркетологам швидше робити дослідження, генерувати контент для сайту, опису продуктів, email-розсилок, може навіть надихнути на створення статей на певні теми. Надає максимально розгорнуту та актуальну інформацію. 

Bing Chatbot безкоштовний. Щоб почати ним користуватися, потрібен браузер Edge. 

Посилання: https://www.bing.com/new 

Cody

15 ШІ-інструментів для маркетолога | Блог HostPro

Відповідає на питання, як і ChatGPT, але з однією перевагою: його можна навчати на вашому бізнесі, команді, процесах і клієнтах, використовуючи вашу власну базу знань.

Безкоштовний (250 запитів на місяць). Платні тарифи стартують від $29/міс. 

Посилання: https://meetcody.ai/ 

MarketMuse

15 ШІ-інструментів для маркетолога | Блог HostPro

Допомагає створювати SEO-оптимізовані тексти на сторінки сайтів, статті у блог, рекламні оголошення та email-розсилки. За потреби тексти можна корегувати у вбудованому редакторі.

Market Muse також відстежує рейтинг SERP та здійснює аналізує конкурентів. Безкоштовний тариф – 10 запитів на місяць для 1 користувача. Платні тарифи від $149/міс.

Посилання: https://www.marketmuse.com/

Aiter

15 ШІ-інструментів для маркетолога | Блог HostPro

Безкоштовний генератор рекламних оголошень на базі штучного інтелекту.

Крім текстових оголошень, допоможе згенерувати ідеї для стратегії, а також ключові слова на SEO/PPC для вашого продукту. Розуміє лише англійську. Для української версії сайту хіба що зможе підібрати ключі.  

Як працює Aiter? Ви вставляєте посилання на сайт, обираєте свій рівень креативності і в підсумку отримуєте готову до використання рекламу. Aiter не зробить всю роботу за вас, але стане гідною точкою для нового бачення вашого маркетингу. 

Посилання: https://aiter.io/ 

LeadiQ

15 ШІ-інструментів для маркетолога | Блог HostPro

ШІ-сервіс, який допомагає створити ідеального покупця, визначити тригери продажів, персоналізувати комунікацію та відслідкувати реакцію користувачів.

Пробний період безкоштовний. Платні тарифи стартують від $85/міс. 

Посилання: https://leadiq.com/  

Fullstory

15 ШІ-інструментів для маркетолога | Блог HostPro

Аналізує шлях користувачів на вашому сайті, щоб визначити, на яких саме кроках вони “відвалюються”.

Запамʼятовує кліки, скроли, рухи миші. 

Безкоштовний тріал протягом 14 днів (видають за запитом протягом 1 дня). Вартість платних тарифів розраховується індивідуально. 

Посилання: https://www.fullstory.com/ 

DigitalFirst.ai

15 ШІ-інструментів для маркетолога | Блог HostPro

Допомагає формувати повноцінні воронки, генерувати ідеї для таргету, оголошення. 

Тарифи стартують від $99/міс, у кожного є безкоштовний тріал на 3 дні.

Посилання: https://www.digitalfirst.ai/  

Factors.ai

15 ШІ-інструментів для маркетолога | Блог HostPro

Визначає, хто саме стоїть за вашим анонімним трафіком, аналізує поведінку відвідувачів сайту, оптимізує рентабельність витрат на рекламу.  

Сповіщення в режимі реального часу допомагають взаємодіяти з акаунтами, які мають найбільші наміри покупки. 

Є безкоштовний пробний період. 

Платні тарифи від $99/міс.

Посилання: https://www.factors.ai/ 

Ще один ШІ-сервіс зі схожим функціоналом – Leadfeeder з тріалом на 14 днів. 

WTF?

15 ШІ-інструментів для маркетолога | Блог HostPro

Безкоштовний ШІ-інструмент, який переказує зміст сайтів. Корисно, якщо ви не володієте мовою, але хочете дізнатися, про що написано на сайті. Ну, або якщо ліньки перечитувати увесь вміст. 

Посилання: https://wtfdoesthiscompanydo.vercel.app/ 

Chatfuel

15 ШІ-інструментів для маркетолога | Блог HostPro

Конструктор чат-ботів у соцмережах або на сайті. Корисно для тих, хто використовує чат-боти у своїй маркетинговій стратегії.

Допомагає не губити повідомлення від клієнтів, робити рекламу в соцмережах більш ефективною і отримувати з неї релевантні ліди. 

Є безкоштовний пробний період. Платні тарифи починаються від $10.49/міс. 

Посилання: https://chatfuel.com/ 

ManyChat

15 ШІ-інструментів для маркетолога | Блог HostPro

Добре зарекомендував себе серед чат-ботів на основі ШІ. Він простий у використанні та розроблений саме під продажі й маркетинг. ManyChat зосереджується в основному на Facebook Messenger, але вони також мають підтримку Instagram Direct. 

Цей AI-Інструмент можна використовувати без будь-яких знань у кодуванні – налаштовується за 20 хвилин. На період воєнного стану українці можуть користуватися преміум тарифом безкоштовно.

Посилання: https://manychat.com/ 

Neurons

15 ШІ-інструментів для маркетолога | Блог HostPro

AI-інструмент для нейромаркетологів, який дозволить дізнатися, що саме мотивує вашу ідеальну аудиторію та передбачити тим самим поведінку відвідувачів на сайті і в процесі рекламних кампаній. 

Допоможе скоротити витрати на A/B тестування та спрогнозувати ефективність кожної кампанії, зображення та відео ще до запуску.

Тестування відбувається на потрібних вам сегментах клієнтів. Рішення досить дороговартісне – від €5000/рік. Але все розраховується індивідуально у процесі комунікації з особистим менеджером. 

Посилання: https://www.neuronsinc.com/ 

Retainly

15 ШІ-інструментів для маркетолога | Блог HostPro

Створена в Україні ШІ-платформа для залучення клієнтів, яка автоматизує електронні листи, SMS-повідомлення й push-сповіщення та допомагає швидше проводити ліди по воронці.

За допомогою Retainly ви зможете швидко та ефективно зв’язуватися з користувачами, які тестують ваш продукт, а також з читачами вашого блогу та потенційними клієнтами, які замовили демо-версію. Крім того, ви зможете автоматизувати пошук потенційних клієнтів протягом усього циклу продажів та залучати клієнтів повторно.

Надається безкоштовний період, тарифи стартують від $15/міс.  

Посилання: https://retainly.app/ua/ 

На завершення

Як то кажуть, не бійтесь заглядати у словник і застосовувати AI-інструменти у повсякденних завданнях. Так ви зможете, по-перше, автоматизувати рішення на основі даних. А дані – це все в маркетингу. 

По-друге, заощадити бюджет. Замість того, щоб наймати цілу команду, власники бізнесу зможуть зосередитися на підборі співробітників для виконання критичних завдань. До того ж, інструменти на базі штучного інтелекту дозволяють збільшувати повернення інвестицій (ROI). Адже коли ви знаєте, яка точно кампанія спрацює, то вже не витрачаєте кошти на інші.

По-третє, створювати персоналізацію в режимі реального часу. Клієнти очікують, що ви знаєте, чого вони хочуть. І от якраз штучний інтелект використовує прогнозний аналіз, щоб краще зрозуміти поведінку клієнтів і їхні купівельні звички. Це те саме, що використовують Google, Netflix і Instagram для рекомендацій щодо перегляду.

Сподіваємося, що з нашою підбіркою маркетингових інструментів ШІ на одного щасливого маркетолога стане більше.

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Як скоротити посилання безкоштовно. Топ 5 сервісів альтернатив Bitly
Як скоротити посилання безкоштовно. Топ 5 сервісів альтернатив Bitly

Поділитися посиланням в робочому чаті, закинути лінк на сайт в рекламу, соцмережі чи SMS....

Життєхитрики, як отримати хелп від підтримки HostPro максимально швидко
Життєхитрики, як отримати хелп від підтримки HostPro максимально швидко

Навіть якщо ви ніц не запамʼятаєте, знайте: ми все одно готові вам допомогти, коли...

100 статистичних фактів про IT
100 статистичних фактів про IT

Хочете дізнатися сотню цікавих фактів про IT? Як добре, що ми здибалися :)  Гадаємо,...