Захист і прискорення сайту з Cloudflare

post thumbnail

Цілком ймовірно, багато хто чув про Cloudflare – мережі доставки контенту і захисту від DDoS. Понад 100 дата центрів Cloudflare розташовані по всьому світу, а з недавнього часу ще й в Києві. Це дозволяє максимально прискорити передачу контенту для українських відвідувачів. Hostpro і Cloudflare разом роблять інтернет швидким і безпечним.

Дата-центри Cloudflare

Cloudflare використовує CDN як інфраструктуру, щоб завантажувати сайт швидше. Технології хостинг Cloudflare миттєво оптимізують контент. Зменшують споживання трафіку на 60% і на 65% знижують навантаження на сервер.

Як Cloudflare використовує СDN інфраструктуру

Мобільні оптимізації

Cloudflare надає автоматичну оптимізацію сайту для мобільних пристроїв і інтернет-каналів, та адаптує контент для досягнення максимальної продуктивності.

Polish і Mirage

Оптимізація Polish видалить непотрібні байти з зображень – в середньому розміри зменшуються на 35%. Mirage, в свою чергу, гарантує відповідність розміру і дозволу, зображення, що поставляється відвідувачам сайту. Mirage визначає розмір екрану і швидкість з’єднання для забезпечення найкращої якості зображення в поточному вікні браузера, мобільного або комп’ютера.

Railgun

Сервіс Railgun стискає контент, який не кешируєтся іншими CDN. Це корисно для сайтів, які часто оновлюються – новинних порталів, блогів і т.д.

WebSockets

Компанія Cloudflare розробила протокол передачі інформації WebSockets для інтерактивних додатків, багатокористувацьких ігор і чатів. Усередині з’єднання WebSockets дані передаються без необхідності відновлення сесій.

Зворотня сумістність

Cloudflare вирішили проблему автоматичним забезпеченням HTTP / 2 і SPDY для ваших відвідувачів. Наприклад, якщо браузер підтримує HTTP / 2, то мережу Cloudflare буде використовувати HTTP / 2. Якщо браузер підтримує SPDY, але не HTTP / 2, відповість в SPDY. Для більш старих браузерів або НІ-HTTPS запитів, буде повертатися назад на HTTP / 1.1. З недавніх пір Cloudflare також підтримує новий протокол QUIC HTTP / 3.

Web Application Firewall

Ще одна сильна сторона Cloudflare – Web Application Firewall. Фаєрвол нового покоління, який аналізує запити за лічені секунди і реагує на атаки не сповільнюючи роботу сайту.

Розширений захист

Розширений захист від Cloudflare

Захищає від:

  • DDoS-атак
  • сканувань на уразливість
  • злому паролів адмін-панелі
  • спаму в коментарях
  • масової реєстрації ботів
  • дозволяє гнучко налаштувати обмеження доступу по країнам або IP-адресами

Використовуючи Anycast, DNS перенаправляє шкідливі запити на сервера по всьому світу, тим самим розсіюючи атаку.

10Tbps – загальна пропускна здатність мережі, і це в 10 разів більше, ніж найбільш зареєстрована DDoS атака за історію.

Пропускна здатність Cloudflare

Правила сторінок

Ви маєте можливість налаштувати роботу CDN Cloudflare в залежності від потреб вашого сайту. Серед них створення і налаштування правил, включення і виключення різних послуг Cloudflare, пріоритетність налаштувань.

Додаткові налаштування:

  • завжди використовувати HTTP
  • завжди онлайн (при нестабільній роботі вашого сервера, Cloudflare буде віддавати сторінки сайту з кешу)
  • 301/302 переадресація URL
  • рівень безпеки (безпека для сторінок входу в систему, адміністрування)
  • рівень кеша (подвоїть пропускну здатність, копіюючи ті ресурси, що рідко змінюються)
  • кеш TTL
  • додатки
  • продуктивність

Кількість правил, доступних для вашого домену, обмежена типом плану. Якщо вам потрібно більше правил, Cloudflare пропонує придбати їх додатково, не змінюючи тарифний план.

Аналітика

Ведеться аналіз відвідувачів і пошукових роботів. Відображається скільки запитів і яку кількість трафіку допоміг стиснути Cloudflare. В розширених тарифах Pro і Business статистика обновляется раз у 15 хвилин. Обмеження тільки в безкоштовному тарифі – раз в 24 години.

SSL

У всіх тарифах Cloudflare надається безкоштовний SSL від Comodo і кілька режимів шифрування трафіку. Оберіть Flexible SSL, якщо ваш сервер не може приймати безпечні (HTTPS) з’єднання; Full SSL, якщо у вас є самоподпісанний сертифікат SSL і оберіть Full (Strict) якщо у вас є діючий сертифікат SSL.

Захист від Cloudflare

Як підключити?

Підключення відбувається за кілька хвилин. Ви можете підключити всі сервіси Cloudflare на будь-який тариф Hostpro. Для того, щоб підключити, увійдіть в панель управління і в розділі доповнення вибрати Cloudflare.

Сподіваємося, що після цього тексту питань про те, що таке Сloudflare, стане трохи менше.

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

У чому відмінність між IPv4 та IPv6. Хостинг з підтримкою IPv6
У чому відмінність між IPv4 та IPv6. Хостинг з підтримкою IPv6

Існує дві версії інтернет-протоколу: IPv4 (Internet Protocol version 4) та IPv6 (Internet Protocol version...

Як захистити пошту на домені від спаму
Як захистити пошту на домені від спаму

Небажані масові повідомлення (спам) полюють за нами всюди: месенджери, соцмережі, sms-повідомлення, реклама на сайтах....

Як працює CloudFlare та як його налаштувати?
Як працює CloudFlare та як його налаштувати?

Що таке Cloudflare? Cloudflare – це мережа доставки контенту (CDN) і хмарна платформа безпеки,...