Даруємо 10 шоперів

в нашому Telegram

Приєднатись

Як розпізнати поганого хостинг-провайдера?

post thumbnail

Якщо ви вирішили розпочати власний онлайн-бізнес, вам не обійтись без трьох фундаментальних речей: лаконічного й актуального доменного імені, кваліфікованого розробника або ж якісного конструктора сайтів і, безумовно, стабільного хостингу. Сьогодні ми розповімо, на що варто звернути увагу при виборі надійного хостинг-провайдера та як розпізнати недобросовісну компанію.

Завеликий downtime (час простою)

Безперечно, основним показником низької якості хостингу є часті й незаплановані простої. Занадто довгий downtime безпосередньо впливає на трафік вашого сайту, його авторитет та ранжування у пошукових мережах. У результаті втрачаємо існуючих та потенційних клієнтів, рівень продажів та конверсій знижується, а це вже пряма загроза бізнесу загалом.

При виборі хостинг-провайдера дотримуйтесь простого правила – обирайте того, хто гарантуватиме вам щонайменше 99% аптайму.  

Обмеження пропускної здатності 

Незважаючи на те, що майже всі хостингові компанії говорять про необмежену пропускну здатність, на практиці вони все ж можуть дотримуватися “політики добросовісного використання”. 

Тож ми радимо дуже уважно читати політику вашого хостинг-провайдера, аби ви точно знали ваш ліміт пропускної здатності. Зверніть увагу – якщо він буде занизьким, це негативно вплине на SEO, PAID & Social кампанії тощо. Хороший хостинг надасть вам можливість передавати стільки даних, скільки вам потрібно. 

Низька швидкість завантаження сайту

Якщо ваш сайт повільно завантажується, то найімовірніше, це може бути результатом підвищеного трафіку, відсутності оптимізації сайту, а також великої кількості сайтів на одному сервері недобросовісного хостинг-провайдера. 

Маєте проблеми зі швидкістю свого сайту? Ми з радістю захостимо вас у себе. Перенесення сайту на Hostpro –  процедура безкоштовна, безпечна і без зайвих турбот для вас. Все, що потрібно – заповнити заявку на нашому сайті. А для того щоб процес новосілля й адаптації до нашого хостингу був ще приємнішим і комфортнішим для вас, ми підготували подарунки: 

  • місяць безкоштовного користування будь-яким тарифом shared-хостингу,
  • комерційний сертифікат Certum Commercial SSL DV рівня – для захисту особистих даних і підвищення довіри ваших користувачів.

Незручна панель управління

Наявність інтуїтивно зрозумілої і варіативної панелі управління хостингом надзвичайно важлива, адже з нею ви зможете легко керувати своїм сайтом і розвивати власні проекти без сторонньої допомоги. 

Ми знаємо, наскільки цінною для вас є проста і легка у використанні панель управління, тож пропонуємо у наших тарифах лише найпопулярніші cPanel, DirectAdmin, cPanel MultiAdmin, щоб усі потрібні вам функції завжди були під рукою.  

Маніпуляції з цінами на продовження

Чимало хостингових компаній дедалі частіше стають учасниками не зовсім чесної маркетингової гри, коли клієнт замовляє послугу за низькою ціною, а от продовжити її йому вже пропонують за завищеними цінами. Це чистої води маніпуляція, погодьтеся.

Підвищення ціни на продовження є нормою лише у тому випадку, коли ви замовляли послугу за акційною ціною, а продовжуєте за звичайною.

Ми завжди намагаємося створити якомога комфортніші умови для оплати. Чим більший період оплати ви обираєте при замовленні послуги у Hostpro, тим більше ви економите.

Недоступність оновленого ПЗ

Справді хороші хостингові компанії завжди безкоштовно забезпечать своїх клієнтів останніми оновленнями ПЗ, щоб ви могли безпроблемно та ефективно вести свій бізнес. Якщо ж ваш хостинг-провайдер не здатен цього зробити, час пошукати іншого.

Проблеми з безпекою сайту

Якщо хостинг-провайдер не надав вам належного рівня безпеки, перехід до іншої компанії є не просто бажаним, а обов’язковим. Відсутність належної безпеки не тільки зробить ваш сайт вразливим до вірусів, спаму та шкідливого проблемного забезпечення, але й може призвести до “покарання” від Google – негативного впливу на ранжування сайту. 

У Hostpro ви завжди захищені від зараження файлів та зламів – для кожного тарифу shared-хостингу ми безкоштовно надаємо антивірус ImunifyAV+, який сканує файли на предмет зараження, виявляє шкідливе ПЗ, а також автоматично визначає спроби несанкціонованого доступу до сайту. 

Абияка технічна підтримка

Відсутність технічної підтримки або ж посередня якість її роботи є дуже серйозним дзвіночком для того, щоб змінити свого хостинг-провайдера. Ніхто не застрахований від технічних збоїв, наприклад, з вини некваліфікованого розробника у стандартних ситуаціях – рекламна кампанія у самому розпалі, а сайт не працює. Ясна річ, потрібно у найкоротші терміни відновити робочу копію, якої у вас може просто не буде під рукою. У таких випадках наявність потужної технічної підтримки вкрай важлива.

Пам’ятайте, хороша хостингова компанія безкоштовно надає бекапи за максимально короткий час, не вимагаючи додаткових оплат за швидкість, та забезпечує підтримку 24/7/365 у будь-який зручний для клієнта спосіб

Комісії незрозумілого походження

Стягнення з вас додаткових комісій без попереднього повідомлення – ознака недобросовісного веб-хостингу. Тож якщо компанія не може надати вам поважну причину щодо того, для чого призначені ці додаткові збори, є сенс припинити у них обслуговуватися, адже це може повторюватися знову і знову. Ви маєте розуміти, за що ви платите. 

Відсутність бекапів

Бекапи надзвичайно важлива річ на випадок збою роботи сайту або ж його зламу. Якщо ваша хостингова компанія не робить регулярних (хоча б щотижневих) бекапів, час шукати іншого хостинг-провайдера. Прикрі випадки трапляються, і без належних резервних копій ваш бізнес може зазнати величезних збитків.  

У  Hostpro ваші файли завжди у безпеці, адже щодня ми робимо безкоштовні резервні копії для кожного тарифного плану хостингу. 

Не пропонують  SSL-сертифікат 

Для чого взагалі потрібен SSL? З ним хакери не зможуть шпигувати за конфіденційними даними на вашому сайті, наприклад, даними кредитних карток та інформацією про користувачів. Більше того, перехід з HTTP на HTTPS круто позначається на SEO, оскільки він сигналізує Google, що ви безпечний сайт, від чого й рейтинги біжать вгору. Тому, якщо ваш хостинг-провайдер не пропонує цю важливу функцію, краще перенести свій сайт на інший хост.

Безпека вашого сайту – наша цінність, тож на сайті Hostpro ви можете з легкістю обрати надійний SSL від світових брендів сертифікації безпосередньо під ваші потреби. Якщо ви вагаєтесь, чи точно це той сертифікат, який вам потрібен, наша техпідтримка з радістю прийде вам на допомогу і не лише допоможе обрати необхідний SSL, але й безкоштовно встановить і налаштує роботу по HTTPS.  

Приємний бонус – при замовленні у Hostpro будь-якого тарифу хостингу на рік, у подарунок ви безкоштовно отримуєте SSL-сертифікат на 12 місяців.  

Ліміти баз даних MySQL 

Для того щоб ваш сайт працював на повну, вам необхідна достатня кількість баз даних MySQL. Якщо хостинг-провайдер визначає для них певні обмеження, ви не зможете інтегрувати на ваш сайт нові технології, перешкоджаючи тим самим розвитку вашого бізнесу.

Провайдер не пропонує програми установки скриптів 

Автоматичні програми установки скриптів (Auto Script Installer)  – рішення, які дозволяють створити сайт за кілька кліків, навіть якщо ви не маєте жодного досвіду у кодуванні. Схема, як то кажуть, робоча:) Тож якщо ваша хостингова компанія не пропонує такого сервісу, можете замислитися над тим, щоб подивитися в сторону більш перспективних у цьому плані конкурентів. 

Для вашої зручності Hostpro надає у користування просту панель Softaculous, яка дозволяє легко обрати потрібну CMS-ку і в автоматичному режимі встановити один із сотень скриптів для роботи із сайтом. 

Висновок

Намагайтеся якомога частіше моніторити свого хостинг-провайдера на наявність вищезгаданих проблем і тоді вам не доведеться ризикувати своїм бізнесом. Варто лише приділити увагу таким суттєвим речам як аптайм, бекапи, вчасне оновлення ПЗ і вуаля – ваш сайт працює безперебійно, клієнтів стає дедалі більше, бізнес розростається. 

Хороший хостинг-провайдер, як старий друг – ти не бачиш його щодня, однак знаєш, що він завжди з тобою і в разі чого першим прийде на допомогу. У Hostpro завжди раді бути таким другом для вас ♥ 

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

End of life CentOS 7: Варіанти міграції
End of life CentOS 7: Варіанти міграції

У січні 2014 року компанія Red Hat приєдналася до проєкту CentOS, ставши його головним...

Що перевіряти під час тестового періоду на Хостингу?
Що перевіряти під час тестового періоду на Хостингу?

Якщо хостер пропонує клієнтам тестовий період, то це свідчить про те, що провайдер відповідальний...

Вся правда про безкоштовний хостинг. 15 причин, чому не варто 
Вся правда про безкоштовний хостинг. 15 причин, чому не варто 

Безкоштовний хостинг видається доволі привабливим для тих, хто тільки планує створювати сайт або у...