Даруємо 10 шоперів

в нашому Telegram

Приєднатись

Віртуальний хостинг – краще обирати у Hostpro

post thumbnail

З самого початку свого існування віртуальний хостинг, відомий також як веб-хостинг, створювався з метою розміщення декількох доменних імен (з окремою обробкою кожного імені) на одному сервері (або пулі серверів). 

Тепер, з винаходом хмарних обчислень, віртуальний хостинг використовуються для більш широких цілей, ніж будь-коли, наприклад, для таких рішень, як віртуальний хостинг додатків, серверів, сховищ, а іноді навіть цілих центрів обробки даних. 

Віртуальний хостинг – це як одна велика піца – кожний користувач отримує свій шматочок сервера з усією відповідною начинкою: базами даних, щомісячним трафіком, дисковим простором, акаунтами електронної пошти, обліковими записами FTP та іншими додатковими можливостями, які пропонує ваш хостинг-провайдер. 

При цьому системні ресурси розподіляються між користувачами залежно від того, скільки ресурсів у цей момент потребує саме ваш сайт – кожний отримує певний відсоток від оперативної пам’яті та процесора, а також інших елементів, таких як єдиний сервер MySQL, сервер Apache, поштовий сервер і т.д.

Віртуальний хостинг сайтів – це таки найбільш економічно вигідне рішення, оскільки всі витрати розподіляються між усіма охочими “з’їсти свій ласий шматочок”.

Віртуальний хостинг від HostPro

Чи підійде мені віртуальний хостинг?

Цей вид хостингу найкраще підійде стартапам та невеличким сайтам чи блогам, які не вимагають розширених конфігурацій чи високої пропускної здатності. Якщо ви перебуваєте на стадії “юний експериментатор з веб-дизайном і кодуванням” – віртуальний хостинг, однозначно, правильний вибір. 

Коли ваш сайт щойно запустився, є шанс, що він не принесе тонни трафіку, якщо тільки ви не плануєте запускати його за допомогою потужної маркетингової кампанії. У цьому випадку малоймовірно, що новому сайту буде потрібна велика пропускна здатність. Крім того, важко передбачити, скільки місця вам знадобиться, якщо ви не впевнені на 100% в розмірі контенту і зображень, які будете створювати. Віртуальний хостинг пропонує гнучке вирішення цих проблем. 

Якщо ж ваш сайт орієнтований на високий трафік, вам краще замислитися над альтернативними варіантами – VPS хостингом або ж орендою виділеного сервера

Переваги віртуального хостингу

Що ж такого доброго у тому віртуальному хостингу? Нумо розглядати його основні особливості🧐 

  • Це таки дешевше 

Віртуальний хостинг сайтів забезпечує найбільш економічно ефективне хостингове рішення. Оскільки одразу декілька людей роблять внесок у вартість сервера, виходить набагато дешевше. Повернемося до нашої алегорії про піцу. Якщо вам не потрібна ціла, а тільки шматочок, то, ясна річ, вигідніше розділити рахунок ще з кимось, а не сплачувати повну ціну самому. Базові тарифні плани віртуального хостингу сайтів у Hostpro починаються від $ 4.95 / міс. 

  • Найгнучкіше рішення

Нові онлайн-проекти можуть почати зі звичайного шаред-хостингу і без проблем переходити на серйозніші тарифні плани по мірі свого зростання. 

  • Можна легко керувати самостійно 

Віртуальний хостинг простий і зрозумілий в налаштуванні. Більшість провайдерів пропонують панель управління для керування вашим сайтом. Цей спрощений користувацький інтерфейс допомагає з виконанням адміністративних задач та моніторингом, пов’язаними з управлінням сервером.

  • Декілька доменів в одному місці 

Ви можете встановити кілька веб-сайтів в директорії. Як приклад можна навести одну людину, у якої є різні домени для особистого сайту, блогу для хобі та бізнес-сайту. Віртуальний хостинг ідеально під це підходить.  

  • За діло беруться професіонали 

Якщо у вас немає технічних знань, необхідних навичок або ж просто бажання вирішувати адміністративні задачі сервера, довірте усі турботи своїм хостинг-спеціалістам. Так, ви завжди можете розраховувати на професійну технічну підтримку у багатьох питаннях, починаючи від модернізації і обслуговування обладнання, оновлення програмного забезпечення, захист від DDoS-атак, закінчуючи перебоями в мережі і т.д. 

Недоліки віртуального хостингу

Як і все в цьому світі, шаред-хостинг має свої не зовсім привабливі фішечки. Однак варто зауважити, що усі їх можна уникнути або оперативно вирішити, якщо обрати справді турботливого хостинг-провайдера. 

  • Лімітовані ресурси 

Пам’ять та обчислювальна потужність діляться між усіма користувачами на сервері. Тому якщо на одному з сайтів на вашому спільному просторі раптово зросте трафік, то в результаті це вплине і на вас. Як правило, в таких випадках страждає швидкість завантаження вашого сайту. 

  • Можливі збої системи  

Якщо на сервер надходить навантаження від великої кількості веб-сайтів, він може вийти з ладу. А це призведе до того, що всі сайти, які на ньому розміщуються, “memento mori”.  

  • Недовершена безпека 

Якщо у вашого сусіда по серверу виникають проблеми з безпекою, ваш сайт також виявляється потенційно відкритим до несанкціонованого доступу. Однак цей недолік можна попередити, просто обравши якісного хостинг-провайдера. Hostpro, до прикладу, пропонує до всіх тарифів хостингу сайтів послугу  Cloudflare, яка дозволяє захистити ваш сайт від DDoS-атак, масової реєстрації ботів, зламу паролів та спаму. А для максимальної безпеки можна скористатися антивірусом ImunifyAV +, який визначає шкідливе ПЗ, заражені файли, вразливості сайту та пропонує можливі рішення їх усунення. 

На яких платформах доступний віртуальний хостинг?

Linux 

Операційна система Linux є найпопулярнішою ОС серед хостинг-провайдерів, оскільки вона дозволяє більш глибоко налаштовувати можливості сервера і користувацькі опції. 

Доволі часто ми зустрічаємось з хибним уявленням клієнтів про те, ніби користувачі, у яких на комп’ютері встановлена ОС Linux будуть мати проблеми з доступом на сайт, розміщеним на Windows хостингу, і навпаки. Однак насправді комунікація між користувачем і сайтом зовсім не залежить від того, які операційні системи у них встановлені. Це можна порівняти з телефонним дзвінком з iPhone на Аndroid. Різні платформи і різні виробники, однак дзвінок буде здійснюватися без жодних проблем. 

На Linux хостингу ви можете розмістити динамічний сайт зі збереженням інформації користувачів в підключеній базі даних, кошиком товарів, чатом для спілкування з користувачами сайту, фільтрами порівняння товарів за категоріями, інтерактивними формами для надсилання даних. Головне, щоб на Linux-серверах провайдера були встановлені найсучасніші програмні рішення. 

Починаючи від невеличкого сайту, блогу чи інтернет-магазину до великих проектів зі значним трафіком – віртуальний Linux хостинг ідеально підійде для досить-таки різнорідних проектів.  

На прикладі конкретного тарифу Turbo NVMe хостингу розглянемо, чому хостинг на Linux-серверах від Hostpro зробить з вашого сайту цукерочку. 

  •  Нові надшвидкіcні NVMe SSD-диски 

За результатами порівняльних навантажувальних тестувань між різними хостинговими компаніями показали, що NVMe-диски дозволяють зчитувати/записувати дані у 12 і 6 разів швидше, порівняно зі звичайними SSD. До того ж, у 4 рази збільшується кількість операцій введення-виведення – 243320 IOPS. Ці цифри – не сухий факт – від них напряму залежить швидкість завантаження вашого сайту. Хочете переконатися, тоді вам сюди

  • Космічна швидкість обробки запитів 

Якщо ви плануєте запускати рекламну кампанію, ваш сайт може зустрітися зі значно більшим, ніж зазвичай, напливом користувачів. Зазвичай у такі моменти швидкість вашого сайту знижується, але тільки не з NVMe хостингом.🤫Секрет полягає у нових процесорах з технологією Intel® Turbo Boost 2.0, які дозволяють звести до мінімуму час очікування багатопотокової обробки запитів.

  • Можливість обрати найзручнішу панель управління 

Ми пропонуємо на вибір найпопулярніші панелі управління зі зручним користувацьким інтерфейсом: DirectAdmin, cPanel, MultiAdmin cPanel з підтримкою популярного ПЗ та широким функціоналом. 

  • Безпека понад усе

Щоб ваш сайт почував себе як вареник у маслі, ми захищаємо його від усього, від чого його тільки можна захистити – щоденне резервне копіювання, захист від вірусів, спаму, ботів, шкідливого ПЗ та DDoS-атак. 

Windows 

Ще не так давно Windows хостинг міг мати прогалини у стабільності, однак, останні ітерації продукту роблять його анітрохи не гіршим за Linux. Це справді ідеальний вибір, і навіть можна сказати – єдине рішення, для веб-сайтів, створених на мові програмування .Net visual basics (ASP, ASP.NET Core). 

Окрім того, якщо ви використовуєте програму для створення сайтів Microsoft front page, Windows хостинг значно полегшить вашу роботу. Вам більше не доведеться турбуватися про те, чи підтримує сервер потрібне вам веб-розширення. 

Для невеликих сайтів, веб-студії та розробника: віртуальний Windows Хостинг від Hostpro ідеально підійде всім, хто полюбляєте комфорт, адже усі технічні питання уже вирішені за вас: ми якісно та швидко налаштуємо ваш хостинг та панель управління, допоможемо з вибором та замовленням тарифу, а також докладемо максимум зусиль, аби захистити ваш ресурс. 

У кожний тариф Windows Хостингу входять зручна панель управління Plesk 18. Вона вже оптимізована під планшети та мобільні пристрої, тож ви можете моніторити свій Windows server будь-де: на роботі, в дорозі, вдома або ж в іншому місці. 

Ми розміщуємо весь Windows хостинг на SSD NVMe-дисках з інтерфейсом підключення PCI Express 4.0, завдяки чому ваші сайти стають у 8 разів швидшими, ніж при використанні звичайних SSD-накопичувачів. 

А з щоденним автоматичним резервним копіюванням ви можете бути впевнені у тому, що ви точно зможете безпечно і безкоштовно відновити усі дані свого сайту, наприклад, якщо розробник випадково напартачить. Для того, щоб повернути усе на свої місця, вам потрібно всього лише звернутися до нашої техпідтримки, яка працює для вас 24/7. 

Ваші директорії завжди будуть захищені паролем. Також ви зможете користуватися захищеним Web-інтерфейсом для роботи з поштою.  

Також у кожний тариф включено необмежену кількість поштових скриньок та підтримку необмеженого числа піддоменів. Одним словом, 20-річний досвід в підтримці Windows серверів, це вам не абищо. 

Різноманітні СMS 

СMS, або системи управління контентом, пропонують спокусливо короткий шлях до запуску та підтримки вашого веб-сайту з допомогою шаблонних дизайнів та зручного інтерфейсу замість десятків годин втомливого кодування вручну. 

Якщо ви збираєте новинні статті, залучаєте читачів маркетинговими повідомленнями або просто ведете блог, CMS – життєво важливий інструмент у вашому арсеналі. За даними дослідження Gartner, близько третини маркетингових бюджетів спрямовується на інвестиції в технології, з яких 28% припадає на системи управління контентом.

Якісний хостинг CMS дозволяє швидко створювати, публікувати та просувати цінну інформацію, важливу для місії вашого сайту, максимізуючи ефективність і продуктивність як для вас, так і для користувачів вашого сайту. 

Однак, незалежно від того, яку CMS ви виберете, ваш успіх буде набагато ближче, якщо ви укладете контракт з хостингової компанією, яка має певний досвід роботи з цим програмним забезпеченням. Шукайте провайдерів, які пропонують установку в один клік, підвищену безпеку і першокласну підтримку за привабливою ціною. 

Чому так багато людей радять саме наш віртуальний CMS хостинг?

CMS хостингПереваги CMS хостингу в Hostpro
WordPress Хостинг  – Кешування на рівні веб-сервера LiteSpeed Web Cache, що дозволяє набагато швидше завантажувати сайт.
– Можна обрати свою версію PHP та підключити потрібні розширення.
– Процесори Intel з частотою 3.6 ГГц для максимальної швидкості вашого сайту.
– Необмежений трафік у кожному тарифі. 
– Автооновлення версій WordPress.
– Можливість керувати сайтом за допомогою командного рядка WP-CLI. 
– Щоденні автоматичні бекапи.
Drupal Хостинг – Сервер MySQL оптимально налаштований для роботи сайтів під керуванням CMS Drupal 8.
– У результаті  час на обробку інформації значно скорочується. 
– Антивірус нового покоління ImunifyAV  для перевірки коду на можливі ураження.
– Можна обирати конфігурацію PHP, включно з версією, модулями та параметрами. 
– Створення та збереження резервних копій сайту. 
– Можна встановити за 1 клік з особистого кабінету.Сайт буде розміщуватися на надшвидкому RAID10-масиві. 
Prestashop Хостинг  – Завантаження однієї сторінки – до 0,8 секунди.
– Нові технології віртуалізації.
– Автоматичні оновлення версій та дистрибутивів.
– На сервері встановлений Firewall і модулі захисту BruteForce та ModSecurity, що убезпечує сайт від зламу.
– PrestaShop безкоштовно встановлять за вас, потрібно лише вибрати цю опцію при замовленні.
– Безкоштовний SSL-сертифікат Let’s Encrypt.
Magento Хостинг – На наших серверах встановлено кешер LiteSpeed Web Cache для миттєвого завантаження контенту.
– Кожного дня ваші сайти архівуються (бекапи зберігаються 30 днів).
– Цілодобова підтримка 24/7.
– Панель управління cPanel включена у вартість тарифу.
– SSH за запитом, sFTP/FTP, SCP доступ.
MODx Хостинг – До 25 MODx сайтів, до 30 GB SSD-диску та до 1536 MB пам’яті. 
– IMAP, POP3, SMTP-сервіси, щоб працювати з поштою (включно з SSL-шифруванням).
– Робота за протоколом HTTP/2. 
– Додаткові функції безпеки, налаштовані для автоматичного сканування облікових записів.RAID10-масив на SSD-дисках для максимальної надійності.
– Процесор Intel Xeon® CPU E5-2630 v4 з максимальною продуктивністю. 
October CMS Хостинг – Безлімітний трафік.
– Швидкісні SSD-диски.
– Найактуальніші версії ПЗ та розширення, необхідні для створення сайтів на October, вже встановлені. 
– Заснований на PHP7, HTTP / 2 і з можливістю безкоштовного підключення CDN від CloudFlare для космічної швидкості ваших проектів.
– Файловий менеджер, доступний в панелі управління. 
OpenCart Хостинг – OpenCart вже встановлена на хостингу.
– Антивірус в кожному тарифі.
– Встановлені модулі безпеки – Mod_Security та ImunifyAV.
– Модуль LiteSpeed Cache для максимальної продуктивності сайту.
– Дата-центр на вибір.
– Безкоштовний SSL Certum Commercial для безпечних транзакцій.
Joomla Хостинг – Підійде для сайтів будь-якого масштабу та тематики – починаючи від невеличкого сайту (лендінгу, блогу), і завершуючи крупним інтернет-магазином/новинним сайтом.
– LiteSpeed Cache Plugin – зменшує час відгуку сайту та відповідно збільшує пропускну здатність.
 – PHP memory_limit – 2048 MB.
 – Є можливість вибору версії PHP, модулів та параметрів.
– Автоматичне сканування облікових записів на наявність шкідливих файлів. 

Висновки 

Є кілька важливих критеріїв, які необхідно враховувати при виборі провайдера віртуального хостингу, і вони насправді виходять за рамки ціноутворення. Ми знаємо, скільки зусиль, ресурсів та часу потрібно для того, аби створити якісний проект. І як же не хочеться зіпсувати все ненадійним хостингом. Тож при виборі хостинг-провайдера ми по-дружньому радимо вам звернути увагу на наступні критерії. 

Uptime

Коли ви шукаєте тарифний план віртуального хостингу, переконайтеся, що у вас є певні гарантії щодо часу безперебійної роботи. Мінімум, який ви маєте право вимагати від хостера, становить 99%, однак що вище цей показник, то краще. Аптайм у Hostpro складає 99,9%.  

Швидкість

Від того, наскільки швидко завантажується ваш сайт, напряму залежить його конверсійність та рівень продажів. Визначити, наскільки в дійсності швидкий хостинг , можна лише протестувавши його, погодьтеся. Тож ми радимо вам переконатися у неперевершеній швидкості віртуального хостингу за допомогою реальних тестів

Трафік

Врахувати потенційну кількість відвідувачів сайту надзвичайно важливо при прийнятті рішення щодо хостингу. Ми розуміємо – нелегко робити прогнози щодо веб-трафіку, але якщо з якої-небудь причини ви очікуєте на наплив користувачів, наприклад, через потужну рекламну кампанію, звичайний хостинг на SSD-дисках може із цим не впоратися. 

Однак у Hostpro є вихід з цієї ситуації – віртуальний Turbo NVMe хостинг на надшвидких NVMe-дисках з інтерфейсом підключення PCI Express 4.0, що дозволяє набагато швидше обробляти інформацію під час багатопоточних процесів. З ним навіть ресурсомісткі проекти можуть розраховувати на високу швидкість завантаження у періоди підвищеного трафіку. 

Захищеність

Ви повинні бути впевнені у тому, що ваш сайт при розміщенні на сервері хостинг-провайдера буде оточений не лише максимальною турботою, але й безпекою. 

У Hostpro ваш сайт перебуватиме під надійним захистом, адже до кожного тарифу віртуального хостингу в Hostpro ми пропонуємо послугу Cloudflare, яка не допускає DDoS-атак; антивірус ImunifyAV+ , який сканує ваш ресурс на наявність шкідливого ПЗ та заражених файлів і надсилає на вашу пошту звіт про можливі варіанти усунення прогалин у безпеці; а також безкоштовні щоденні бекапи, які допоможуть відновити всі дані сайту, якщо щось піде не так.  

Ціна

Насправді, ви можете скористатися і безкоштовним віртуальним хостингом, однак за ним, як правило, є чимало прихованих небезпек: ресурси, набір інструментів та функціональність сильно лімітовані, аптайм низький, немає жодних гарантій  збереження даних, безкоштовний хостинг-провайдер може розміщувати на вашому сайті рекламу партнерів, а про якісну цілодобову техпідтримку можна навіть не говорити. 

З кожним тарифом віртуального хостингу від $4.95 / міс у Hostpro ви отримуєте максимально швидкий хостинг з високим аптаймом, а вирішення усіх технічних питань бере на себе досвідчена служба техпідтримки.

Розміщення

Тут все просто – сервер хостинг-компанії краще обирати з розташуванням максимально близьким до вашої цільової аудиторії. Якщо ваша діяльність розрахована на український ринок – краще обирати дата-центр, розміщений в Україні. Так контент вашого сайту буде завантажуватися максимально швидко, оскільки менше часу буде потрібно на передачу даних з сервера на пристрій користувача. Дата-центри Hostpro розміщені в Україні, Польщі, Нідерландах та США. Тож ви можете обирати будь-який. 

Якщо у вас залишилися питання або ви ще не впевнені у виборі тарифу, звертайтеся до спеціалістів нашої техпідтримки – ми з радістю зорієнтуємо вас та допоможемо з усіма необхідними налаштуваннями. 

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

End of life CentOS 7: Варіанти міграції
End of life CentOS 7: Варіанти міграції

У січні 2014 року компанія Red Hat приєдналася до проєкту CentOS, ставши його головним...

Що перевіряти під час тестового періоду на Хостингу?
Що перевіряти під час тестового періоду на Хостингу?

Якщо хостер пропонує клієнтам тестовий період, то це свідчить про те, що провайдер відповідальний...

Вся правда про безкоштовний хостинг. 15 причин, чому не варто 
Вся правда про безкоштовний хостинг. 15 причин, чому не варто 

Безкоштовний хостинг видається доволі привабливим для тих, хто тільки планує створювати сайт або у...