Сервіс Railgun від Cloudflare

post thumbnail

Нещодавно ми розібралися, чому Cloudflare краще CDN і які явні переваги. Детальніше про це ви можете почитати тут. Тепер давайте розглянемо одну з пріоритетних функцій Cloudflare. Це сервіс Railgun, який стискає контент, що не кешується іншими CDN.

Railgun прискорює з’єднання між дата-центрами Cloudflare і сервером. Якщо будь-які запити не можуть бути оброблені з кешу Cloudflare, вони все одно будуть швидко обслужені.

Близько ⅔ всіх запитів до сайтів в Cloudflare обслуговуються за допомогою кешованих даних з сервера, який розташований найближче до користувача. Завдяки розміщенню дата-центрів Cloudflare по всьому світу веб-сторінки будуть доставлені швидко. Навіть коли сам сайт розташовується за тисячі кілометрів.

Уміння підлаштовуватися під користувачів і робити сайт максимально доступним — ключова особливість Cloudflare. Сайт може розташовуватися в США, але основний трафік користувачів буде з Великобританії. Таким чином Cloudflare усуває проблему відстані розташування сайту і кінцевого користувача.

Решта ⅓ запитів — це сторінки, що не кешуються через вплив різних факторів. Це може бути і неправильна конфігурація, особиста персоналізація або інші варіанти. Наприклад, кешувати сторінки великих порталів з новинами, таких як New York Times або Mirrors, вкрай складно. Сторінки оновлюються вкрай часто і в цьому полягає актуальність новинного бізнесу. Або Facebook — кожен користувач потрапить на свою сторінку, за умови авторизації. Навіть якщо заходить на стартову сторінку соцмережі.

Як це працює?

Railgun використовує набір налаштувань для прискорення і кешування сторінок, які раніше не піддавались кешуванню. Так що навіть при зверненні до вихідного сервера сторінки будуть доставлятися швидко. Це застосовується і для сторінок, які швидко оновлюються —  порталів з новинами, соцмереж і так далі.

Дослідження Cloudflare показали, що, хоч багато сайтів і не можуть бути кешованими, їх фундаментальні зміни відбуваються значно рідше. Для прикладу, домашня сторінка New York Times змінюється протягом дня в міру появи матеріалів. Але шаблон HTML в основному незмінний. Тобто багато головних новин залишаються закріпленими на сторінці протягом дня. Це надає можливість стискати сторінки для передачі постійних елементів і передавати тільки появу нових.

Після надходження запиту на сторінку, яка не перебуває у кеші, Cloudflare встановлює HTTP-з’єднання з вихідним сервером, де розташована дана сторінка. Саме це з’єднання прискорює Railgun.

Без Railgun

HTTP-підключення без Railgun | Блог Hostpro

З Railgun

HTTP-підключення з Railgun | Блог Hostpro

Сервіс включає в себе два програмних компоненти: Listener і Sender. Listener встановлюється на ваш хостинг або сервер. Це невелике ПО, яке обслуговує запити від Cloudflare і використовує зашифрований двійковий протокол Railgun. Sender встановлений у всіх дата-центрах Cloudflare по всьому світу і підтримує зв’язок з Listener.

Після кожного HTTP-запиту Cloudflare визначає, чи призначений запит для сервера, на якому є Railgun. Якщо ні, тоді буде задіяний стандартний HTTP-запит. Але якщо це так, тоді запит буде переданий через Railgun Sender.

Також сервіс використовує нові механізми кешування, засновані на порівнянні версій сторінок, щоб визначити, які елементи необхідно передати. Завдяки таким алгоритмам, Cloudflare здатний забезпечувати стискання на 99,6% (для прикладу, стиснути сторінку вагою в 100 Кбайт до 400 байт), надавши прискорення в 700%.

Railgun здатний обробляти безліч одночасних запитів, які не блокуючи їх і використовуючи максимальне TCP-з’єднання.

Railgun від Cloudflare — унікальна послуга, яка дає перевагу сайтам, які працюють по всьому світу: якщо ваш не націлений на певний регіон і швидкість завантаження сторінок для вас має ключове значення, тоді Railgun — важлива відмінність, що дає перевагу. Послуга Railgun доступна тільки в тарифі Business.

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Що таке GDPR і Consent mode. Для чого та як виконувати?
Що таке GDPR і Consent mode. Для чого та як виконувати?

В часи постійного розвитку цифрового середовища конкуренція за дані посилюється. Компанії прагнуть покращувати свої...

У чому відмінність між IPv4 та IPv6. Хостинг з підтримкою IPv6
У чому відмінність між IPv4 та IPv6. Хостинг з підтримкою IPv6

Існує дві версії інтернет-протоколу: IPv4 (Internet Protocol version 4) та IPv6 (Internet Protocol version...

Як захистити пошту на домені від спаму
Як захистити пошту на домені від спаму

Небажані масові повідомлення (спам) полюють за нами всюди: месенджери, соцмережі, sms-повідомлення, реклама на сайтах....