Переваги Turbo NVMе тарифів

post thumbnail

Нещодавно ми запустили нові тарифи хостингу на базі NVMe SSD-накопичувачів і високопродуктивних процесорів. У цій статті детально розберемося, що таке Turbo NVMe хостинг, чим він відрізняються від хостингів конкурентів і які у нього переваги.

Найпотужніший процесор з частотою 5 Ghz

Побудовані на процесорах нового покоління INTEL XEON, тарифи будуть актуальні для власників великих порталів або інтернет-проектів, які не дозволяють кешувати запити та можуть стикатися з істотним підвищенням трафіку в певні періоди часу або . Щоб тримати ситуацію під контролем, в тарифах використовується пропріетарна технологія Intel® Turbo Boost 2.0. Turbo Boost – режим прискорення, який дозволяє на певний час підвищити частоту процесорних ядер які активно використовуються за рахунок тих, які в даний момент не активні.
Тактова частота процесора становить від 3,7 GHz до 5 GHz – такі показники дозволяють відчутно швидше виконувати роботу, зводячи час очікування багатопотокової обробки до мінімуму.

Новий NVMe-диск в рази швидше ніж SSD

NVM Express (скорочення від Non-Volatile Memory Host Controller Interface Specification) – це спеціальний протокол передачі даних по шині PCI Express, розроблений для роботи з енергонезалежною пам’яттю. З блоків такої пам’яті і складаються SSD-накопичувачі.
До появи цієї технології твердотільні диски підключалися по шині SATA, яка спочатку розроблялася для використання зі звичайними жорсткими дисками (HDD). З цієї причини їх продуктивність впиралася в пропускну здатність шини – як результат, максимально можливу для SSD швидкість читання та записи неможливо було виконати.

Переваги використання NVMe Drives

NVMe передбачає можливість паралельної передачі даних через 65536 черг управління, кожна з яких може містити до 65536 інструкцій. А SATA і SAS можуть працювати тільки з однією чергою, яка підтримує до 32 і 254 інструкцій відповідно. Крім цього, старим інтерфейсам потрібно робити два запити до оперативної пам’яті для виконання однієї команди, а NVMe досить одного. Також новий протокол розроблявся з урахуванням алгоритмів роботи сучасних багатоядерних і багатопоточних процесорів, тому дані в ньому можуть оброблятися паралельно в кілька потоків і з урахуванням пріоритетів завдань. В результаті всіх удосконалень NVMe SSD показують в рази більшу швидкість в порівнянні з SATA SSD.

NVMe або SSD диски: плюси і мінуси

Очевидна перевага нових накопичувачів – це швидкість обробки даних. Так, сучасні серверні SATA SSD показують швидкість до 550 МБ / сек на читання і до 520 МБ / сек на запис. А NVMe SSD, в свою чергу, можуть читати до 6200 МБ / сек і писати 2900 МБ / сек.
У той же час є деякі причини що поки не дозволяють повністю переходити на використання NVMe накопичувачів. Перше – це висока ціна, в середньому в 2 рази дорожче SATA. Друге – складності з підтримкою технології на застарілих платформах.

Хто отримує найбільшу вигоду від використання NVMe-накопичувачів

Виходячи зі сказаного вище, на даний момент використання NVMe SSD є найбільш виправданим на високонавантажених потужних серверах, таких як сервери загального хостингу або виділені сервери під великі проекти з високим навантаженням на диски, наприклад, інтернет-магазини.

Порівняння продуктивності п’яти хостинг-тарифів конкурентів і Turbo NVMe

У тестуванні брав участь тариф Перший Turbo NVMe і тарифи п’яти конкурентів в тій же ціновій категорії.

Короткі характеристики тарифів

Параметри тарифівПерший Turbo NVMeКонкурент 1Конкурент 2Конкурент 3 Конкурент 4Конкурент 5
Сайтів212113
Диск Гб10310323
Тип дискаNVMeSSDSSDSSDSSDSSD
Пам’ять для PHP Мб512512512512512
Ціна при замовленні на місяць грн.141132124115100113

Ми взяли сайт на популярній CMS WordPress. На тарифах конкурентів була встановлена ​​остання актуальна версія з порожнім шаблоном без додаткових налаштувань кешування.

За тарифом Перший Turbo NVMe на порожньому сервері була встановлена ​​остання актуальна версія з порожнім шаблоном без додаткових налаштувань кешування. Також були проведені тести на заповненому сервері з порожнім шаблоном і встановленим плагіном LiteSpeed ​​Cache.

Для оцінки часу обробки запитів ми використовували сервіс Kernl – спеціальний інструмент для навантажувального тестування, який емулюватися навантаження в 50 одночасних користувачів протягом 15 хвилин.

По горизонтальній осі показаний відсоток запитів, завершених протягом часу, яке показано по вертикальній осі. Час вказано в мілісекундах. Це корисно для визначення впливу змін продуктивності. Чим менше час для більш високих процентних смуг, тим краще працює ваш сайт.

Перший Turbo NVMe (на порожньому сервері)

Горизонтальна вісь - відсоток запитів, вертикальна вісь - завершення протягом часу

Перший Turbo NVMe (на заповненому сервері)

Конкурент 1

Горизонтальна вісь - відсоток запитів, вертикальна вісь - завершення протягом часу

Конкурент 2

Горизонтальна вісь - відсоток запитів, вертикальна вісь - завершення протягом часу

Конкурент 3

Горизонтальна вісь - відсоток запитів, вертикальна вісь - завершення протягом часу

Конкурент 4

Горизонтальна вісь - відсоток запитів, вертикальна вісь - завершення протягом часу

Конкурент 5

Горизонтальна вісь - відсоток запитів, вертикальна вісь - завершення протягом часу
Перший Turbo NVMe сервер порожній/заповненийКонкурент 1Конкурент 2Конкурент 3Конкурент 4Конкурент 5
Час обробки запиту Мс440/70002800070000600001400009000

Як видно з отриманих діаграм, обробка 100% запитів на тарифи Перший Turbo NVMe на пустому сервері в 139 разів швидше середніх показників конкурентів. На заповненому сервері при умові встановлення плагіни LiteSpeed ​​Cache, швидше в 8 разів.
Порожній сервер: ((28000+70000+60000+140000+9000)/5)/440=139,54
Заповнений сервер: ((28000+70000+60000+140000+9000)/5)/7000=8,77

Таким чином, тарифи Turbo NVMe допоможуть зробити ваші сайти відчутно швидше, убезпечивши від потенційних збоїв при підвищеному трафіку. Якщо у вас залишилися питання, будь ласка, зверніться до нашої служби підтримки.

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

End of life CentOS 7: Варіанти міграції
End of life CentOS 7: Варіанти міграції

У січні 2014 року компанія Red Hat приєдналася до проєкту CentOS, ставши його головним...

Що перевіряти під час тестового періоду на Хостингу?
Що перевіряти під час тестового періоду на Хостингу?

Якщо хостер пропонує клієнтам тестовий період, то це свідчить про те, що провайдер відповідальний...

Вся правда про безкоштовний хостинг. 15 причин, чому не варто 
Вся правда про безкоштовний хостинг. 15 причин, чому не варто 

Безкоштовний хостинг видається доволі привабливим для тих, хто тільки планує створювати сайт або у...