Як почати правильний онлайн-бізнес, який відповідає вашому характеру?

post thumbnail

Скільки разів ви чули, що приблизно половина всіх малих підприємств зазнає краху до п’ятого року роботи? Про це явище написано сотні статей і навіть розроблені програми навчання підприємців, але один фактор, про який говорять не так часто, як слід було б, пов’язаний з двома основними питаннями: 

1) Чи відповідає бізнес, який ви почали, вашій особистості? 

2) Чи буде ця бізнес-модель приносити особисте задоволення і чи будете ви інвестувати необхідний час, енергію та гроші для підтримки і розвитку цього бізнесу в довгостроковій перспективі? 

Високий відсоток невдач малого бізнесу пояснюється тим, що більшість людей вибирають першу-ліпшу бізнес-модель, (яка не завжди найкраще відповідає їхнім сильним сторонам і життєвим цілям) і в підсумку вигорають. 
Джил і Джош Стентони, засновники Screw The Nine To Five. 

*Screw The Nine To Five – компанія, яка працює над перетворенням незадоволених співробітників в успішних підприємців. 

Ця стаття покликана допомогти підприємцям-початківцям відразу ж почати правильний бізнес, що в кінцевому підсумку заощадить вам величезну кількість часу, енергії та коштів. 

Хто я? 

Визначити свій тип особистості легше, ніж ви думаєте і, насправді, в Інтернеті є хороші тести, які допоможуть вам зрозуміти, у чому ваші сильні та слабкі сторони. Серед них найпопулярнішими як в Україні, так і за кордоном є тест на тип креативності за Майєрс-Бріґґс (у результаті ви отримуєте один з 16 типів особистості), а також тест Айзенка на визначення типу темпераменту. 

Темперамент і бізнес

Для тих, хто терпіти не може всіляких тестів, подамо короткий опис кожного з 4 типів темпераменту:

Ви холерик, якщо 

– ви лідер групи, швидко думаєте та ефективно впливаєте на оточення;

– навіть дрібниця може вивести вас з рівноваги;

– ви впевнено говорите, вам легко ініціювати розмову, навіть у незнайомій компанії;

– ви легко вступаєте у конфлікт, до останнього відстоюючи свою точку зору;

– якщо вас критикують або просто заперечують, ви вступаєте у конфронтацію і намагаєтесь домінувати над тим, хто критикує, за допомогою підвищення голосу чи залякування;

– для вас важливіше довести свою правоту, ніж докопатися до істини;

– вам подобається конкуренція;

– ви почасти звинувачуєте інших у своїх же помилках;

– у вас є потреба бути соціальним, бути на виду;

– для вас не проблема взяти на себе відповідальність за проект;

– довести справу до кінця для вас принциповіше за будь-що.  

Ви сангвінік, якщо 

– ви віддали б перевагу життю в мегаполісі, а не спокійному життю в невеличкому місті;

– тоді як холерики отримують задоволення від самого процесу заробітку грошей, сангвініки насолоджуються результатами своєї роботи, як ніхто інший;

– ви готові ризикувати;

– ви швидко адаптуєтесь до нових умов;

– рутинна, одноманітна робота не для вас;

– нудні співрозмовники дратують вас і виводять з себе;

– ви часто розпочинаєте нову справу, не завершивши попередню, та відкладаєте все на завтра;

– володієте нестандартним способом мислення,  

– можете взятись навіть за невдалий проект, який в результаті стає успішним та прибутковим;

– вам легше говорити, ніж слухати;

– ви активно жестикулюєте;

– рідко коли маєте довгострокові цілі та плани.

Ви флегматик, якщо 

– ви нерішучі та поступливі, і зазвичай з радістю дозволяєте іншим приймати рішення за вас;

– вам подобається, коли життя передбачуване, одноманітне, без особливих змін;

– на вас можна покластися;

– ви зацікавлені у співпраці та міжособистісній гармонії – коли виникає конфлікт, ви прагнете домовитися і задовольнити потреби всіх учасників;

– ви маєте багату уяву, вам подобається мислити абстрактно;

– ваш темп мовлення спокійний і навіть повільний, жестикуляція мінімальна; 

– ви не так швидко приймаєте рішення, але все ж дотримуєтеся наміченого курсу;

– легко контролюєте свої емоції та дії.

Ви меланхолік, якщо 

– вам легше працювати самостійно, ніж у команді;

– при цьому ви хороший організатор, адже часто розглядаєте ситуації і проблеми з усіх боків, щоб передбачити всі можливі результати;

– у вас розвинуті аналітичні здібності та інтуїція;

– вам подобається рутинна робота;

– у вас часто змінюється настрій;

– ви завжди складаєте список справ і рідко коли відходите від нього, коли ж вас хтось або щось відволікає, вам важко зібратися;

– ви – перфекціоніст, схильні встановлювати неймовірно високі стандарти для себе та інших;

– вас швидше змотивують власна висока планка, ніж винагорода або загроза покарання;

– ви навряд візьмете на себе більше, ніж можете осилити, тому завжди вкладаєтесь в розумні терміни;

– ви зазвичай зберігаєте самовладання навіть в оточенні шаленої активності;

– ви легко і надовго запам’ятовуєте навіть незначні деталі;

– часто знаходите інноваційні способи вирішення складних проблем на роботі.

Однак варто зазначити, що в реальності кожен з нас наділений всіма чотирма темпераментами. А за певних умов ми просто проявляємо їх у різних пропорціях. 

Який же бізнес підійде моєму типу темпераменту? 

Ми уже визначилися, who is who, тож прийшов час дізнатися, який онлайн-бізнес підійде конкретно вам. 

Бізнес-ідеї для холерика

Нема куди правди діти, холерики навряд чи дозволять собі працювати на інших, адже вони природжені лідери, які завжди винаходять щось нове. Ідеальні бізнес-рішення для холерика – це ті сфери, в яких ви сповна зможете проявити свою експресивність – курси акторської майстерності, наприклад, або ж медіа-школа. Ми з радістю порадимо вам з десяток доменів для такого випадку: .actor, .best, .center, .media, .courses, .com, .top, .academy, .net, .school. 

Вашу непосидючість та дух авантюризму краще направляти у потрібне й корисне русло – організацію тревел-бізнесу та екстремальних видів спорту, тих самих стрибків з парашутом, наприклад. Так ви постійно будете вгамовувати своє тяжіння до сильних вражень та ризику. Боїтесь за бізнес у сфері подорожей за кордон – організовуйте тури  Україною. Ви навіть уявити не можете, скільки чудових місць є у нас під самим носом. А Hostpro з радістю допоможе з тематичними міжнародними та регіональними українськими доменами: .travel, .aero, .camp, .surf, .com.ua, .in.ua. 

Холерики обожнюють знаходитись в центрі уваги, завойовувати прихильність. До того ж, для вас зовсім не проблема швидко пристосовуватися до змін, ви вдало імпровізуєте. Блогінг – ідеальне рішення. Спілкуйтеся з аудиторією у форматі стрімів. Для таких випадків краще створити спеціальну платформу. У нас для цього навіть спеціальні домени є – .blog, .stream, .webcam. 

Свій потяг створювати креативні речі ви можете “виплеснути” в успішному digital-агентстві, послугах відеопродакшена та іміджмейкерства. З доменами .video, .agency, .company, .онлайн вам буде набагато легше знайти свою аудиторію.  

Холерики завжди в курсі всього, що відбувається, і вміють працювати з великими потоками інформації. Тому створення новинного порталу стане для вас чудовим способом залишатися у атмосфері змін та перетворень. Одноманітність точно не для вас. Ви можете розміщувати на своєму ресурсі рекламу і таким чином отримувати непоганий прибуток. Вашому новинному сайту точно личитиме ім’я в доменних зонах .info, .news, .today, .press, .buzz, .net.ua, .org.ua. 

Що для сангвініка? 

Сила сангвініка у його прагненні до постійної комунікації, а найбільше можливостей проявити ці якості – розвинути бізнес у сфері послуг. Оскільки ви легко заповнюєте простір навколо себе енергією та позитивом, організація event-агентства принесе вам не тільки задоволення, але й хороші прибутки. PS: Робити людям свято набагато легше з правильним доменним ім’ям – .holiday, .events, .fun, .party. 

Надзвичайно популярні сьогодні онлайн-курси з вивчення іноземних мов не дадуть вам вигоріти емоційно, оскільки ви завжди будете у вирі спілкування та нових знайомств.  До того ж, ви можете легко адаптуватися до змін у робочому графіку та пристосувати до цих змін інших людей. Домени, які ідеально підходять для такого роду занять: .study, .courses, .school, .club, .edu.ua. 

Вам як нікому легко знаходити спільну мову з незнайомими людьми та схиляти їх до потрібних вам рішень, тому будь-які продажі, починаючи від інтернет-магазину зожних солодощів, закінчуючи сайтом доставки одягу та взуття особливих розмірів, принесуть вам величезний успіх. Найактуальніші доменні зони для таких випадків – .shop, .shopping, .shoes, .style, .store, .clothing. 

Сервіси з доставки – також досить хороший варіант онлайн-бізнесу для сангвініка. А якщо виникнуть проблеми, ви вирішите їх так швидко, як ніхто інший. Ідеальним рішенням для такої онлайн-діяльності стане реєстрація у регіональних та міжнародних доменних зонах : .kiev.ua, .dp.ua, .vn.ua, com.ua, .pizza. 

Ви – людина-емоція, тому все, що пов’язане з активністю, у тому числі, фізичною, забезпечить вас такою потрібною вам психоемоційною розрядкою. Як ідея – відкрити власний онлайн-спортзал чи заняття з йоги. Домени .yoga, .fit, .life точно стануть вам у нагоді. 

Найпередбачуваніший бізнес – для флегматиків 

Створення сайтів потребує чималого терпіння та постійного самовдосконалення. Ви звикли доводити справи до кінця, тому із замовниками не виникатиме жодних проблем. Сьогодні багато компаній і підприємців готові платити за створення сайтів на платформі WordPress. Ви без проблем можете знайти безкоштовні навчальні відео і почати навіть зі створення простих сайтів та лендінгів. Для такого виду заробітку підійдуть домени .website, .site, .dev, .app, .software, .it. А оптимізувати швидкість створеного вами сайту та забезпечити йому високий аптайм ви можете з безпечним WordPress Хостингом від Hostpro. 

Хорошим початком власної справи для флегматика стане озвучування та начитка текстів. Для цього бажано мати мінімальний набір апаратури, щоб робити записи якісно. Озвучуйте фільми, аудіокниги, рекламні ролики – а для сайту чудово підійдуть тематичні домени .pro, .studio, .audio. 

У часи масового виробництва однакових товарів речі, створені власноруч, стають стають справді дуже і дуже цінними. Флегматики, як правило, оберігають особистий простір, як можуть. Якщо вам легше працювати самостійно – робіть це. Онлайн-магазин handmade-товарів – те, що може принести вам не тільки моральне задоволення, але й хороші прибутки. Ідеї доменів: .store, .club, .net, .one. 

Ви володієте максимальною зосередженістю та можете довго концентрувати увагу, тому бізнес з вирощування та продажу рослин, найімовірніше, припаде вам до душі. Якщо повномасштабний агробізнес вам не під силу, розпочніть з зелені або сухоцвітів. Доменні імена у зонах .florist, .garden, .eco, .green, .gdn однозначно личитимуть вашому сайту. 

Інтроверт інтроверта бачить здалеку, то чому б не організувати, наприклад, клуб або ж онлайн-магазин настільних ігор. Попит на них з кожним днем все зростає – порахуйте тільки, у скількох кав’ярнях чи кальянних ви бачили настілки, не кажучи вже й про те, що вони не так давно стали прекрасним супроводом паті на хаті та навіть корпоративів. Цю ідею буде легше просувати з доменами: .games, .team, .win, .fun, .cool. 

Який онлайн-бізнес розпочати меланхоліку? 

Ви – чуттєва особистість, тому вам буде комфортно працювати в бізнес-сферах, пов’язаних з творчістю. Почніть займатись фотографією. Ви можете розпочати з ретуші, і розростись з часом у цілу фотостудію. Тематичні зони .photography, .photos, .photos, .camera, .cam створені спеціально для таких проектів.

Ваше тяжіння до прекрасного також може втілитись у креативному онлайн-хабі майстер класів, де кожен зможе обрати собі чи у подарунок незабутні враження. На повну заявити про себе у творчому онлайн-просторі легше з доменами .online, .guru, .band, .cool, .events. 

Меланхоліки володіють високим рівнем емпатії та небайдужості до всього, що відбувається у світі, тому онлайн-магазин еко-товарів дозволить вам зануритися у власну справу з головою та доносити власні ідеї та принципи, заробляючи при цьому непогані гроші. Природність наразі у топі трендів, тому з доменами .eco, .bio, .store, .shop, .green ви влучите у десятку. 

У роботі вам набагато легше орієнтуватися на якість виконаної роботи, а не на її кількість. І головне, аби вона підживлювала ваш творчий та інтелектуальний потенціал. Студія цифрового дизайну дозволить вам покривати вашу потребу створювати прекрасне щодня. А динамічно зростаючі запити підприємств на логотипи, якісне візуальне проектування сайтів та створення цифрових зображень дозволять досить-таки легко розростися у повноцінне агентство, навіть якщо ви починаєте лише з одного спеціаліста. Домени .design, .studio, .site, .agency, .graphics допоможуть без проблем знайти замовників. 

Може здатися, що меланхоліки – абсолютно невідповідний тип темпераменту для відкриття і ведення бізнесу. Сучасне комерційне середовище не дуже сумісне з вашою вдумливістю, схильністю до песимізму і самотності. Однак ви теж можете бути успішними у підприємництві. Як ідея – власне SEO-агентство. Розвинути його буде неважко, адже ваша надійність і стабільність як в бізнесі, так і в стосунках з партнерами, дуже цінуються. Знайти потенційних клієнтів та домогтися стабільного довгострокового успіху буде набагато легше з доменами: .agency, .top, .best, .co, .company

Висновок

Якщо ви не берете до уваги свої сильні і слабкі сторони, а також цілі, які ви ставите перед собою, з урахуванням свого способу життя, ви можете опинитися в пастці бізнесу, який не відповідає вашим основним цінностям. Однак цього цілком можна уникнути. Потрібно лише правильно визначити свій психотип. 

Не варто забувати також і про те, що будь-який онлайн-бізнес неможливий без професійного сайту. А для того, щоб ваші сайти чудово завантажувалися навіть під час рекламних кампаній, вам потрібно обрати надійного хостинг-провайдера. Найкраще рішення для старту власного онлайн-проекту – тариф “Перший” Turbo NVMe Хостингу від Hostpro. З ним ви отримаєте 2 сайти, 10 GB надшвидких NVMe-дисків, 512 MB пам’яті та безкоштовний SSL-сертифікат Let’s Encrypt для захисту клієнтських даних. 

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Як скоротити посилання безкоштовно. Топ 5 сервісів альтернатив Bitly
Як скоротити посилання безкоштовно. Топ 5 сервісів альтернатив Bitly

Поділитися посиланням в робочому чаті, закинути лінк на сайт в рекламу, соцмережі чи SMS....

Життєхитрики, як отримати хелп від підтримки HostPro максимально швидко
Життєхитрики, як отримати хелп від підтримки HostPro максимально швидко

Навіть якщо ви ніц не запамʼятаєте, знайте: ми все одно готові вам допомогти, коли...

100 статистичних фактів про IT
100 статистичних фактів про IT

Хочете дізнатися сотню цікавих фактів про IT? Як добре, що ми здибалися :)  Гадаємо,...