Який хостинг краще вибрати для сайту на WordPress

post thumbnail

Хостинг для WordPress сайту повинен вибиратися продумано, так як це не саме просте завдання. Якщо ви не знаєте з чого почати, тоді це керівництво для вас. Ми розберемо тут пункти, на які варто приділяти увагу, вибираючи хостингові послуги для сайту на WordPress.

Відразу відзначимо: якщо у вас домен, то півсправи зроблено. Вам не обов’язково купити домен у тій же компанії, у якій ви збираєтеся розміщуватися. Домен – це просто адреса сайту, який можна направити на будь-який хостинг.

CMS WordPress: вимоги до сервера

Це досить простий пункт, на якому не варто загострювати увагу, але відзначити все-таки треба. Розробники не роблять ніяких особливих обмежень по серверу і по його ПО. WordPress буде працювати як на Linux, так і на Windows серверах, хоча пріоритетом буде саме перший варіант: більше можливостей і фішок. Версії PHP і MySQL не повинні бути «древніми», орієнтуйтеся на більш нові – версії PHP 7.x працюють відчутно швидше, якщо порівнювати з попередніми збірками. А деякі плагіни і зовсім не підтримують старе програмне забезпечення.

Основні типи хостингів

Всього існує 4 види хостингу. Якщо ви розумієте, що це таке, то цей пункт вам нічого нового не розповість. Але для всіх новачків і для профілактики варто нагадати, які бувають:

1. Простий хостинг, віртуальний хостинг або шаред (shared) хостинг – базовий хостинг, при якому ваш сайт буде розміщений на одному сервері і сусідити з іншими ресурсами.

2. Віртуальний сервер або VPS (Virtual Private Server) – «золота середина» хостингу, яка поєднує в собі переваги shared і виділеного сервера.

3. Виділений сервер – під ваше управління буде виділятися повноцінний сервер.

4. Хмарний хостинг – вдає із себе цілу мережу серверів.

Тепер вам відомо, які варіанти хостингів існують. Перейдемо до ситуацій, коли і який більш актуально використовувати.

Бюджет і відвідуваність сайту

Витрати на хостинг повинні формуватися від того, яка відвідуваність вашого сайту. Якщо ресурс тільки стартує, то вам підійде найдешевший хостинг. Такий тариф стабільно працює при відвідуваності в 3-5 тисяч на добу. Чим більше користувачів сторінки вашого сайту збираються приймати, тим габаритніший повинен бути тариф.

Якщо ви відразу починаєте «велику гру», тоді ваш вибір – орендувати віртуальний сервер (VPS). Тут і пам’яті SSD більше, і потужності, і обмежень по кількості розміщуваних сайтів немає.

В інших же випадках вам потрібно орендувати виділений сервер. Це власний простір, де можна розвивати великі проекти, зберігати великі обсяги даних або навіть тримати сайти своїх клієнтів.

Географічне розташування сервера

Швидкість – важливе значення для користування інтернетом. Детально про те, як швидкість завантаження впливає на ваш сайт ми писали ось тут. Важливо, щоб сайт був розташований максимально близько до своєї аудиторії. Якщо ви націлені на ринок України, то логічно розташувати сайт в Україні, якщо в Англії – то в Англії і так далі. Якщо можливості визначити оптимальне значення немає, або ви плануєте відразу «захопити весь світ» тоді скористайтеся послугою CDN.

Стійкість під час раптових навантажень

Уявіть ситуацію: ваша рекламна реакція дає неймовірних фідбек або запис в блозі потрапляє в тренди Google, що в один момент приводить до вашого сайту десятки тисяч відвідувачів. Чи витримає хостинг такий трафік? Що будуть робити адміністратори хостингу при такій ситуації? Все це важливі питання, які варто уточнити у компанії, на яку припав ваш вибір. Але ви теж можете створити запасний плацдарм, подбавши про плагіни кешування, які зможуть прискорити завантаження.

Наявність допоміжних інструментів для роботи з WordPress

На сьогодні установка WordPress в один клік прямо з панелі управління хостингом – це вже стандарт. Він зобов’язаний бути присутнім у всіх тарифних планах. Але щоб більш точно налаштувати «движок» під себе і мати «простір для маневрів», потрібні додаткові інструменти. Наприклад, редактор налаштувань PHP, наявність резервного копіювання, статистика по використаним ресурсів, встановлений SSL-сертифікат. А ще дуже зручно, коли до WordPress можна вибрати зручну панель управління. cPanel, наприклад, дуже популярна і має широкий функціонал.

Безпека

На WordPress побудовані ⅓ всіх сайтів в світі, а відкритий вихідний код і безкоштовність продовжує тенденцію зростання цього показника. Але широка популярність має і зворотну сторону. Щодня зловмисники створюють безліч скриптів і програм для злому WordPress.

Тому дуже важливо, щоб хостинг забезпечував безпеку і захищав від вірусів і різних вразливостей. Антивіруси на серверах, які сканують всі файли, а після відправляють звіт вам на пошту, відчутно підвищать збереження даних.

Але при цьому завжди варто пам’ятати про безпеку «зсередини». Моніторьте поновлення, встановлюйте контент тільки з офіційних джерел (внутрішній маркет або сайти розробників), додайте плагін для запобігання злому пароля за допомогою підбору.

Репутація компанії

За фразою «якісний хостинг» повинні стояти докази – багато хто може називати себе великими професіоналами, обіцяти якісну підтримку і стабільне з’єднання, але якщо компанія не здатна це надати, то ваш сайт це відразу «помітить». Вивчіть відгуки про обрану компанію, орієнтуйтеся на відгуки та оцінки користувачів, які не здаються «фейковий». Правильне рішення – віддати перевагу тим, хто вже має величезний досвід і стаж в наданні хостингу.

Також корисно ознайомитися з публічною угодою користувача, щоб з’ясувати, які зобов’язання бере на себе хостер в тому чи іншому випадку, які є обмеження, які правила необхідно дотримуватися клієнту.

Техпідтримка

На годиннику пів на третю ранку, тільки-но почало неділі, а ваш сайт впав. Що робити, куди бігти? Головний і єдиний вихід – технічна підтримка. Так, багато проблем реально вирішити вручну, але буває, що проблема не у вас, або рішення займе дуже багато часу, чи знайти відповідь ви просто не здатні.

І в критичні моменти важливо мати різні варіанти каналів для зв’язку – крім спілкування в режимі пошти, потрібно, щоб була можливість зв’язатися з підтримкою в режимі онлайн-чату, месенджера або зателефонувати по телефону.Кстаті, крім стандартних завдань, кваліфіковані фахівці при необхідності повинні допомагати вам з перенесенням сайту і з його оптимізацією.

Підведемо підсумок

Ми зібрали багато важливої інформації, але якщо коротко, то при виборі хостингу звертайте увагу на ось це:

  • досвід обраної компанії та відгуки про неї;
  • наявність технічної підтримки, її режим роботи і кваліфікацію;
  • географія розташування серверів;
  • можливість витримувати різкі навантаження;
  • різні механізми для захисту від зломів;
  • встановлене ПЗ;
  • інструменти для зручної роботи з сайтом;
  • потреби в ресурсах сервера, необхідних для вашого проекту.

Якщо у вас є якісь сумніви, то не поспішайте з висновками – просто замовте тестовий період хостингу, щоб вгамувати свої побоювання. Протягом цього часу ви оціните можливості тарифного плану, зручності панелі управління і роботу технічної підтримки.

Замовте будь-який тариф нашого WordPress-хостингу на тест і оціните всі його переваги.

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

WordPress Manager – управління сайтом з особистого кабінету
WordPress Manager – управління сайтом з особистого кабінету

Клієнти HostPro мають можливість керувати усіма інсталяціями WordPress просто з особистого кабінету. У цій...

10 вразливостей WordPress, про які варто знати. Захист сайту на WordPress
10 вразливостей WordPress, про які варто знати. Захист сайту на WordPress

WordPress – найпопулярніша CMS у світі. Зважаючи на це, більшість зламів та вразливостей також...

Як створити сайт на WordPress. Вступ
Як створити сайт на WordPress. Вступ

Природа дала нам серце, щоб любити Україну, а HostPro – щоб допомогти вам зробити...