8 порад, як проіндексувати сайт в Google

post thumbnail

Кожен мріє побачити свій сайт на першій сторінці Google пошуку, а в ідеалі навіть у вверху списку. Не має значення діяльність сайту: сам факт перебування так високо при ранжируванні дає широкі можливості для подальшого розвитку.

Потрапити на першу сторінку Google пошуку складне завдання. Є кроки, які ви зобов’язані виконати, щоб мати потенційний шанс забратися на головні пошукові сторінки. Ми опишемо 8 головних порад, які можуть, якщо і не гарантувати, то наблизити ймовірність високої індексації вашого сайту в Google. Уявіть, що дія – це кубик. І якщо з одним кубиком нічого крутого побудувати не вдасться, то усі пройдені кроки створять вам сильну платформу для прогресу.

🏢 1. Якісний хостинг – фундамент для високих місць у пошуковику

Алгоритми Google перевіряють стабільність роботи вашого сайту. Ресурс, який повільно завантажується або страждає від безлічі помилок, потрапить під червоний знак оклику машинних алгоритмів. Це виключає можливість високих позицій у загальному списку сайтів. Якісний хостинг гарантуватиме плавний і ефективний робочий процес. В результаті аналітичні потужності, розглядаючи ваш сайт, відзначать його стабільним і надійним. Але надійний хостинг – це не тільки стабільне підключення. Це і сукупність ще інших ключових факторів, таких як професійна технічна підтримка в режимі 24/7. З HostPro ви можете на це розраховувати.

Хороший хостинг – це відмінний старт. Але яким повинен бути наступний крок, щоб рухатися до своєї головної мети?

🔐 2. Встановіть SSL сертифікат

Безпека в інтернеті має фундаментальне значення, про це раз по раз нагадує нам Google. Ви ніколи не зможете піднятися вгору по сходах пошуку, якщо будете ставити своїх відвідувачів у небезпечні ситуации та ігнорувати небезпечне підключення. Вирішити це питання зможе сертифікат. Безкоштовний SSL сертифікат, дешевий SSL, сертифікат з піддоменів або будь-який інший. Зробіть підключення на сторінках вашого ресурсу надійним і продемонструйте це і своїм користувачам і пошуковим алгоритмам. Сайти, які працюють за HTTPS протоколу, ранжуються краще тих, які продовжують підключення по HTTP.

📝 3. Створюйте відмінний контент

Більшість сайтів створюють блоги, де діляться думками, новинами і різними порадами. Створюючи відмінний контент, ви надаєте своїм відвідувачам матеріал для читання. Ну а пошуковим системам можливість схопитися за певні фрази, теми або запити. Користувачі побачать цікавий і пізнавальний текст, а алгоритми звернуть увагу на актуальність. Всіх цікавить читабельний, цікавий і лаконічний текст, а не машинний набір слів.

Подумайте, як можна пов’язати серію цікавих статей про вашу діяльність, вписавши в тексту ключові запити по темам, в яких хочете добитися високих показників. Важливо зрозуміти, що переспам ключових фраз не несе ніякої користі, а пошуковик такий матеріал проігнорує.

👌 4. Встановлюйте контакти з новими сайтами

На авторитет сайту впливає наскільки інші ресурси посилаються на його сторінки, розставляючи гіперпосилання. Сам процес поширення та створення посилань – ще один важливий фактор, який варто брати до уваги при розкручуванні платформи. Найбільш дієвими способами послужать пошуки нових ділових партнерів, знайомства зі сторонніми компаніями, які працюють у близькій з вами, але не в тій же сфері (сайту ресторану – магазин з продажу овочів, наприклад).

Аналізатори Google бачать поширені посилання як доказ, що вашому сайту довіряють сайти. А це значить, що і Google має підстави для цієї довіри. Чим авторитетніше будуть сайти, що залишають гіперпосилання на ваші сторінки, тим вище ймовірність кращої індексації.

🔎 5.Використовуйте Google Analytics

Google Analytics – хороший спосіб для відстеження статистики вашого сайту в режимі реального часу. Завдяки цим інструментам можна побачити статистику перегляду сторінок, показники відмов, найпопулярніші записи і багато іншого. Якщо ваш сайт працює на WordPress, тоді додатково можна встановити утиліту Monster Insights. Так ви отримаєте прямий доступ до аналітичної інформації прямо з адмінки сайту.

Після реєстрації в Google Analytics в Google буде надіслано повідомлення, що у вас є веб-сайт і його варто просканувати. Це прискорить процес сканування.

👀 6. Частіше діліться контентом

Якщо ви не займаєтеся публікацією контенту зі своїх сторінок в соціальних мережах, то дуже даремно. Один з ключових чинників, що впливає на визначення рейтингу вашого сайту після індексації, залежить від соціальних взаємодій.

Але і тут діє вищеописане правило. Не варто створювати контент заради контенту. Намагайтеся робити те, про що люди будуть говорити і що захочуть обговорювати. Якщо користувачі діляться вашими публікаціями – це ознака хорошого тону.

📌 7. Створіть мапу сайта

Мапа сайта – розташування всього контенту на сторінках ресурсу. Коли сканер має доступ до такої мапи, він може визначити зміни і появу нового, що змінить становище індексації.

Існує безліч плагінів, які здатні допомогти в управлінні і створенні правильного контенту. Одним з кращих плагінів в цій справі є Yoast SEO. Він не тільки дозволяє управляти всім SEO контентом, але й допомагає оптимізувати, поліпшити читабельність і створити карту сайту для Google.

🔩 8. Відправте сайт на перевірку вручну

Щоб прискорити процес індексації, можна відправити свій сайт відправити на перевірку вручну. Інструменти Google для веб-майстрів пропонують цілий спектр функцій. Їх можна використовувати для поліпшення позицій в пошуковій системі. Ви дізнаєтеся як поліпшити і вдосконалити процес індексації.

Google-інструменти безкоштовні – в ідеалі кожен власник бізнесу повинен, як мінімум, бути знайомий з ними, покращуючи індексування, завдяки важелям, які надає сама пошукова система.

Щоб вивести власний сайт на першу сторінку видачі, потрібно багато кропіткої роботи і креативних ідей. Ви повинні вміти поєднувати технічні вміння c маркетологами, авторами статей та сео-майстрами, щоб розвиватися у потрібному напрямку. У міру виконання всіх пунктів, а також періоду часу, ви помітите позитивні зміни, з кожним разом долаючи черговий бар’єр на шляху до верхніх позицій.

Цей процес не буде швидким, але весь органічний трафік, який ви отримаєте, перебуваючи на головній сторінці пошуку, буде коштувати всієї важкої роботи.

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Новий апдейт Google – зниження позицій сайтів з ШІ-контентом
Новий апдейт Google – зниження позицій сайтів з ШІ-контентом

5 березня 2024-го Google оприлюднив новий апдейт, націлений на боротьбу зі спамом і низькоякісним...

Найкраще і найгірше в ecommerce-сайтах для онлайн-покупців
Найкраще і найгірше в ecommerce-сайтах для онлайн-покупців

Завдяки тому, що електронна комерція стала невідʼємною складовою нашого консьюмерського життя, очікування щодо того,...

У новий рік з оновленим сайтом. Тренди SEO 2024
У новий рік з оновленим сайтом. Тренди SEO 2024

Уже всі змінили 2023 на 2024 у метатегах, але ж на тому робота над...