Даруємо 10 шоперів

в нашому Telegram

Приєднатись

Домен .com – золотий стандарт в Інтернеті

post thumbnail

Коли мова йде про доменні імена, важливо не помилитися і обрати саме те, яке задасть потрібний тон і представить вас у вигідному світлі. Домен .com – чудове придбання у всі часи. Зареєструвати доменне ім’я, що закінчується на .com рівнозначно купівлі нерухомості в елітному районі.

Трохи історії 

Домен .com – один з перших доменів верхнього рівня (TLD), впроваджених у січні 1985 року. Компанія Symbolics Inc. 15 березня 1985 року стала першою компанією, яка зареєструвала свій сайт в цій доменній зоні. Управління доменом здійснювало Міністерство оборони США (DoD). Але з плином часу після неодноразової передачі прав на його управління, функції оператора реєстру домену .com перейшли до компанії Verisign.

Спочатку домен .com призначався для комерційних організацій і замислювався як скорочення від «company» або, згідно з іншими даними – «commercial». Однак, в середині 1990-х років з реєстраторів зняли обмеження і домен став відкритий для громадськості. Він швидко набрав популярності серед некомерційних сайтів.

Чому варто вибрати домен .com

Реєстрація домену .com для бізнесу може стати вирішальним кроком у досягненні потужної онлайн-присутності і ось чому:

  • Популярність

Останні 30 років популярність домену тільки зміцнюється і зростає. Серед усіх зареєстрованих у світі доменів, .сom є найпоширенішим і становить близько 75% від загальної кількості.

  • Довіра

Наразі більше 90% користувачів вважають сайти .com такими, які заслуговують на довіру. Його всесвітнє визнання, неперевершена стабільність і надійність надають миттєвий авторитет брендам. Стартапи і підприємства малого бізнесу використовують доменне ім’я .com як реальну можливість закріпитися серед великих гравців бізнесу.

  • Глобальність

Користувачі в мережі не дуже обізнані про сайти різних країн. Тому, з точки зору виходу на міжнародний ринок, ніякий регіональний домен не надасть вам результату кращого, ніж .com.

  • Брендинг 

Транснаціональні компанії використовують домен для того, щоб підкреслити свій фірмовий стиль. У той час як регіональні домени – для їх позитивного впливу на позиції сайту в результатах пошуку в цільовому регіоні. Один із засновників MOZ, Ренд Фішкін, написав в популярному SEO-блозі, що якщо стоїть завдання створити брендований домен, необхідно реєструвати .com. 

  • Запам’ятовуваність

Домен легко запам’ятати і поділитися, оскільки більшість людей автоматично зв’яжуть посилання з .com.

  • SEO-переваги

З доменом .com у вас є перевага перед будь-яким іншим конкуруючим доменним розширенням.

Попит і ціна на домен продовжує зростати. Але, навіть після десятиліть безперервного зростання популярності, в .com все ще є мільйони доступних імен. Компанія HostPro вже більше 20 років є лідером в сфері хостингу та реєстрації доменів. Ви можете розраховувати на наш досвід, знання і допомогу.

Зареєструйте домен .com і переконайтеся самі в його успішності! Тут ви знайдете інструкцію про те, як зробити це швидко і без зайвих хвилювань.

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

Реєстрація ссTLD – національних доменів різних країн. Частина 1
Реєстрація ссTLD – національних доменів різних країн. Частина 1

Національні домени допомагають користувачам зрозуміти розташування бізнесу або організації, що стоїть за сайтом, а...

Домени з історією – де знайти і чи варто купувати
Домени з історією – де знайти і чи варто купувати

Ви як веброзробник чи власник бізнесу могли зіткнутися з такою дилемою – чи є сенс...

Backorder доменів відтепер доступний в HostPro 
Backorder доменів відтепер доступний в HostPro 

Ваш омріяний домен у популярній доменній зоні виявився зайнятим? Що ж, відтепер необовʼязково обирати...