Чому резервна копія така важлива?

post thumbnail

Уявімо страшну ситуацію: звичайний ранок, який починається з чашечки кави, скролінгу новин і перевірки поштової скриньки. Однак, заходячи на домашню сторінку свого сайту, ви бачите не головне вікно. Замість нього там тонни спливаючих рекламних банерів з нав’язливою рекламою і класичні ознаки спаму. Що ж, «вітаємо» – ваш сайт зламано. А єдина річ, яка здатна врятувати становище – резервна копія.

Що таке резервна копія або бекап сайту?

Простими словами, резервна копія – це найкраща страховка, яку власник сайту або бізнесу може добровільно обрати для уникнення віртуальної катастрофи. Усі знайомі з резервним копіюванням важливих файлів, документів або даних на мобільному телефоні. Бекап сайту не відрізняється від цього. Принцип полягає у збереженні копії файлів веб-сервера на сторонньому джерелі, яку можна відновити в разі потреби.

Є безліч чинників, випадкових або навмисних, які можуть знищити сайт. Якщо панікувати кожного дня – це не ваш вибір, то резервне копіювання – обов’язкова умова, яку повинен надавати хостер. Для HostPro головне завдання – зберегти файли користувачів в безпеці. Саме тому ми надаємо щоденне резервне копіювання для кожного тарифу хостингу. Без жартів.

Все ще не усвідомлюєте цінність бекапів? Ось 4 причини, після яких резервне копіювання стане для вас ключовим параметром.

Помилок не уникнути

Помилки трапляються, людський (або будь-який інший) фактор вносить корективи в будь-який, навіть непробивний захист. Розробник або контент-менеджер може натиснути не туди куди треба, видаливши найважливіший файл і зупинити роботу ресурсу на невизначений період. За статистикою, 98% великих організацій зізналися, що одна година простою обходиться в 100000 доларів.

Завжди присутня ймовірність зламу

CMS – платформа з відкритим вихідним кодом, що означає доступ до кореневого коду. Регулярні виходи оновлень для будь-якого движка запобігають виникненню нових дірок в захисті. Але далеко не всі адміністратори пильно стежать за подальшими версіями, тож зловмисники цим користуються. Якщо ви відмовляєтесь від бекапів і регулярних оновлень, ваш сайт стає ідеальною мішенню для атаки.

Якщо ви не хочете поповнити ряди невдах, то ніколи не ігноруйте оновлення безпеки.

Поломки і збої

«Дуже добре, бекап зробив! Збережу його ось в цій папці на своєму диску D », – думка, яка тягне за собою численні підводні камені і серйозні наслідки. Зберігши бекап сайту у себе на фізичному носії, ви все одно ризикуєте. Сайти постійно виходять з ладу, а даним властиво розсипатися і ламатися.

Щоб бути впевненим у своєму архіві, майте щонайменше 3 резервних копії, до яких є постійний доступ. Найкраще – це віддалене зберігання. З нами ваш сайт завжди в безпеці, адже ми створюємо бекапи для всіх тарифів хостингу. Ще краще, коли бекап щоденний. До речі, в Hostpro резервне копіювання таким і є. Кожного дня, опівночі, вся інформація сайтів архівується та відправляється на збереження терміном на 30 днів. Отримати її ви зможете в будь-який момент, потрібно лише звернутися в службу підтримки за потрібним архівом.

Резервна копія сайту та її необхідність

Одна невірна дія – бух!

Оновлення може піти не за планом

Оновлення ніколи не варто пропускати – ні нових версій плагінів, ні CMS-систем. Однак ніхто не застрахований від збоїв або пошкоджених установок. Оскільки все, що від вас залежить – це натиснути на кнопку оновлення, раптово повалений сайт сильно збиває з пантелику. Тепер вам доведеться розбиратися з претензіями боса, втратою заробітку, обуренням з боку клієнтів і явною панікою в моменти, коли ви намагаєтеся знайти причину поломки. Саме тоді резервна копія сайту цінується особливо сильно.

Шкідливе ПЗ і віруси

Найчастіше віруси не ставлять за мету захоплення і зупинку роботи сайту. Вони більше нагадують дрібні помилки, які моніторять всю інформацію, передаючи її зловмисникам. Більше 1 мільйона шкідливого ПЗ створюється щодня. Тому ніколи не можна бути абсолютно впевненим при скачуванні нового об’єкта. Ви можете неусвідомлено завантажувати сторонні плагіни, додатки, теми або не бачити, що сторонні користувачі мають доступ до сайту. Бекап – гарантія, що ви відновите попередню версію ресурсу без помилок.

На завершення

Розуміючи важливість резервних копій, ми робимо бекапи сайтів всіх наших клієнтів й надаємо можливість отримати будь-який архів за попередні 7 днів. Не варто хвилюватися, що виявлений збій поставить хрест на вашому сайті – просто зверніться в службу підтримки і ми допоможемо все відновити.

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

End of life CentOS 7: Варіанти міграції
End of life CentOS 7: Варіанти міграції

У січні 2014 року компанія Red Hat приєдналася до проєкту CentOS, ставши його головним...

Що перевіряти під час тестового періоду на Хостингу?
Що перевіряти під час тестового періоду на Хостингу?

Якщо хостер пропонує клієнтам тестовий період, то це свідчить про те, що провайдер відповідальний...

Вся правда про безкоштовний хостинг. 15 причин, чому не варто 
Вся правда про безкоштовний хостинг. 15 причин, чому не варто 

Безкоштовний хостинг видається доволі привабливим для тих, хто тільки планує створювати сайт або у...