Зустрічайте – WordPress 5.0 Bebo

post thumbnail

На початку грудня система управління контентом WordPress офіційно випустила оновлення – WordPress 5.0 Bebo. Апдейт названий в честь джазового музиканта Бебо Вальдеса, популярного в 50-80-х роках. Давайте з’ясуємо, що ж пропонує нам оновлений WP.  

Новий текстовий редактор

Знайомтесь, новий текстовий редактор – Gutenberg. Вперше про нього заговорили ще давно і розробки велися з метою популяризації WordPress серед новачків в адмініструванні. Новий редактор істотно спрощує перше знайомство з CMS – завдяки одному текстовому полю тепер можливо скласти симпатичну сторінку.

Блоки, які допоможуть розпочати роботу:

  • Абзац
  • Зображення
  • Галерея
  • Цитата
  • Обкладинка
  • Заголовок
  • Список
  • Аудіо
  • Файл
  • Відео
Додати новий блок WordPress 5.0 Bebo | Блог Hostpro

Викликати будь-який блок дуже просто, достатньо натиснути на + і вибрати зі списку потрібну функцію:

Gutenberg базується на основі блочної побудови – він дозволить вам вставляти в сторінку будь-який медіа і аудіо контент, налаштовувати порядок, стиль, шрифт і розміри. Тепер кожен елемент відображається у власному вікні, яке має індивідуальні налаштування:

Блочна побудова - Gutenberg WordPress 5.0 Bebo | Блог Hostpro

Робота в новому редакторі для користувачів з мінімальним досвідом в CMS стане значно простішою, а функціональні можливості на старті розширяться. Для адміністраторів з досвідом до нового редактору доведеться звикати.

Якщо ви віддасте перевагу класичному редактору замість нового, плагін Classic Editor залишиться в WordPress до 2021 року.

Нова тема за замовчуванням

Оновлення Bebo включає в себе нову тему за замовчуванням – Twenty Nineteen. Вона повною мірою демонструє потенціал нового редактора.

Twenty Nineteen реалізований таким чином, що зміни в редакторі будуть відображатися так само, як і на сторінці сайту. Це дозволить краще орієнтуватися при редагуванні. 

Ще один плюс нової теми – широкий вибір шрифтів, завдяки яким вдасться створити красиві сторінки зі старту, не довантажуючи сторонні варіанти. Універсальність застосування – ще одна перевага нового макета. Його зручно використовувати як у фотоблозі, так і на комерційному ресурсі.

WordPress 5.0 – чи варто оновлюватися?

Головне питання, чи варто встановлювати оновлення WordPress 5.0 Bebo? Якщо у вас є тестове середовище сайту, то для початку краще випробувати реліз там, а вже після цього ставити на головний сайт.

Як і завжди, у вас є можливість відновити сайт з бекапа, якщо оновлення призведе до якихось збоїв в роботі. Для цього достатньо звернутися за допомогою в нашу службу підтримки. 

Оновлення – це чудово

CMS не стоїть на місці і з кожним разом привносить щось нове. Звичайно, кардинальні зміни додадуть тимчасових незручностей і труднощів, а освоїти нові механіки відразу не вдасться. Але Gutenberg істотно полегшить життя новачкам в WordPress, а досвідченим користувачам дозволить поглянути на побудову контенту під новим кутом.

Якщо у вас виникли труднощі з оновленням, звертайтеся до нашої служби підтримки.

Telegram Hostpro

Наш телеграм

з важливими анонсами, розіграшами й мемами

Приєднатися

Можливо, вас зацікавить

WordPress Manager – управління сайтом з особистого кабінету
WordPress Manager – управління сайтом з особистого кабінету

Клієнти HostPro мають можливість керувати усіма інсталяціями WordPress просто з особистого кабінету. У цій...

10 вразливостей WordPress, про які варто знати. Захист сайту на WordPress
10 вразливостей WordPress, про які варто знати. Захист сайту на WordPress

WordPress – найпопулярніша CMS у світі. Зважаючи на це, більшість зламів та вразливостей також...

Як створити сайт на WordPress. Вступ
Як створити сайт на WordPress. Вступ

Природа дала нам серце, щоб любити Україну, а HostPro – щоб допомогти вам зробити...